reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Gosia-co do wozka podzielam zdanie dziewczyn w 100%.Jesli dysponujesz taka kwota to zdecydowanie dobra,lekka spacerowka,czy tam doloz sobie na porzadny fotelik samochodowy czy cokolwiek.Faktycznie kobietom lubi sie zmieniac-ja tak mam ze mi sie czesto zmienia;-)Wiekszosc dziewczyn chce juz 2 wozek lub wrecz posiada juz 2-3 wozki i tak naprawde tak jest ze wszystkim,kobitom sie zmienia i juz:-D

reklama
ja myślę nad tą bo ona jest do 20 kg
obecnie mam do 9 kg - jest suuuper

FISHER PRICE HUSTAWKA LEZACZEK DELUX 3w1 (735319410) - Aukcje internetowe Allegro

pewnie sprzedam koło gwiazdki i kupię taką do 20 kg, ale one niestety same się nie huśtają
oprócz huśtawki mam leżaczek więc poco trzymać tyle gratów i gdzie....
Z tego co sie orientuje to sama hustawka nie wytrzymuje 20kg tylko sam lezaczek:-p dlatego jest zdejmowane.. na poczatek hustawka a pozniej juz tylko lezaczek:tak: Kiedys widzialam aukcje z ta hustawka i bylo tam wlasnie tak napisane ze sam lezaczek jest na pozniejszy wiek:tak:

ja na szybko oblukuje jeden z moih ulubionych watkow,na innych produkowac bede sie wieczorkiem jk m.do roboty pojdzie:tak:

Co do hustawek-czy nie uwazacie ze to jest "za statyczne" juz dla naszych maluchow?Mam na mysli ze moja Julitka juz w lezaczku nie wysiedzi bo albo chce z niego wyjsc albo sie zgina tak ze z niego wypada,bujanie ja w nim juz ja nie bawi.Przynajmniej dla Juli na hustawke juz za pozno-podejrzewam ze zajmowala by ja max 10 min dziennie;-)Ona chce sie za wszelka cene poruszac.Bardziej mam na uwadze jezdzik-pchacz ze wskazaniem na pchacza ze jak juz zacznie sie trzymac na nozkach by sobie przy nim dreptala.Hustawki na tym etapie wydaja mi sie juz malo rozwojowe i zajmujace;-)No chyba ze hustawka do bujania razem z mama (lub hamak) na dworze-to chetnie bo i ja bym sie bujnela w sloneczku:-D
Saro ja też już Zośki nie utrzymam ani w leżaczku ani w huśtawce, zresztą już ją sprzedałam, a leżaczek słuzy mi do karmienia tylko i wyłącznie, u mnie zakup takiej huśtawki to byłby zupełny niewypał, ale niektóre dzieci lubią sie bujać.Mojej koleżanki synek jest 5 tygodni starszy od mojej Zosi i on spędza czas posadzony na łóżku, może siedzieć 1,5 godziny w jednym miejscu,po prostu taki typ
A o pchaczu tez mysle, na pewno jak przyjdzie pora zakupie:-)

MM napisałam posta z pytaniem co to jest pchacz, ale weszłam na allegro wpisałam "pchacz" i się dowiedziałam :-D:-D:-D więc skasowałam go żeby nie .śmiecił ;-)

reklama
nie wiem ale posty mi sie poprzestawiały albo ja jakoś dziwnie czytam:baffled::baffled::baffled:
Co do wózków tez uważam że lepiej lekką spacerówkę rozkładana do pozycji leżącej.

Osobiście mam Maclarena yechno XLR jaka parasolke, oraz do tego zwykły wózek 2w1 z gondola. Zwykły zostawiam na zime bo ma duże pompowane koła (stoi w garazu), a teraz śmigam spacerówka. Jak będziemy mieć kolejne dziecko to jak sie urodzi bliżej lata to dokupie gondole do Maclarena (teraz już można dokupić taką miekką, mozna tez fotelik wpiąc do tej najwzyszej wersji) a jak w zime to bedzie stary ten masywny wózek bo jest dobrze zabudowany.:tak:
Ja też jak Sara uważam że hustawka to już za statyczny przyrząd dla dzieci w tym wieku i wręcz ograniczający.. Wiem że dużo dzieci lubi skoczek ale slyszałam tezże jest niezdrowy:confused:

Do góry