reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Wszystkie zakupy świetne...ja też Wam wiszę zdjęcia, bo Szymon doatał 2 kubki z rurką i 2 niekapki i miarke do wzrostu na ścianę....nie moge się zebrac żeby te zdjęcia zrobic...

Mozemy odnowic temat fotelikow samochodowych?Bo to dla nas wszystkich tzw wydatek konieczny:tak:Wiec kuzynka Julitki jezdzi w Coneco Zenith-bardzo sobie go chwala i podobno jest to jeden z lepszych fotelikow "w swojej klasie" czyli tej co tu duzo mowic sredniej:-DPo cichu twierdze ze nie ma sensu wydawac np.1000 zl czy wiecej na fotelik-niby wracam do pracy od stycznia a ze pensje mam zadowalajaca to dla mnie zaden problem ale wg MNIE zaden fotelik czy ten za 400zl czy ten za 1400zl nie da 100% gwarancji ze w razie nie daj Boze wypadku dziecko ujdzie bez szwanku mniej czy wiecej,to tak jak z poduszkami powietrznymi-niby maja chronic a czesto szkodza...No ale do rzeczy.Obejrzelismy te coneco zenith na zywo (kolorki sa sa fajowe:tak:),tapicerka raczej nie jest oddychajaca ale mila w dotyku,i rowniez sprzedawca mowil nam ze to "jak na swoja cene" to dobre foteliki z szerokim siedziskiem (dziecko miesci sie w kurtkach,kombibezonach),ze ma wzmocnienia boczne,ze jakies tam ochrony dodatkowe itp.Poprosilam o maksymalne odchylenie siedziska i stwierdzilam ze slabo sie odchyla bo w fotelikach 0-13 kg dziecko wygodnie sobie lezy.wsadzilismy julitke,calkiem calkiem w niz lezala-potem jak zobaczylam jak sie odchylaja maksymalnie inne foteliki to uznalam ze ten coneco zenith odchyla sie calkiem niezle-na pewno lepiej niz te ktore nam pokazywal!Kurcze zalezy mi na odchyle bo my sporo jezdzimy z Juli i chce by miala wygodnie spac a nie na siedzaco ze zwisajaca glowka (w wozku tez mi zalezy na odchylaniu sie na plasko).Podsumowujac-co sadzicie o coneco zenith?

A wy jakie foteliki kupujecie/kupiliscie swoim maluchom?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja wychodzę Saro z podobnego założe nia co Ty, dlatego nasz fotelik kosztował 499zł i jestem z niego zadowolona....co do coneco- to się nie zagłębiałam, nigdy takiego nie miałam, więc raczej nie pomogę. Nasz fotelik jest ok-jestem z niego zadowolona

A jaki masz ATsonia fotelik?

Jeszcze te rajstopki,kupilismy takie (dotykalam je w sklepie ale w sklepie byly 2 razy drozsze niz na allegro):

wys. O zł RAJSTOPKI SAMA WYBIERASZ WZORY 68-74 (735480835) - Aukcje internetowe Allegro

Wogole to ja nie lubie wklejac fotki z linkow z allegro.Mam do tego uraz.Kiedys wam pisalam ze mialam taka pseudo-kolezanke (juz sie nie przyjaznimy) ktora ciagle sie chwalila co to sobie kupila,100 linkow z allegro ze ma to,to i tamto.Kiedys byla chora wiec odwiedzilam ja w domu bez zapowiedzi i sie okazalo ze to WIELKIE NIC!Nie dosc ze w chalupie bida az piszczy a jak mowilam to pokaz te zakupy,ta sukienke z linka,to,tamto to palila raka zmyslalajc jakies historie ze kiecke pozyczyla,ze sweter to jest w koszu do prania itp...zalosne:-DDziewczyna z kompleksami i tyle.Albo ze byla w Egfipcie 2 tyg a sie okazalo ze tydzien-po co to zmyslac?Komu ona chciala zaimponowac?Linki mozna wklejac jakiekolwiek,a ja jakos wole sfotografowac sama to co mam i wstawic,jakos tak...

MR-sliczne trampki!Gdyby Julita miala duzo niebieskich ciuszkow tez bym takie w ten desen nabyla:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mozemy odnowic temat fotelikow samochodowych?Bo to dla nas wszystkich tzw wydatek konieczny:tak:Wiec kuzynka Julitki jezdzi w Coneco Zenith-bardzo sobie go chwala i podobno jest to jeden z lepszych fotelikow "w swojej klasie" czyli tej co tu duzo mowic sredniej:-DPo cichu twierdze ze nie ma sensu wydawac np.1000 zl czy wiecej na fotelik-niby wracam do pracy od stycznia a ze pensje mam zadowalajaca to dla mnie zaden problem ale wg MNIE zaden fotelik czy ten za 400zl czy ten za 1400zl nie da 100% gwarancji ze w razie nie daj Boze wypadku dziecko ujdzie bez szwanku mniej czy wiecej,to tak jak z poduszkami powietrznymi-niby maja chronic a czesto szkodza...No ale do rzeczy.Obejrzelismy te coneco zenith na zywo (kolorki sa sa fajowe:tak:),tapicerka raczej nie jest oddychajaca ale mila w dotyku,i rowniez sprzedawca mowil nam ze to "jak na swoja cene" to dobre foteliki z szerokim siedziskiem (dziecko miesci sie w kurtkach,kombibezonach),ze ma wzmocnienia boczne,ze jakies tam ochrony dodatkowe itp.Poprosilam o maksymalne odchylenie siedziska i stwierdzilam ze slabo sie odchyla bo w fotelikach 0-13 kg dziecko wygodnie sobie lezy.wsadzilismy julitke,calkiem calkiem w niz lezala-potem jak zobaczylam jak sie odchylaja maksymalnie inne foteliki to uznalam ze ten coneco zenith odchyla sie calkiem niezle-na pewno lepiej niz te ktore nam pokazywal!Kurcze zalezy mi na odchyle bo my sporo jezdzimy z Juli i chce by miala wygodnie spac a nie na siedzaco ze zwisajaca glowka (w wozku tez mi zalezy na odchylaniu sie na plasko).Podsumowujac-co sadzicie o coneco zenith?

A wy jakie foteliki kupujecie/kupiliscie swoim maluchom?

nie chcę być wywrotowcem, ale ja się do końca nie zgodzę. Nie jestem szapnerką ani snobką, ale uważam, że foteliki owszem różnią się od siebie, na pewno nie wszystkie, ale są i lepsze i gorsze. gdyby tak nie było to wyniki w crash testach wychodziłyby podobne, prawda?

Ogólnie bardzo dużo rzeczy kupuję używanych, ale na fotelik wydam raczej więcej, ponieważ tak jak pisałam wcześniej, na 99% kupię fotelik, w którym do 18 kg moja córeczka będzie mogła jeździć tyłem. Owszem być może jak skończy 1,5 roku bądź 2 latka to przepnę fotelik aby był przodem do kierunku jazdy, ale do tego momentu mam jeszcze dużo czasu na zastanowienie się :)
Nikogo w żadnym wypadku nie namawiam do tego, ja trochę na ten temat poczytałam i mnie przekonuje, tym bardziej, że w przyszłym roku planuję wyjechać do Skandynawii na urlop a tam o ile sie nie mylę jest obowiązek wożenia pociech tyłem do kierunku jazdy (chyba nawet 4 latków, tego nie jestem pewna).

Aczkolwiek wychodzę z założenia i tego zyczę wszystkim, abyśmy nie musieli sprawdzać jak foteliki będą zachowywać się podczas wypadku :)

reklama
Foteliki przodem do kierunku jazdy mozna juz montowac bodajze od 9kg albo 13.
Ja mam Britax 0-18kg i bardzo sobie chwale.
Szym jezdzi jeszcze tylem do kierunku jazdy.

Carolin nie wiem czy 1,5roczne dziecko zmiesci cie sie tylem do kierunku jazdy:confused::confused::confused:

Do góry