reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Dziewczyny wszystkie wasze spisy i listy rzeczy potrzebnych do szpitala sa super.Dla kogos tak roztrzepanego jak ja to prawdziwa ulga.Maz tez nie chce miec klopotu i am mnie prosi bym spakowala torbe wczesniej,tak "w razie czego".Rowniez tak jak Laila torbe wloze po prostu na dol do szafy.Ja wiem ze wszystko mozna dowiezc w swoim czasie ale po co maz ma sie przebijac przez zakorkowana Lodz 2 h podczas gdy ja np w panice zapomne podstawoej rzeczy-dokumentow?Lepiej miec to wszystko "odhaczone" w spisie.
Magda19lenka ja mialam zamiar kupic zwykla posciel dla Milki na Allegro,nie umiem nic ci doradzic za ani przeciw puchowym kolderkom (nie za goroca pod nimi?).

reklama
no wiesz nie mówimy o pierzynie, tylko o kołdrze ;-), a różnica jest spora w grubości, (EH to były czasy gdy z bratem urządzaliśmy sobie skoki na babciną pierzynkę, babcia zawsze krzyczała, że jej tapczan rozwalimy i sprężyny jej wyjdą :-D:-D:-D)tylko się zastanawiam, że skoro nie ma na allegro ani jednej kołdry dla dzieci wykonanej z pierza (!!!!) to może są jakieś ogólne przeciwwskazania, dlatego Was pytam, może coś wiecie.

Magda19lenka mysle ze mozesz poprosic babcie o zrobienie takiej koldry.Te puchowe sa super tez mam taka w domu,zreszta u mnie wszyscy maja,tak jak u ciebie tak i u mnie babcia wszystkim robila.
moze Twoja dzidzia nie bedzie miala uczulenia a jak bedzie to kupisz zwykla,ale ja tak jak ty nie jestem do nich przekonana.

Po babcinych tapczanach i kolgrach puchowych tez sie skakalo a ile w tedy krzyku bylo i radosci co nie miara :-)

jestem w 22tygodniu i bylam ostatnio zciekawosci rozejrzec sie za wozkami i bardzo spodobal mi sie Coneco Toledo :):):)nie jest za drogi i niby dobry a co wy dziewczyny sadzicie o tym wozku bo chcialabym wiedziec cos wiecej o tym wozku?pozdrawiam

Toledo jak dla mnie ma 2 wady,
*mała gondolka
*nie ma możliwości ustawienia siedziska spacerówki przodem/tyłek do kierunku jazdy

Nam bardzo podobaja sie nowoczesne wozki i mam w sumie 3 typy

NEW 2009! WÓZEK ABC DESIGN 3-TEC+WYS.0ZŁ+OKRYCIE (483599149) - Aukcje internetowe Allegro ten jest super ale tylko w ciemnych kolorach:sorry2:

Wózek Quinny Buzz 4 2008 gondola k. Gold +GRATIS (484240152) - Aukcje internetowe Allegro ten jest za dgrogi i spacerowk jest nie za ciekawa

HIT wózek IMPLAST BOLDER 3/4 - przesyłka 0zł (474743316) - Aukcje internetowe Allegro a ten wydaje mi sie juz troche oklepany..

Ale jeszcze mam czas a wiec nie martwie sie ze nie znajdziemy!!

A wiec i ja sie podziele z wami bo zawsze ogladam wasze zakupy ale nigdy nie mialam czasu zeby wypisac co juz mam dla naszego dziubka..
1.Huśtawka dziecięca TAKO SWING, NOWOŚĆ !!! (478112009) - Aukcje internetowe Allegro Nasza jest troszke inna..A kolor-zielen taki seledynek
2.POŚCIEL MEGA-11el-135X100- DARLAND GRATIS ROŻEK (473959035) - Aukcje internetowe Allegro Wzor:Misiowe zabawy na kremowym pomarańczu.
Ta posciel jest poprostu zaje..fajna..i w tym calym komplecie jest alegriczne wypelnienie i naprawde warte polecenia..ja zamowilam i jestem bardzo zadowolona:-)a co jest bardzo wazne to wg.mnie to bardzo dobra okazja cenowa!!!
3.INTERAKTYWNA MATA EDUKACYJNA GRZECHOTKI PISZCZKI (474008664) - Aukcje internetowe Allegro
Kupilismy jeszcze pare spioszków i bodow,szczoteczki do czyszczenia butelek i lyzeczki do karmienia oraz dla mnie wiele ciazowych ciuchow ale to na miejscu..

Ostatnia edycja:
jesli chodzi o kołderke to ja bede miała merynosa z włóknem aloesowym...kołderka tzw całoroczna, czyli dwuwarstwowa-na lato jedna warstre sie odpina i zostaje cos na kształt kocyka...oczywiscie jak bedzie mega ciepło to pod jakims bawełnianiym mały bedzie spał, albo pod sama pieluszka

reklama
Nam bardzo podobaja sie nowoczesne wozki i mam w sumie 3 typy

NEW 2009! WÓZEK ABC DESIGN 3-TEC+WYS.0ZŁ+OKRYCIE (483599149) - Aukcje internetowe Allegro ten jest super ale tylko w ciemnych kolorach:sorry2:

Wózek Quinny Buzz 4 2008 gondola k. Gold +GRATIS (484240152) - Aukcje internetowe Allegro ten jest za dgrogi i spacerowk jest nie za ciekawa

HIT wózek IMPLAST BOLDER 3/4 - przesyłka 0zł (474743316) - Aukcje internetowe Allegro a ten wydaje mi sie juz troche oklepany..

Ale jeszcze mam czas a wiec nie martwie sie ze nie znajdziemy!!

mi ten pierwszy najmniej się podoba ze względu na to, ze nie ma normalniej długiej rączki tylko takie dwa "uchwyty" jak w spacerówkach

a w ogóle ja jestem zwolenniczką 4 kołowych dlatego, trzeci najbardziej mi się podoba :)

Do góry