reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Dziewczyny co z perspektywy czasu kupiłybyście jeszcze raz, a co wg Was było niewypałem i dlaczego?
Moje hity to:
1 łóżeczko tyrystyczne - zwłaszcza teraz jak mała jest mobilna, kręci sie po całym łóżeczku, nie obija sie o szczebelki, można je wszedzie ze sobą zabrać, nieocenione w okresie wakacyjnym. można w nim dziecko pobujać, same zalety! nigdy nie zmieniłabym go na drewniane
2. Nosidło bondolino - komfortowe i przede wszystkim zdrowe dla dziecka, łatwiejsze w zakładaniu od chusty, a tak samo wygodne, super na wakacjach
3. Leżaczek - nie zależnie jakiej firmy, ja mam fisher price, super sprawa, jak robie coś w kuchni to mała może mi towarzyszyć leżąc sobie w leżaczku, teraz też służy mi jako krzesełko do karmienia a i często w nim usypia
4 Body - super wynalazek
5 Proszek do prania Dzidziuś - tani, dobrze dopiera i ładnie pachnie
6 Karuzelka na pilota, nie trzeba co 5 minut wstawać i nakręcać
7 Żyrafka Sofii - nie wiem co ona w sobie ma, moją Zośka uwielbia ją żuć
8 maść bepanthen - na wszystko: odparzenia, ciemieniuchę i bolące sutki u karmiącej mamy
9 pampersy, ale te niemieckie baby dry - bardzo chłonne, cieniutkie, nie krępują dziecku ruchów, miłe dla skóry
10 Ubranka cherokee dostępne w tesco - tanie, wg mnie ładne i i dobre jakościowo
A czego napewno bym teraz nie kupiła
1 Wózka wielofunkcyjnego nowego - teraz kupiłabym używaną zgondolę, a później fajną i lekką spacerówkę
2 Huśtawki fisher price model take along - dziecko w tym jakoś przykurczone siedzi, wpada w to siedzisko, widać że jest mu nie wygodnie, całe szczęście, że kupiłm to to za małe pieniądze na allegro
3 Sukieneczki dla małej dziewczynki - nie wygodne, mała ciegle ciąga za nie, ściągają się, wystarczy kupić 1, ja mam kilka i prawie w ogóle jej w nie nie ubieram, może jak już stabilnie usiądzie będzie lepiej, ale dla leżącego dziecka to nie polecam
4 Ubranka firmy 5-10-15 - fatalna jakość ciągle odpadaja napy no i mi sie tez nie podoba wzornictwo, ale to rzecz gustu oczywiście
5. Dodałabym tu jeszcze matę edukacyjną, ale drogą, ja mam tiny love plac zabaw, kosztowała chyba 250 zł, teraz myślę, że moja Zośka tak samo by sie bawiła na zwykłej macie canpola, wiec szkoda troche kasy na coś takiego, bo dzieciowi tak naprawde wszystko jedno.
Na razie tyle przychodzi mi do głowy,
0jej ale się rozpisałam
Dziewczyny wy też podzielcie się swoimi hitami i niewypałami

reklama
madzik swietny jest ten album!!!
ja mam taki od 0 do 1roku ale wpisalam tylko date urodzenia,godzine,miejsce i strone ze chrztu wypelnilam jakos nie moge sie zebrac zeby zdjecia powklejac:baffled:
moj wedlug twojego to lipa!!!!
kupila bym taki jak twoj ale pewnie go nie uzupelnie:-(

eve podoba mi sie ten projektor!!!

Ivaz - z listą spóźniłaś się jakiś tydzień - wtedy wszystkie wymieniałyśmy takie listy... ale wiele z tych punktów mamy tak samo, z resztą sama spawdź.

Album super sprawa. Ja sama założyłam pamiętnik dla małej. Na razie od czsu do czasu wypełniam zobaczymy co potem:tak:

Ivaz - z listą spóźniłaś się jakiś tydzień - wtedy wszystkie wymieniałyśmy takie listy... ale wiele z tych punktów mamy tak samo, z resztą sama spawdź.

Album super sprawa. Ja sama założyłam pamiętnik dla małej. Na razie od czsu do czasu wypełniam zobaczymy co potem:tak:

Gapa ze mnie, ale to dlatego, ze nie miałam przez 3 tyg dostępu do neta
A może któraś z Was ma, nie uzywa i chce sprzedać za rozsądną cenę chustę, ale długą, tkaną?

posegregowałam te wszystkie ciuszki i kilka szt jest juz za małych na Nadie a niby sa od 6 m-cy, no ale moje dziecie jest dlugie wiec moze dlatego. Paweł wstawił pierwsza ture do prania, same cienkie ciuszki na teraz i wiecie co, wstawił na 40 stopni kolorowe i chyba farbuja:szok: bo jak na razie to podobno woda jest cala rozowa na maxa wiec moze okazac sie ze zniszczymy czesc ubranek:baffled: ale chyba w 40 stopniach to nie powinny farbowac:baffled: no coz zobaczymy jak wyschna
Powiem szczerze ze jestem bardziej zadowolona z tych zimowych rzeczy, swetrów bezrekawników, spodni i grubszych kurteczek, widac ze mało uzywane i jak nowe, te cienkie to sa porozciagane troche i zuzyte. No ale w koncu to nie nowe tylko uzywane ciuszki wiec juz nie narzekam:tak: Ogólnie ok i ten gratisowy kocyk z pieskiem fajowy

Kitki, ja tez zawsze nastawiam na 40 stopni, ale staram sie segregować kolorystycznie: czrwone z różowymi, niebieskie z zielonymi, osobno białe. Do tej pory nic mi nie pofarbowało. Ja mam zamiar jeszcze jedną akcje wylicytowac i na tym koniec. tymarzem jakąś gdzie sa kurtki.

no widzisz a Paweł wrzucił wszystkie kolorowe, były tam w większosci rozowe rzeczy ale chyba ze 2-3 kremowe i 1 zielony komplecik. Zobaczymy co z tego bedzie:-) Na szczescie wstawił tylko te rzeczy cienkie na teraz, te za duze na wiosne i przyszle lato jeszcze nie. Ufff:-)
No własnie ta aukcja dlatego mi sie podobała bo miała duzo rzeczy jesienno-zimowych, cieplejsze bluzy, spodenki, grube swetry, 2 puchowe bezrekawniki, ocieplana kurteczka nike, duzo tego wiec zime spokojnie przechodzi. Tylko musze dokupic kombinezon bo co prawda jest tutaj ciepły komplet z ociemlanymi spodniami ale 2 czesciowy a dla takiego malca to praktyczniejszy chyba całosciowy kombinezon

reklama
Do góry