reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Justyna, to prawda, że nieraz firmy różnią się rozmiarami, a czasem nawet w zakresie jednej firmy modele są np wielko i małomiseczkowe - ale gdy ja męczyłam się pół życia w 75C, które podjeżdżało mi pod łopatki i przy każdym podskoku biust chciał uciekać górą - to w momencie gdy założyłam pierwszy dobrze dobrany biustonosz (rozmiar 65G - a więc 10cm krótszy w obwodzie!) to komfort był tak ogromny, że stwierdziłam, że choćbym miała oszczędzać na taki stanik kilka tygodni, to go kupię:tak: Kupując przez Net, mozesz spokojnie w domu przymierzyć i najwyżej odesłać lub wymienić na inny rozmiar.Wg mnie naprawdę warto.

Podstawowym błędem jest to, że wybieramy za szeroki obwód - a to właśnie obwód ma trzymać biust! Znam mnóstwo szczupłych dziewczyn, które noszą biustonosze o obwodzie 80 - podczas gdy powinny nosić np 70 i zwiększyć przy tym miseczkę. Warto zmierzyć się (podaje się dwa pomiary: najpierw bardzo ciasno pod biustem - bardoz ciasno, bo materiał stanika się rozciąga a miarka nie - a potem luźno w biuście nago lub przy większym biuście w staniku) - i podać te wymiary na tej stronce, do której link wrzuciłam - tam dziewczyny wyliczą przypuszczalny rozmiar.

Znam też trzy dziewczyny, które myślały, że w ogóle nie mają biustu i nosiły 70/75A - potem okazało się, że rozsmarowywały sobie ten biust push-up'ami, podczs gdy wystarczy wystarczy miękki stanik na fiszbinach w rozmiarze 65D i po kilku tygodniach biust się odnajdywał.

To tyle, nie będę już więcej pisać, bo nie każdego to interesuje, chętnych odsyłam do forum podanego wcześniej lub na priv.

Modroklejka - całą ciąże przechodziłam w dwóch rio, doskonale podtrzymuje biust. Uwielbiam też arabelki - kusidełka z nich śliczne i zetę białą a z nowszych modeli też jest parę cudnych.

Znam też trzy dziewczyny, które myślały, że w ogóle nie mają biustu i nosiły 70/75A - potem okazało się, że rozsmarowywały sobie ten biust push-up'ami, podczs gdy wystarczy wystarczy miękki stanik na fiszbinach w rozmiarze 65D i po kilku tygodniach biust się odnajdywał.

Niestety większość dziewczyn tak właśnie myśli że nosi te rozmiary- chyba z 80% kobiet:-D albo i więcej:-D

Ja właśnie upatruje sobie prawdziwy biustonosz:tak: niestety nawet dla karmiących mam nie ma odpowiedniego:baffled: bo w moim przypadku obecnie to 75 K czyli 34 GG,
Przed ciążą powinnam była nosić 70 H ale nie nosiłam bo miałam po prostu źle dobrany biustonosz a dopiero w ciazy koleżanka podesłała mi linka do biustomanii!!!!:-:)baffled:
Teraz znowu problem bo wielkie cycki przy karmieniu a obwód podchodzi mi na kark(jest za duży, a miseczki za małe):baffled: a Alles nawet nie ma tak dużych miseczek....:baffled: Ale musze jakiś znaleść?? bo jeszcze zamierzam długo pokarmić Oliwiera :tak:

Proponuję sobie wyliczyć w kalkulatorze rozmiaru jak ktoś chętny.:tak:
***Elektroniczny bra-fitter*** - Strona Główna

Ja może aż taką specjalistką od staników nie jestem. Noszę z firmy Esotiq i jestem zadowolona.
A mój biust już wrócił do rozmiaru sprzed ciąży 75A...marnie ale wygodnie i lekko:-D w związku z tym muszę się wybrać na zakupy stanikowe

Acha kupiłam dziś tę butelkę silikonową Lovi z łyżeczką. Zresztą dokupiłam smoczek narazie mleczko z niej będzie. Jest taka fajna miękka:tak: A M. stwierdził że skoro jest taka tępa (bo gumowa) to Gabrysi będzie ją łatwiej trzymać jak już będzie trzymać butelkę:-D

reklama
Eve - fajny ten wozeczek:-D ja w tym roku na pewno pozostanę przy tym, co mam - Mała dopiero zaczyna wyrastać z gondoli, jeszcze nie używałam tego wózka jako spacerówki - na jesień będzie w sam raz, bo taka masywniejsza. A za rok chcę na wiosnę/lato kupić jakąś leciuteńką parasolkę - ale jeszcze się nie rozglądałam za niczym.

Madzik - 34GG to przecież nie jest rozmniar nie do dostania - chyba, że Ty szukasz stanika do karmienia, z nimi trudniej.

Do góry