reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Mnie się podobała inna aukcja ale niestety zakończyła się z kwotą 540 zł :szok: a ja zaplanowałam góra 400.
Mam w planach poprosić ciocię Ady, mieszkającą w Oksfordzie, żeby nam zakupiła pare marowych ubranek na jesień, zimę.

Tez mam jakies pojedyncze sztuki carter's i st.bernard
Oczywiscie cherokkee i H&M tez ale jak juz wspomnialam moje ulubione marki to next,adams kids i george-swietna jakosciowo zazwyczaj bawelna lub miekki jeans itp.Po praniu nie zmienia ksztaltow,fajne wzronictwo,zywe kolorki.

ja też mam sporo cartera bo dostalismy od brata m ze stnów. mam tez kilka meksykańskich ciuszków (żona brata) ale nie wiem jakiej firmy...:zawstydzona/y: ogólnie z nich jestem mega zadowolona, mam sporo george next ladybird mam tez h&m. ze wszystkich jestm zadowolona. nie wszystkie mi odpowiadają ale jestem. coolclub tak sobie. zwykle sa tylko w smyku a tam drogo jak cholera. większość ciuszków miałam właśnie ze stanów (ale dostawy się skończyły bo tam chłopak...:happy:) i z lumpa właśnie... moja mama ma świetne ooko do lumpa. ja częso nie widze rzeczy które jej wpadają w łapki:laugh2: fixoni tez ma ładne rzeczy ale dla mnie za drogie.... szczególnie, że dzieci tak szybko rosną. z polskich marek jest firma ewa klucze - robi super śpiochy. :tak: ogólne mamy kilka ciuszków po koleżance Zuzi. kupujemy tez takie multipaki w tesco... takie wiecie 5 body, 5 pajaców etc... i z tych jestem bardzo zadowolona. cherokke też, a m kupił ostatnio bodziaki (3) w jakimś leclercu czy czymś i okazało się, że tyko 1 założyłam... bo spadły jej z ramion tak są uszyte. a właśnie tyle jest wyborów ciuszków, jakie wam sie przydają a jakich w ogóle nie używacie??

dla mnie kompletna porazka bluzy z kapturem...lezy to to pod głowa bo na głowke z czapka załozyc sie nie da..bez sensu.

a tak wogole to był kiedys taki watek gdzies-rzeczy kupione niepotrzebnie...
co kupiłyscie zbędnego? bo u mnie troche tego jest...
- plantex-nie zrobiłam ani razu
- gaziki leko-za sztywne jak dla mnie
- obcinacz do paznokci-ja umiem tylko nozyczkami
- szczotka do włosków-mimo ze adas do włochatych nalezy nie czesze go bo on tego nie lubi
- pólspioszki-załozyłam raptem 2 razy
- kaftaniki-nie załozyłam ani razu
- łapki niedrapki- raz w szpitalu
- majtki poporodowe flizelinowe-uzywałam tylko siateczkowch, inne "parzyły"tyłek :-D
- tantum rossa - wogole nie wiem po co to kupowałam
- kołderka, poduszka i poszewki na to-lezy nie uzywane-i czeka na zime
-rozki-kupiłam 2 nie uzyłam ani razu-miałam wrazenie ze mi sie adas z tego wysypie
- kombinezonik-bez sensu, raz miał na sobie w drodze ze szpitala
- krem z filtrem-i tak spacerujemy w cieniu
-

a z innych moich zakupowych porazek to:

- za mała wana-adas juz sie ledwie miesci
- kilka ubranek nie trafionych z rozmiarem
- wiekszosc czapek nie zakrywa uszków
- wszystkie buciki czy kapcioszki to u nas porazka-adas zrzuca je w 15 sekund!
- niania elektroniczna-uzywamy, ale zupełnie bez sensu kupilismy taka droga
- laktator reczny-mogłam od razu kupic elektryczny
- wkładki laktacyje wielorazowe z aventu-te do prania-i tak nie miałam czasu prac, ani czekac az wyschna

jak mi sie cos przypomni to dopisze:-D:-D

Nie użyłam, a kupiłam:
- plantex
- obcinacz do paznokci (tylko nożyczki)
- gruszka do noska (tylko frida)
- gaziki leko (w ogóle nie-fajne)
- tantum rossa - tez nie wiem, po co to kupiłam
- wkładki laktacyjne i laktator (cóż, nie karmiłam w ogóle, ale tego nie mogłam przewidzieć)

Szczotka do włosów - używamy, choć z Natalii łysol się zrobił, włoski wyszly, zacyznają odrastać dopiero teraz - ale ona uwielbia takie masowanie główki.
Rożek - też używaliśmy, ona była taka maleńka, wygodnie było ją wziąć - ale mieliśmy rożek taki większy, stabilniejszy, na rzepy i wiązany dodatkowo.
Kaftaniki i śpiochy - używaliśmy sporo jak była maleńka. No i oczywiście bodziaki, nadal hit - wygodne, itd.
Niedrapki na samym początku kilka razy.
Pogrzewacz lovi - u nas hit, bardzo się sprawdza.

Nie mamy takich niepotrzebnych rzeczy. Wszystko co kupiłam uzywałam i było mi niezbędne. Laktatora uzywałam przez 3 miesiące, ale i tak myslę, że było warto. Sporo ubranek poprostu dostałam, a te co zakupiłam wkładałam Adzie. Wanienkę mamy dwufunkcyjną, narazie Ada w niej leży, jak już będzie dobrze siedzieć, to tam jest taka możliwość. Wózek-jak najbardziej na plus, to samo, mata, czy bujaczek. Buciki, kupiłam moze sama 1 parę, resztę mamy w darowiźnie:-D. Kołderka i poduszka - narazie lezy w szufladzie pod łózeczkiem ale jak kupowaliśmy to cały komplet pościeli z wkładami i wiedziałam, że później (w zimie) dopiero z tego skorzystam.

Co do ubranek, to ja lubię next, george, adams, st bermard, wiele by sie znalazło marek :) Kupuję też Tescowe body i pajace, czasami Disney baby, cheeroke również. Zpolskich marek chyba nic sama nie kupiłam jedynie dostałam, ale firm nie pamietam. Zresztą, jak dla mnie ubranko musi mi się przede wszystkim podobać i być z dobrego materiału a nie ważne co tam ma za metke naszytą :)

Ostatnia edycja:
reklama
Nie mam teraz czasu ale jak bede miala to wymienie zakupy-niewypaly.Tyle ze u mnie zaden niewypal miejsca nie zajmuje bo juz opchniete na allegro.Poki co kojarze poduszke do karmienia,laktator,lapki-niedrapki hmm znalazoby sie cos jeszcze:tak:

Do góry