reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Eve-buahahahaha:-D:-D:-D Niezle te pieluchy:-DWozeczek zdecydowanie za bardzo udziwniony i te kolka zabudowane (jak wozek dla lalki) malusienkie:-)

ATsonia-fajne te foteliki i maja sliczne kolorki:cool2:

MM ja znalazłam 2300 za sam wózek :szok: plus akcesoria do tego - wycjodzi bajońska suma.

Ja też mogłabym go mieć, czytałam trochę opini o tym wózku i te koła, mimo, ze sa takie małe są na amortyzatorach, co mozna na filmiku zobaczyć i super się prowadzi ten wózio, nawet po polskich chodnikach.

Tymczasem dostaliśmy kolenją paczuszkę z firmy nutricia, a w środku naprawdę fajny poradnik i przewodnik po produktach i karmieniu, obiadek marchewkowa z ryżem, mus jabłka z bananami, próbka herbatki jabło z melisą, próbka mleka bebiko 2 i próbka kaszki bananowej :)

Ostatnia edycja:
EVE81-nie moge odpalic filmu:-(

A ten fotelik??? bo moj Szymon zbliża się małymi kroczkami do wagi 9 kg...i nogi mu wystaja z tego fotelika który teraz mamay...

FOTELIKI 4BABY WEELMO 9-25kg AŻ 8 KOLOR+ JEŹDZIK (671587120) - Aukcje internetowe Allegro

ATsonia, a nie boisz sie, ze na taki fotelik Twoj maluszek jeszcze za maly? chodzi mi o to, ze fotelik jest juz raczej dla siedzacego dziecka. w aukcji jest napisane od 9 kg, ale tez od 9 m-cy.
niedawno czytalam artykul, zeby jak najdluzej wozic nasze maluszki w fotelikach tylem, jest to dla ich dobra.
oto i on
fotelik.info :: Od kiedy fotelik przodem do kierunku ruchu? -

i jeszcze jeden
http://fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html
tutaj jest tekst m.in. o nóżkach

"Może i powinien świadomie, najdłużej jak to tylko jest możliwe, używać pierwszego fotelika, który sprawił swojemu dziecku - montowanego tyłem do kierunku ruchu nosidełka - kołyski. Obowiązującymi tutaj kryteriami są: przekroczenie limitu wagi lub wystawanie głowy dziecka powyżej górnej krawędzi fotelika. Uwaga: absolutnie bez znaczenia dla bezpieczeństwa dziecka jest to, że jego nogi opierają się o oparcie fotela samochodowego"

Ostatnia edycja:
a te próbki z nutricia to dostalyscie dlatego ze wypelnialyscie cos w szpitalu czy jakos normalnie wyslalyscie zgloszenie?? Bo ja bylam na ich str i wypelnilam formularz ale wrocil mi z powrotem na skrzynke wiec to chyba nie to:baffled:

Gosiu te próbki chyba wysyłają na podstawie ankiety wypełnianej w szpitalu, albo z ankiet zamieszczonych w książeczkach z paczek ze szpitala. Pewnie wiele mam wysłało te ankiety i teraz dostają paczuszki.
Ja też wysłałam ale dopiero 2 tyg temu więc niie wiem czy też dostanę..:baffled:

A dziś odebrałam drugą paczuszkę z hippa z rossmana i kupiłam oliwkę hippa na bon zniżkowy. Od urodzenia Gabrysi używałam oliwki hippa a ostatnio kupiłam Johnsona , użyłam raz i wyskoczyła jej na całym ciele wysypka. Więc spowrotem wracam do hippa

Ostatnia edycja:
carolin- ale Szymonowi głowa wystaje i nogi i cały zgarbiony jest już w tym starym nosidełku...sama nie wiem, ale przeciez ten fotelik można ustawić na pozycje półleżącą-to tak samo jak w tych malutkich nosidełkach

reklama
Ja nie muszę jeszcze kupować nowego fotelika ponieważ ten który mamy jest 0-13kg:-)

ATsonia jeśli można go tak rozłożyć żeby nie wymuszać na Maluszku pozycji siedzącej to wg mnie spokojnie można taki kupić

Do góry