reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Eve-buahahahaha:-D:-D:-D Niezle te pieluchy:-DWozeczek zdecydowanie za bardzo udziwniony i te kolka zabudowane (jak wozek dla lalki) malusienkie:-)

ATsonia-fajne te foteliki i maja sliczne kolorki:cool2:

MM ja znalazłam 2300 za sam wózek :szok: plus akcesoria do tego - wycjodzi bajońska suma.

Ja też mogłabym go mieć, czytałam trochę opini o tym wózku i te koła, mimo, ze sa takie małe są na amortyzatorach, co mozna na filmiku zobaczyć i super się prowadzi ten wózio, nawet po polskich chodnikach.

Tymczasem dostaliśmy kolenją paczuszkę z firmy nutricia, a w środku naprawdę fajny poradnik i przewodnik po produktach i karmieniu, obiadek marchewkowa z ryżem, mus jabłka z bananami, próbka herbatki jabło z melisą, próbka mleka bebiko 2 i próbka kaszki bananowej :)

Ostatnia edycja:
EVE81-nie moge odpalic filmu:-(

A ten fotelik??? bo moj Szymon zbliża się małymi kroczkami do wagi 9 kg...i nogi mu wystaja z tego fotelika który teraz mamay...

FOTELIKI 4BABY WEELMO 9-25kg AŻ 8 KOLOR+ JEŹDZIK (671587120) - Aukcje internetowe Allegro

ATsonia, a nie boisz sie, ze na taki fotelik Twoj maluszek jeszcze za maly? chodzi mi o to, ze fotelik jest juz raczej dla siedzacego dziecka. w aukcji jest napisane od 9 kg, ale tez od 9 m-cy.
niedawno czytalam artykul, zeby jak najdluzej wozic nasze maluszki w fotelikach tylem, jest to dla ich dobra.
oto i on
fotelik.info :: Od kiedy fotelik przodem do kierunku ruchu? -

i jeszcze jeden
http://fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html
tutaj jest tekst m.in. o nóżkach

"Może i powinien świadomie, najdłużej jak to tylko jest możliwe, używać pierwszego fotelika, który sprawił swojemu dziecku - montowanego tyłem do kierunku ruchu nosidełka - kołyski. Obowiązującymi tutaj kryteriami są: przekroczenie limitu wagi lub wystawanie głowy dziecka powyżej górnej krawędzi fotelika. Uwaga: absolutnie bez znaczenia dla bezpieczeństwa dziecka jest to, że jego nogi opierają się o oparcie fotela samochodowego"

Ostatnia edycja:
a te próbki z nutricia to dostalyscie dlatego ze wypelnialyscie cos w szpitalu czy jakos normalnie wyslalyscie zgloszenie?? Bo ja bylam na ich str i wypelnilam formularz ale wrocil mi z powrotem na skrzynke wiec to chyba nie to:baffled:

Gosiu te próbki chyba wysyłają na podstawie ankiety wypełnianej w szpitalu, albo z ankiet zamieszczonych w książeczkach z paczek ze szpitala. Pewnie wiele mam wysłało te ankiety i teraz dostają paczuszki.
Ja też wysłałam ale dopiero 2 tyg temu więc niie wiem czy też dostanę..:baffled:

A dziś odebrałam drugą paczuszkę z hippa z rossmana i kupiłam oliwkę hippa na bon zniżkowy. Od urodzenia Gabrysi używałam oliwki hippa a ostatnio kupiłam Johnsona , użyłam raz i wyskoczyła jej na całym ciele wysypka. Więc spowrotem wracam do hippa

Ostatnia edycja:
carolin- ale Szymonowi głowa wystaje i nogi i cały zgarbiony jest już w tym starym nosidełku...sama nie wiem, ale przeciez ten fotelik można ustawić na pozycje półleżącą-to tak samo jak w tych malutkich nosidełkach

reklama
Ja nie muszę jeszcze kupować nowego fotelika ponieważ ten który mamy jest 0-13kg:-)

ATsonia jeśli można go tak rozłożyć żeby nie wymuszać na Maluszku pozycji siedzącej to wg mnie spokojnie można taki kupić

Do góry