reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Kaczuszka superowy ten wozeczek-podoba mi sie jego design i te zywe kolory:tak:Cena tez fajna w stosunku do tego o soba prezentuje,do tego to siedzisko tak stabilnie jest osadzone.Gdyby nie fakt ze mam wozek spacerowy rozkladany do konca (juz jedze w wersji spacerowej,bez nosidla wewnatrz) to bym sie normalnie skusila na taki bo fajny jest.
Mirka fajowa hustawka:tak:

Sara czyżby Julita już siedziała, czy może jeszcze na leżąco jeździcie??:-)

Mirka huśtawka superowa, szkoda, że nie mam miejsca w mieszkaniu:-(

Pytam czysto z ciekawości, wiem, że córeczka brata w wieku 4 miesięcy podparta poduszką już siedziała.
Jak to mówią nic na siłę :tak::tak: (wszystko młotkiem:-D:-D:-D)

A to Juli na sesjach foto ajk jej cykam zdjecia tez "siedzi" podparta:-DAle mowi sie (np wg Zawitkowskiego) ze dopoki dziecko SAMO nie siada to nie powinno sie go pionizowac do siadu.A z innego zrodla wiem ze od zbyt wczesnego sadzania dzieci,krzywia sie dolne zebra,czy ktos zna sie na tym i moze temu potwierdzic lub zaprzeczyc (z tymi zebrami)?

Sara27- nie powiem, że jakoś szczególnie się na tym znam...ale moj zawod zobowiązuje mnie zabrać głos ;-)

Rzeczywiście jest tak, że nie trzeba dziecka sadzac na siłe jeśli samo tego nie potrafi zrobić-układ kostny jest zbyt miekki by przeciwdziałać grawitacji a mięśnie zbyt słabe czy utrzymać kości-stąd może o tych krzywych rzebrach. Ale w sumie to nie chodzi tylko orzebra ale o cały kregosłup. Co innego stymulowanie dziecka do nowych aktywnośc-to jest baaardzo wskazane :tak:

Mirka dzieki za linka
A moja chce siedziec ale nie sadzam jej ani mi sie sni zeby podusie jej podkladac itp sama usiadzie jak zechce bez wspomagaczy i tak duzo sie siluje i sama duzo siada jak jest na raczkach itp

reklama
Do góry