reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Kaczuszka superowy ten wozeczek-podoba mi sie jego design i te zywe kolory:tak:Cena tez fajna w stosunku do tego o soba prezentuje,do tego to siedzisko tak stabilnie jest osadzone.Gdyby nie fakt ze mam wozek spacerowy rozkladany do konca (juz jedze w wersji spacerowej,bez nosidla wewnatrz) to bym sie normalnie skusila na taki bo fajny jest.
Mirka fajowa hustawka:tak:

Sara czyżby Julita już siedziała, czy może jeszcze na leżąco jeździcie??:-)

Mirka huśtawka superowa, szkoda, że nie mam miejsca w mieszkaniu:-(

Pytam czysto z ciekawości, wiem, że córeczka brata w wieku 4 miesięcy podparta poduszką już siedziała.
Jak to mówią nic na siłę :tak::tak: (wszystko młotkiem:-D:-D:-D)

A to Juli na sesjach foto ajk jej cykam zdjecia tez "siedzi" podparta:-DAle mowi sie (np wg Zawitkowskiego) ze dopoki dziecko SAMO nie siada to nie powinno sie go pionizowac do siadu.A z innego zrodla wiem ze od zbyt wczesnego sadzania dzieci,krzywia sie dolne zebra,czy ktos zna sie na tym i moze temu potwierdzic lub zaprzeczyc (z tymi zebrami)?

Sara27- nie powiem, że jakoś szczególnie się na tym znam...ale moj zawod zobowiązuje mnie zabrać głos ;-)

Rzeczywiście jest tak, że nie trzeba dziecka sadzac na siłe jeśli samo tego nie potrafi zrobić-układ kostny jest zbyt miekki by przeciwdziałać grawitacji a mięśnie zbyt słabe czy utrzymać kości-stąd może o tych krzywych rzebrach. Ale w sumie to nie chodzi tylko orzebra ale o cały kregosłup. Co innego stymulowanie dziecka do nowych aktywnośc-to jest baaardzo wskazane :tak:

Mirka dzieki za linka
A moja chce siedziec ale nie sadzam jej ani mi sie sni zeby podusie jej podkladac itp sama usiadzie jak zechce bez wspomagaczy i tak duzo sie siluje i sama duzo siada jak jest na raczkach itp

reklama
Do góry