reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Patrycja ma 25 sierpnia imieniny ;-). Chyba dobrze trafiła że urodziny wiosną a imieniny latem :-D. Ja mam urodziny jesienią a imieniny zimą brrr :eek:. Maniulka fajny zbieg okoliczności z tymi imieninami :-)

reklama
Ja powoli zaczynam szukac krzeselka do karmienia kupie jak bedziemy w PL (tutaj najzwyklejsze plastikowe krzeselka sa b drogie:eek:) ale teraz musze wybrac bo nie chce w PL tracic czasu na szukanie:-p
Doradzcie cos:tak: wrzuce kilka ktore mi wpadly w oko ale czekam na Wasze propozycje:-)
Takie jest za 210zl 2826c425ffcb5b9a.jpg
239zl krzes-czerwone.jpg
419zl639994609.jpg
384zl646163645.jpg
Narazie tyle jak znajde cos wiecej wkleje:tak:

Ale czadowe-wszystkie fajne:tak:Ciezko cos konkretnie wybrac:-)
My narazie bedziemy karmic mala w lezaczku ale moj brat tez wspominal cos czy z Niemiec nie przywiezc krzeselka do karmienia jakiegos:laugh2:
Kurcze jak ja sie nie moge doczekac jak Juli juz bedzie wieksza,taka wlasnie jedzaca z lyzeczki ladnie,siedzaca itp.No mowie wam ze jakos wole "starsze" bobasy niz rozkrzyczane zawiniatka:-p

Jesli chodzi o zabawki na blacie stolikowym krzeselka to nie wiem czy...nie beda malucha rozpraszac przy jedzeniu.Z drugiej strony dzieci sie czesto wlasnie zabawia czyms by jadly:tak:

Moje maleństwo krzesełka super wszystkie wiec ciężko cos doradzić :tak:
Sara27 ja również będę karmić w leżaczku a co do krzesełka do karmienia to nie będę kupować przy synku się nie sprawdziło,dobrze że miałam pożyczone to kasy na darmo nie wydałam mały nie cierpiał w nim siedzieć dla niego to była po prostu kara,a że z niego był tadekniejadek karmiłam go gdzie sie dało byle by tylko cos zjadł.
Ja natomiast źle wspominam samodzielne jedzenie kupe sprzątania gotowanie większych porcji bo połowa lądowała na ziemi :rofl2:

Wczoraj tak Wam ponarzekalam na te moje nosidelko a dzis jestem z niego bardzo zadowolona:tak::-D Te co mam okazalo sie duzo bardziej usztywnione (jak dla nas super bo Amelka ma problem z kregoslupem) tamto prawie wcale bo to sama siatka:tak:
Poza tym chcialam pozniej sprzedac wiec z tamtego cos zwrociloby mi sie z tego nie wiele.. ale Darek mnie uswiadomil ze znajac nas to i tak tego niesprzedamy tylko komus oddamy albo zostanie na druga dzidzie :-D no i zapewne takby bylo wiec nie ma potrzeby jeszcze dokladac:tak:
Dzisiaj Darek byl na spacerze z mala w tym nosidelku mowi ze jest bardzo wygodne pasy sie nie wpijaja i ciezar ciala jest super rozlozony wogole mowi ze jest zadowolony z tego zakupu:tak:;-) Ho ho ho a Amelce jak w nim dobrze :-p:-D
Pozniej jeszcze ja sprobowalam ( tak na spokojnie:tak: a nie w nerwach jak wczoraj:-p) i ja rowniez jestem zadowolona na maxa;-)
Wiec jezeli ktos poszukuje nosidelka to polecam:tak:
Aaaa a co sie okazalo to wczoraj przez ten zly nastroj to zle wkladalam w te nosidelko mala:zawstydzona/y: dlatego wszystko wydawalo mi sie nie tak.. raczki wpychalam jej tam gdzie nie trzeba:baffled::zawstydzona/y:

A co do krzeselka to ja kupie wydaje mi sie ze sie przyda tym bardziej ze my nie mamy lezaczka tylko hustawke ( w niej niby tez mozna byloby karmic ale juz sie napalilam na krzeselko:-D) Poza tym pozniej bede chciala zeby Amelka uczyla jesc sie sama wiec do tego bedzie przydatne:tak:

Ale sie rozpisalam... sorry:sorry:

Moje malenstwo-bardzo sie ciesze ze nosidełko jednak okazało sie porzadne (bo usztywniane-to wazne dla dziecka!),funkcjonalne i wygodne a Amelce sie podoba w nim przebywac.Ogolnie nosidelek nie mozna za czesto uzywac (nie ze dziecko w nim cale dnie siedzi) ale na jakies spacery,do wyjsc na szybko czy poznawania swiata z rodzicem w pionie (dotykanie listkow z drzew,wachanie kwiatkow mmmm:tak: itp.)jest idealne.Baaaaardzo Ci zazdroszcze ze masz juz udany zakup nosidelka za soba:tak:

A co do fotelikow do karmienia-my jak juz pisalam najpierw bedziemy stosowac lezaczek,a jak malucha nam wyrosnie z lezaczka (jest on do 9 kg) to myslalam o czyms w stylu 2 w 1 czyli krzeselko do jedzenia + krzeselko ze stolikiem w jednym.No bo jak by dzidzia juz chciala cos sobie kredkami kiedys probowac mazac czy inne zabawy jak bedzie starsza to niech nam nie maze po naszej lawie tylko niech ma swoj wygodny kacik do siedzenia i paprania sie:-DMyslalam o czyms w stylu takim jak w linkach,z tym ze to odleglejszy zakup-moze komus podrzuce na chrzciny pomysl,tera chce nosidelko:-p

Krzesełko bukowe idealne do karmienia i zabawy (650161847) - Aukcje internetowe Allegro

KRZESEŁKO DO KARMIENIA GRAPI W SUPER CENIE !!! (639573768) - Aukcje internetowe Allegro

Maniulka-no tak,ciezko przewidziec czy niektore zakupy sie sprawdza i spodobaja maluchom.

Sara27 takie miała moja siostra jak moja chrześniaczka była mała, gdzieś powinno być jeszcze. Jeśli się znajdzie to ja sobie je wezmę :-D

Dziewczyny, w związku z tym, że za niecały miesiąc jedziemy na morze doszliśmy do wniosku, że bedziemy musieli zakupić łóżeczko turystyczne. Ada jest nauczona wieczorem zasypiać w łóżeczku, wczoraj jak byliśmy u znajomych to prawdziwą walkę z nami stoczyła, za nic nie chciała zasnąć. Poddała się dopiero o 23!! Mam plan by kupić takie turystyczne, niedrogie, koniecznie z regulowanym dnem, bo nie wyobrazam sobie tego schylania tylko po to by przytrzymać jej smoka (usypia z nim, potem wyjmuję). Na allegro znalazłam takie:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=640102596&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.

W późniejszym czasie może posłużyć za kojec, który wystawie do ogródka. Co myślicie??

Ostatnia edycja:
ja miałam krzesełko i dla nas było super - bardzo długo go używałam, córka w nim nie tylko jadłą ale np. malowała farbkami, lepiła plastelinę itp. :-)

reklama
Do góry