reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ja na razie kupiłam gaziki Leko (badź Lako), ponieważ one są już nasączone spirytusem, takie kazali mi zabrać do szpitala. Natomiast w domu mam spirytus, już od dawna, bo nalewki robiliśmy :) i jeszcze chyba ze 3 litry mamy :)

a do niedawna myślałam, ze to się spirytusem salicylowym przemywa i to farmaceutka mnie oświeciła :)

reklama
Moje maleństwo - ja też bym radziła używać rozcieńczonego spirytusu, nawet jeżeli nie ma u Was takiego zwyczaju. Na pewno zagoi się 3 razy szybciej niż samą wodą. A jeżeli będzie się paprać (w co wątpię) to spirytus na pewno nie będzie tego przyczyną...:tak:

Nie no juz jestem chyba w 100% przekonana do tego spirytusu :-D

Najwyzej jak sie zorientuja to mnie ochrzania hehhe

A Wy w szpitalu tez przemywalyscie?? bo tam to pewnie bede musiala sie powstrzymac:-p

Moje malenstwo ja przemywalam w szpitalu i nikt sie nie zorientowal oni nawet nie sprawdzali tego kikuta tylko sie pytali czy wszystko ok.
Nawet jak pielegniarka u mnie byla maly mial 5dni i bylo widac ze juz kikut ladnie przysycha i sie nie skapnela ze ja go nie woda przemywam tylko spirytem hehe.

Jak kapalam malego to nie zbyt uwazalam zeby sie nie zamoczyl.
Zastosuj spirytus bedzie ok

Nam położna mówiła, żeby mniej więcej rozrobić - wziąć 2 kieliszki spirytusu na 1 kieliszek wody. Ważne żeby nie było więcej jak 70% bo będzie bardzo piekło. W końcu jest to rana, a rana + spirutys = wiadomo jak to piecze...:baffled:

reklama
Do góry