reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Moj m ma wziasc aparat ale znajac jego to pewnie zapomni ale na szczescie tak jak i wy mamy dosc dobre aparaty w telef i robia nawet ladne zdjecia,ale mimo to aparatem jak sie zrobi sa lepszej jakosci.

Nie no aparat foto obowiazkowo:-)
Komoreczki z aparatem tez koniecznie.
Ja bez zdjec to sobie zycia nie wyobrazam,obojetnie czy amatorskie czy profesjonalne.To takie uchwycenie momentu,wspomnienia.
Panie fotografki ktore robily nam sesje ciazowa juz nam maila wyslaly z pytaniem kiedy rozwiazanie,proponujac sesje Julitki z rodzicami:tak:Maja wprawe.fotki niemowletom robia bez lamp,by nie psuc wzroku maluszka.Ale tak naprawde nie ma jak czule amatorskie fotki robione przez rodzicow,maz sie smial ze pewnie bedzie "1szy dzien Julitki", "2gi dzien Julitki itp" :-D biedna mala:rofl2:

Dziewczęta :) kolejne pytanie, uzupełniam wyprawkę, jakie pojemniki na pokarm są najlepsze? właśnie poszukuję na allegro i duży wybór, ale nie wiem czym się kierować ?

u nas na szczescie nikt takich przesądów nie ma-do tego stopnia ze moja mama kupowła ciuszki nawet jak w ciazy nie byłam-takie unisexy ale kupowała-dzieki temu ja praktycznie nie musiałam nic kupowac z takich ubranek bazowych jak body, spioszki, pajacyki, skarpetki czy czapeczki...praktycznie kupowałam tylko to co mi sie spodobało, a nie ze musiałam bo nic nie miałam...mnie takie rozwiąznie pasuje-moja mama ma podonby gust do mojego i ciuszki które kupiła bardzo mi sie podobaja, a dzieki temu zaoszczedziłam mase kasy...

wczoraj jak mama u mnie była dowiedziałam sie ze nadal kupuje ciuszki-teraz juz takie wieksze powyzej 5-6 mc...i kupiłam nawet 3 sukienki-z nadzieją ze kolejne bobo bedzie dziewczynka:-D

carolin-mysle ze najlepiej jak je dopasujesz do laktatora-jesli masz aventu to wiem ze oni maja taki system przechowywania dopasowany...tak samo ma medela i canpol...a innych nie znam...wiem ze są torebki do zamrazania-ale ja jakos jeszcze o tym nie myslałam...mam 3 małe buteleczki TT które dostałam w gratsach i one pasują do mojego laktatora-musze tylko dokupic do nich zakretki za 4 zł i mysle ze to wystarczy...nie spodziewam sie jakiejs mega nadprodukcji pokarmu

carolin-mysle ze najlepiej jak je dopasujesz do laktatora-jesli masz aventu to wiem ze oni maja taki system przechowywania dopasowany...tak samo ma medela i canpol...a innych nie znam...wiem ze są torebki do zamrazania-ale ja jakos jeszcze o tym nie myslałam...mam 3 małe buteleczki TT które dostałam w gratsach i one pasują do mojego laktatora-musze tylko dokupic do nich zakretki za 4 zł i mysle ze to wystarczy...nie spodziewam sie jakiejs mega nadprodukcji pokarmu

ja też raczej nie obstawiam, że nie będę miała aż takich ilości mleka :) ale jakieś muszę sobie chyba kupić, albo na razie odpuszczę i później będę się martwić.

wiesz...zawsze mozesz przechowywac w wyparzonym słoiczku-jesli to jedna czy dwie nadprogramowe porcje i nie bedziesz tego zamrazac...czytałam gdzies ze mleko kobiece mozna przechpwywac 6 godzin w temp pokojowej a w lodówce nawet 12 godzin

Dziewczyny, jak o bateriach mowa, to nie zapomnijcie o ładowarce do telefonu!! Ja na szczęście mam 2 w domu, więc jedną już zapakowałam do torby. Jeszcze by mi tego brakowało, żebym łączność ze światem straciła ;-)A bateria w moim telefonie taka sobie, 3 dni niby trzyma, ale jak się więcej pogada, to może i szybciej paść.

reklama
Do góry