reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
haha, a ja mam dziś udany dzionek, właśnie udało mi się wylicytować używany przewijak w dobrej cenie, i w końcu jesteśmy z Tomkiem coraz bliżej określenia jaką pościel kupimy (został do wyboru tylko wzór). :-)
Różowy przewijak ****POLECAM**** (533304077) - Aukcje internetowe Allegro

heheh To trzymaj za mnie kciuki, bo ja na razie licytuje ;-) Te przewijaczki są najpraktyczniejsze! Przy córci taki miałam i się sprawdził, ale gdzies nam go wcięło :p

w jakich proszkach pieżecie rzeczy dla dzidzi? znacie jakies delikatne nie uczulające? musze kupic i zacząć prać i prasować a nie bardzo wiem co kupic.

Firehead to życzę powodzenia, i tanio wygranych aukcji. :-)
Ja mam na oku jeszcze używany sterylizator z TT, ciekawe czy się uda .... :-)

Nika, ja piorę w vizir sensitive + płyn lenor sensitive; robiłam tak poprzednio, moja córka nie miała kłopotów ze skórą, więc uznałam, że nie ma potrzeby kupować bardziej specjalistycznych proszków

Nika ja na poczatku polecam plyn do prania Lovela. A potem sobie zobaczysz czy dziecko nie bedzie uczulone na zwykle proszki. Mysle ze z proszkami jest tak jak z jedzeniem podczas karmienia. Zaczyna sie od bardzo prostych lekkostrwnych rzeczy, a nastepnie wprowadza do swojej diety inne produkty obsrwujac reakcje dziecka.

w jakich proszkach pieżecie rzeczy dla dzidzi? znacie jakies delikatne nie uczulające? musze kupic i zacząć prać i prasować a nie bardzo wiem co kupic.

Ja tez się zastanawiałam w jakim proszku wyprac nowe ciuszki dla dzidzi i kupilam proszek "dzidziuś" jest polecany przez Instytut Matki i Dziecka i podobno nie uczula. Takie biale opakowanie ze zdjęciem dziecka.
Napewno trzeba pamiętać aby kilka razy wypłukać rzeczy i wyprasować:-)

778096d64b.png

reklama
A my jutro mamy zamiar wybrać się do centrum niemowlęcego i kupić
p r a w i e w s z y s t k o dla Małej i dla mnie do szpitala. Na razie mam tylko kocyk, proszek do prania, termometr i stertę podarowanych ubranek. Jeśli jutrzejsze zakupy się powiodą, to pozostanie do dokupienia tylko wózek - to zakup w lutym. Łóżeczko mam mieć od koleżanki. Więc trzymajcie kciuki za zakupy:-)

Aha, dziewczyny, czy z kosmetyków dla Maleństwa kupujecie puder? Jest w ogóle do czegoś potrzebny?

Do góry