reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

No tak to jest juz z tymi babciami i zawzietymi ludzmi.
Na szczescie ja mam spokoj,nikt z rodziny mnie jeszcze nie widzial z brzuszkiem i juz nie zobaczy,nie skomentuje to samo tyczy sie tego co kupilam albo czeko nie kupilam.
Rodzinka zobczy dzidzie jak przyjdzie na to czas i pora.A wybieramy sie do PL jak maly bedzie mial jakies 3lub 4miesiace.

reklama
Dziewczyny komentarze to niestety będą zawsze. Bo każdy zawsze wie najlepiej. Myślę, że nie ma się tym co przejmować. Ja zawsze różne komentarze kończę zdaniem "Tak masz rację, koniec tematu". A i tak zawsze zrobię po swojemu :-)
A zmieniając temat. Jak myślicie, lepiej gdy całe "osprzętowanie" do karmienia jest z 1 firmy czy to nie przeszkadza jak marki są różne? Bo strasznie mi się podobają butelki i smoczki z TT, ale laktator kosztuje ponad stówkę, a mi trochę żal, aż tyle na niego wydawać. Wolała bym kupić coś tańszego. http://allegro.pl/item521338892_laktator_reczny_my_baby_interkobo_promocja.html#gallery I nie wiem czy przy codziennym użytku nie będzie uciążliwości. Bo butelki z TT są dość specyficzne w kształcie. A może na laktatorze nie ma co oszczędzać i lepiej kupić wszystko jednej firmy.

Ostatnia edycja:
magdalenka-laktator to chyba obojęcnie jakiej firmy bedziesz miała, najwyzej bedziesz sciagniety pokarm przeewała do buteleczek TT-jedyne o czym pamietaj decydując sie na TT to ze te butelki maja ok 9 cm szerokosci i pasuje do nich tylko podgrzewacz TT...zmierzyłam wiec wiem:-D

hejka

mam to szczescie ze butelki firmy TT kupuje mi "angielska szwagierka", teraz jest pelno promocji, smoczek uspokajajacy mi sie nie podobatej firmy sa takie wielkie...dlatego kupilam aventu sprawdzilam na Hubciu ...kupilam jeden bo moj tylko w szpitalu raz go mial potem chcial juz tylko cyca... ale dzieki smoczkowi nauczyl sie super ssac piers.....

moge polecic jeszcze z firmy tt termosik super trzyma cieplo ... o reszcie bede myslala pozniej wiem po sobie ze dopoki na piersi jest maluch to nawet butelka nie przydatna sie robi....no chyba ze sie dopaja malucha czasem...

myfa-ja kupiłam smoczusia TT pure-i jest taki malutki ze szok! cały przezroczysty....najmniejszy jaki widziałam na rynku- od 0 do 2 mc

No ja choć mam nadzieję karmić piersią, to jednak będę musiała podrzucać dziecko co jakiś czas do Tomka rodziców, żeby się "zameldować" na uczelni, coś pozaliczać i być na bieżąco. Dlatego butelki i laktator mieć muszę. Ale skoro Tomcio nie krzyczy, że na laktator trzeba będzie wydać stówkę to może sobie sprawię ten z TT do kompletu. :-):-)
A dziś mam wolne na uczelni i dopadłam do netu jak głupia i kupuję :-)
termometr zamówiony TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ DO CZOŁA I DO UCHA 4w1 (519114293) - Aukcje internetowe Allegro (byłam pytać w sklepach medycznych, bo myślałam, że może nie opłaci się przez neta kupować, a w sklepie jak mi ceny powiedzieli to kopara opadła od 140 do 170 zł, mam nadzieję, że ten mój z allegro za 50zł nie okaże się beznadziejny:-))
komplet 2częściowy ocieplany żółty bobo_szyk: _ZIMOWA_WYPRAWKA _62_OCIEPLANA_+_GRATIS (519860048) - Aukcje internetowe Allegro
4-częściowy pomarańczowy bobo_szyk: _LUX _Wyprawka _NOWA_62_ SUPER_JAKOŚĆ (520145335) - Aukcje internetowe Allegro
i niebieski ręcznik bobo_szyk: _OKRYCIE _KĄPIELOWE _DUŻE_ PROMOCJA_ (519862989) - Aukcje internetowe Allegro

kolory wybierał Tomuś, specjalnie do niego mejla z linkami wysyłałam i odrywałam od pracy, żeby się czuł angażowany :-)

ja widzialam tez te silikonowe, ale moze sa jeszcze inne mniejsze te co w sklepie widzialam wielkie mi sie wydaly...

Ja kupiłam smoczki uspokajające z Aventu, fajne są:-)

Kupiłam też osłonki na piersi z canpolu i powiem Wam, że są naprawdę mięciutkie:tak:

Teraz zastanawiam się nad termometrem, ale kurcze, jest ich tyle, że naprawdę nie wiem który wybrać:szok:

reklama
A u mnie w szpitalu nie ma odwiedzin na salach gdzie leżymy z dzieciaczkami. Można wejść tylko wtedy, gdy mama jest po CC, bo wtedy zawsze w 2 pierwszych dobach leży się na jednoosobowej sali. Jeżeli zdarzy się że po naturalnym porodzie jest się na pojedynczej sali to też można wejść, ale tylko 1-2 osoby (i tylko zdrowe). Pozostałe odwiedziny odbywają się na tzw świetlicy a dzidziusia można zobaczyć tylko gdy najpierw położna sprawdzi co robi druga z pań na sali (sale są max 2osobowe). Jeśli karmi to, aby jej nie krępować to albo wynosi dzidzię przed salę, albo karze poczekać. Mnie bardzo takie rozwiązania odpowiadają. Im mniej osób kręci się po sali tym mniejsze ryzyko, że dzidzia złapie jakąś infekcję.

Do góry