reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Ja zamiast poduszki mam taką specjalną gąbkę z dziurkami mały dostał od ciotki jest super i tak maluszek nie będzie spał na początku na podusi bo nie wolno, ma to coś wspólnego z oddychaniem .

Carolin, a jakie są Twoje wrażenia odnośnie tego wózka? Może mi to podpowie, na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę podczas oględzin:-)

moje wrażenie są super, w każdym bądź razie kupiliśmy go.
Ogólnie co mi się podoba, ma duże koła, przednie skrętne, z możliwością blokady. z tego co słyszałam, to producent nie robi problemów w razie reklamacji.
gondola jest dość sporo, spacerówka dwustronna, to super sprawa. lekko się prowadzi, co prawda wózek jechał tylko kawałek po chodniku i ulicy, ale był obciążony dodatkow spacerówką (oprócz gondoli) i ładnie się prowadził.

można go złozyć, lekko się składa, niestety, przez to, ze ma duże koła, trochę miejsca zajmuje, ale koła mozna łatwo zdjąć.
wygląda na solidnie wykonany. można dodatkowo dokupić do niego adapter na fotelik np Mikado, Maxi cosi itp. Ja nie zdecydowałam się na fotelik Mikado, jakoś nie budził mojego zaufana, jeśli chodzi o samochód, kupiliśmu Maxi Cosi Cabrio.

ewelcia86 rożek,szczotka do butelek,ręcznik jeszcze dokupiłam jeden,termoopokowanie do butelek,rękawiczki niedrapki,karuzele,czapeczki 2 bawełniane takie pod spód,3 pary welurowych pajacyków 56 rozmiar bo mi brakowało,2 kaftaniki welurowe bo spiochów full a kaftaników brak,no i wózeczek cały komplet z fotelikiem:-):-):-)

ja dzisiaj na allegro kupiłam skarpetki i w komplecie czapeczki i rękawiczki
skarpetki: SKARPETKI 0-6 mies z ABS +GRATIS (520159691) - Aukcje internetowe Allegro
kolory 1,3,4,6,
a rękawiczki : NIEDRAPKI + CZAPECZKA pokąpielówka NAJTANIEJ (517088722) - Aukcje internetowe Allegro
kolory 1,2,3,4,6
czapeczki 2x różowe
Czapka czapeczka Niemowlęca EWA gładka r.62 (502249972) - Aukcje internetowe Allegro
a ostatnio to jeszcze:
komplet śpioszki kaftanik
rozmiar 56:
Komplet ZOO EWA kaftanik + śpiochy r.56 niebieski (510801958) - Aukcje internetowe Allegro
Komplet ZOO EWA kaftanik + śpiochy r.56 pomarań. (510801011) - Aukcje internetowe Allegro
Komplet ZOO EWA kaftanik + śpiochy r.56 różowy (504161226) - Aukcje internetowe Allegro
Komplet ZOO EWA kaftanik + śpiochy r.56 granatowy (504158460) - Aukcje internetowe Allegro
rozmiar 62:
Komplet SKOS - Batko r.62 kaftanik spiochy j.nieb. (511959131) - Aukcje internetowe Allegro
Komplet SKOS - Batko r.62 kaftanik spiochy roz (511960099) - Aukcje internetowe Allegro
Komplet MORO EWA kaftanik + śpiochy r.62 roz (513954782) - Aukcje internetowe Allegro
BATKO Komplet CYPISEK r.62 śpiochy + kaftanik roz (518640906) - Aukcje internetowe Allegro
AWA KOMPLET DUDUŚ spiochy kaftanik r.62 c.roz. (518872566) - Aukcje internetowe Allegro
pajacyk
rozmiar 62:
BATKO PAJAC pajacyk PLISA r.62 PROMOCJA zielony (514016348) - Aukcje internetowe Allegro

kolor różowy a chciałam bezowy:crazy:
PAJAC Pajacyk Marcel PINOKIO r.62 TANIO ! (511419030) - Aukcje internetowe Allegro
kolor zielony
PAJAC pajacyk JAGODA PINOKIO r.62 ŚLICZNY (511470537) - Aukcje internetowe Allegro
rozmiar 68:
kolor kremowy:
PAJAC pajacyk PLASTUŚ EWA Klucze r.68 PROMOCJA ! (518779501) - Aukcje internetowe Allegro
kocyk:
KOCYK BabyOno 90/110 POLAROWY 2.N NOWOŚĆ a.1 (514096151) - Aukcje internetowe Allegro

Leganza,ja dzisiaj kupiłam paczkę tych podkładów bella - one się po prostu nazywają podkłady poporodowe, jak zapytasz w sklepie na pewno będą wiedzieć o co chodzi

Jeżeli chodzi o zestaw do paznokci to ja kupiłam taki z cązkami dla maluchów ale za nic nie dało się nim nic zrobić poprostu miałam wrażenie że obetnę małemu palec więc kupiłam nożyczki zaokrąglone i było już dobrze bez problemów .
a ja odwrotnie - kupiłam zestaw z canpola nożyczki i obcinaczkę, i te nożyczki mają tak grube ostrza, że nawet dorosłemu ciężko by było paznokcie obciąć :confused: także używam od 2,5 roku obcinaczki i jest ok

co do prania wkładów, to ja prałam kołdrę i poduszkę - bo są z takiego wypełnienia, że można - generalnie wszystko piorę co nowe, żeby pozbyć się tego "fabrycznego" zapachu
termometr mamy taki do ucha oraz taki elektroniczny, który można pod paszkę albo do pupy - wolimy ten do ucha, mamy go od pół roku chyba i jest ok

reklama
Ja też do pazurków syncia używałam zwykłych obcinaczek tylko tych mniejszych,jak dla mnie te specjalne nożyczki z zaokrąglonymi końca są za grube i jakos nie można nimi nic zrobić :tak:
Laila06 bardzo fajne te ciuszki :-)
A ja do dziewczyn ze Szczecina POLECAM hurtownie Boboland na Struga,ceny mają dosyć dobre zwłaszcza ciuchów ale ogólnie chyba ceny są niższe tylko trzeba uważać bo cena większa to hurtowa a mniejsza detal ;-)ogólnie dużo miejsca i przestrzeni miła obsługa panie wszystko pokażą ,wytłumaczą,doradzą.Ja dzisiaj zrobiłam u nich zakupy i jestem bardzo zadowolona i na pewno będę tam zaglądać częsciej :-):-):-)

Do góry