reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Dziewczyny oglądałam dzisiaj wózki i jestem już zdecydowana na taki WÓZEK PULSE Implast + fotelik Podaruj Sobie LUXUS (521243169) - Aukcje internetowe Allegro w wersji 4 kołowej tzn.już miałąm go brać ale ja jakas chora jestem i musiałam przymysleć to i owo a co wy na to może znacie kogos kto ma jakies opinie:-)

Wydaje mi się ze wózek nie jest wart swojej ceny w tej cenie mnie wydaje się lepszy
bolder:
Wózek IMPLAST BOLDER +ciepły śpiworek+KURIER 0z (518360966) - Aukcje internetowe Allegro
czy maxi cosi mura 3:
*MURA 3* MAXI COSI +GONDOLA +WYS.0ZŁ +ŚPIWOREK (522558126) - Aukcje internetowe Allegro
albo teutonia:
Teutonia Lambda - miękka gondola KOLEKCJA 2008 (521104154) - Aukcje internetowe Allegro

dodam tylko ze chodzi mi tu o wizualny aspekt wózka .. ten śliski wyświecony ortalion... szczególnie fosidełko, ale to tylko moje zdanie...

Ostatnia edycja:
A odnosnie bujania to i tak czesto jak ma dziecko kolki to podobno (pisze podobno bo tylko z opinii innych) wtedy nalezy dziecko wręcz bujać jednak. Poza tym kołysanie bujanie to jak w brzuszku matki:tak:

Na pewno wolę kołysać w wózku albo w łóżeczku(takie z płozami), w kołysce niże bujać je na RĘKACH:szok: Ale to też wiadomo moja opinia, niesprawdzona w wychowywaniu dzieci.

A ja dzisiaj kupiłam łóżeczko i zamówiłam taki fajny materac z pianki termoelastycznej podobno lepszy niż gryka -kokos.Mam już wszystko dla dzidzi oprócz rożka.Oglądałam na allegro takie fajne z drewexu i z feretti.Nie wiem który zamówić ,bo podobają mi sie trzy a chcę kupić jeden.Za duży wybór.:-)

Dziewczyny - tak jak pisała Carolin, te na paskach są łatwiejsze do bujania i lepiej amortyzują jakieś wertepy, no ale fakt, dziecko się może przyzwyczaić do ciągłego bujania.
Ja już byłam zdecydowana na wózek Bartatinę firmy Jedo (Jedo - Producent wózków dziecięcych.), ale ostatnio koleżanka, która ma 8miesięczną córeczkę i podobny wózek poradziła mi, żeby lepiej kupić wózek ze skrętnymi kołami. Na początku była zachwycona swoim wózkiem, ale jak teraz dziecko już więcej waży, to mówiła, że ciężko strasznie się skręca i że teraz by wolała ze skrętnymi kółkami.
No i się teraz zastanawiam nad Mikado Boston, chyba w tygodniu pojadę do tego sklepu (Tomiko - artykuły dla dzieci i niemowląt, wózki dziecięce, foteliki samochodowe, zabawki, hurtownia) i obejrzę na żywo. Bartatinę na żywo widziałam i bardzo mi się podobała... Mam teraz dylemat, bo z kolei moja siostra miała Roana bez skrętnych kółek i bardzo zadowolona z tego wózka była.

jeśli Tobie bliżej to możesz obejrzeć wózek też a Al. Solidarności (pomiędzy dwoma kościołami) w pobliżu Jana Pawła. Ja tam oglądałam, co prawda ciasno tam, ale obejrzeć i przymierzyć się można :)

po dluzszej swiateczniej nieobecnosci wracam z super nowina. zakupilam wczoraj na allegro uzywany wozeczek Teutoni :-D jak dojdzie do mnie to zrobie zdjecia i wkleje :tak:

Laila06 dzięki za odpowiedź dodam że nie wiem czy widziałas ten wózek na żywo ale materiał jest rewelacyjny na zdjęciach faktycznie taki troche ortalionowy
Co do wózeczków do których podałas linki to ja jeszcze myslałam nad bolderem bardzo fajne kolorki ma ale własnie dzisiaj oglądałam i Boldera i Pulse i bolder kiepsko wypadł mniej się ugina bardziej sztywny i cięższy
Mura to straszna krowa jest bardzo ciężki a Teutonia mi się nie widzi
Ja to chyba obłędu dostane :wściekła/y:

Ja znowu słyszałam że te monitory oddechu zawodzą czasami włączają się bez przyczyny i taka biedna mama zawału dostaje na miejscu o dziecku już nie wspomnę,różne są opinie jedni mówią że dla wczesniaków wskazane inni że nie:no: mamy wybór ja osobiscie bym nie kupiła ,co do niani to w wiekszym mieszkaniu super sprawa ale w małym porażka a jak bedziecie w kuchni a dzidzia się zdenerwuje że was niema to napewno głosno da wam o tym znać nie sposób tego nie usłyszeć :tak::tak::tak:

Laila06 dzięki za odpowiedź dodam że nie wiem czy widziałas ten wózek na żywo ale materiał jest rewelacyjny na zdjęciach faktycznie taki troche ortalionowy
Co do wózeczków do których podałas linki to ja jeszcze myslałam nad bolderem bardzo fajne kolorki ma ale własnie dzisiaj oglądałam i Boldera i Pulse i bolder kiepsko wypadł mniej się ugina bardziej sztywny i cięższy
Mura to straszna krowa jest bardzo ciężki a Teutonia mi się nie widzi
Ja to chyba obłędu dostane :wściekła/y:
nie widziałam na żywo i dlatego napisałam o moich odczuciach wizualnych:))
powodzenia ja też miałam taki problem 5 miesięcy nie mogłam się zdecydować dobrze ze tak wcześnie zaczęłam:-D
mam nadzieje że wybierzesz odpowiedni wózeczek:))

reklama
Do góry