reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Witajcie jestem chora ale zakupy jeszcze umiem robić :-D przynajmniej przez internet .
Miałam już jakiś czas temu upatrzonych parę rzeczy na allegro.
Zamówiłam łóżeczko tapczanik 140/70
materac kokos pianka gryka
prześcieradła frote białe i niebieskie
komplet pościeli 6 cz z mamo tato niebieska krateczka
baldachim i stelaż niebieska krateczka

nie kupowałam zestawu 11 elemetowego bo rożek mam nowy po córce a przybornik jakoś nie dla mnie .
to by było na tyle już nie mogę się doczekać jak zakupy przyslą .
Pozdrawiam :-)

reklama
no właśnie też się zastanawiałam nad tymi osłonkami i pytałam na innym wątku zanim tu zajrzałam :-p myślę że kupię bo nie mam zamiaru cierpieć jak mi synek pogryzie sutki...

Avanti,Ewelcia dziekuje za odpowiedzi.Ta niania faktycznie wydaje mi sie zbedna (choc dosc tania w porownaniu z monitorem oddechu).A ten monitor oddechu to chcialam tak pod hmmm przypadki naglej smierci lozeczkowej-tyle sie o tym czyta:(Ale w sumie nie ma co popadac w paranoje.Jak nie kupie to sporo kazy w kieszeni zostanie bo te bajerki drogie sa:)

Dziewczyny - tak jak pisała Carolin, te na paskach są łatwiejsze do bujania i lepiej amortyzują jakieś wertepy, no ale fakt, dziecko się może przyzwyczaić do ciągłego bujania.
Ja już byłam zdecydowana na wózek Bartatinę firmy Jedo (Jedo - Producent wózków dziecięcych.), ale ostatnio koleżanka, która ma 8miesięczną córeczkę i podobny wózek poradziła mi, żeby lepiej kupić wózek ze skrętnymi kołami. Na początku była zachwycona swoim wózkiem, ale jak teraz dziecko już więcej waży, to mówiła, że ciężko strasznie się skręca i że teraz by wolała ze skrętnymi kółkami.
No i się teraz zastanawiam nad Mikado Boston, chyba w tygodniu pojadę do tego sklepu (Tomiko - artykuły dla dzieci i niemowląt, wózki dziecięce, foteliki samochodowe, zabawki, hurtownia) i obejrzę na żywo. Bartatinę na żywo widziałam i bardzo mi się podobała... Mam teraz dylemat, bo z kolei moja siostra miała Roana bez skrętnych kółek i bardzo zadowolona z tego wózka była.

Sara27, a ja kupuję nianię z monitorem oddechu. I na tym postanowiłam nie oszczędzać - mamy dwupoziomowe mieszkanie, jak jestem na dole np. w kuchni to nic nie słyszę, co się dzieje na górze, nawet jak się krzyknie głośno to słabo słychać. W małym mieszkaniu na jednym poziomie to raczej zbędna rzecz. A na monitor oddechu się zdecydowałam stąd, że moja ciotka jest pielęgniarką i już parę razy zdarzyło jej się przyjmować rodziców z maluszkami, które nagle we śni przestały oddychać - nasłuchałam się, jak kiedyś o tym opowiadała i tak jakoś mi się to wbiło w pamięć, że wolę wydać pieniądze i mieć większy spokój. Ale mam nadzieję, że będę mogła potem napisać, że mi się nie przydało:-)

moi znajomi śpią z dzieckiem w jednym pokoju a monitor oddechu mają ....
nie rozumiem komentarzy.. mają nei korzystają... kładziesz pod materac i koniec nic nie musisz robić a jak dzidzai ma bezdech to zaczyna wyć i dzidzia się budzi i sama zaczyna oddychać...
niania nawet w dwóch pokojach się przyda moze bez zbędnych gadżetów wizji itp... ale np. jak jestem w kuchni i gotuję to nie zawsze słyszę telefon a co dopiero kwilące maleńswo.. poza tym przydaje się kiedy dzidzia jest chora

reklama
Do góry