reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Ola_o ja bede w szpitalu okolo hmm min.11 dni a max.20 dni!Mam sie zglosic w 36 lub 37 tc (przyznam ze z wlasnej woli jestem za 36 tc,tydzien mnie nie zbawi a w szpitalu bezpieczniej sie bede czula),cesarka w 38 tc i trzymaja od 4 do 7 dni.Takze u mnie wiekszy bagaz jest wrecz konieczny,tylko nie wiem czy az tak duzy jaki mi wyszedl po spakowaniu:))) 20.01 na wizycie bede sie umawiala co do szpitala z moja ginka-to juz za 2 tyg,ale ten czas leci!

reklama
za 300 zł sara to jakis tani znalazłas...wiekszosc takich które mają równiez funkcje niani kosztuje ok 500 zł...

sa jeszcze takie przypinane do pieluski, ale moim zdaniem chyba beda maluchowi zawadzac

Modroklejko ja szukam tylko tanich bo te za 500 zl to wg mnie przesada.Tez nie doczepialabym dziecku elektroniki do pieluchy;)

Mirka właśnie o takie osłonki mi chodziło muszę tez zamówić albo zapytać w aptece ile kosztują bo na allegro są dość tanie ale plus przesyłka ...:blink:

Ja juz zakupiłam wózeczek coneco V3 :) Mam nadzieje,ze bede zadowolona :-)

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 29
  • 2.jpg
    2.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 23
Czesc dziewczyny mam dylemat wszyscy pisza o tych majtkach poporodowych i wkladach do nich, a jak to wyglada np. jakbym zamiast majtek jednorazowych uzyła tych co na codzien i uzyla tych najdluzszych podpasek na noc always??

Leganza, wątpię, że pozwola Ci nosić w szpitalu takie codzienne majtki, ja to ię zastanawaim nawet czy mi pozwola nosić fizelinowe:baffled: A co do podpasek, to nie wiem, bo nigdy nie miałam jeszcze takiego problemu, niech wypowiedzą się mamusie, które już rodziły:-)

jeśli Tobie bliżej to możesz obejrzeć wózek też a Al. Solidarności (pomiędzy dwoma kościołami) w pobliżu Jana Pawła. Ja tam oglądałam, co prawda ciasno tam, ale obejrzeć i przymierzyć się można :)

Carolin, byłam tam w tym sklepie, rzeczywiście strasznie ciasno:-) Ale może faktycznie tam się wybiorę, jeśli go mają na stanie, do Ząbek mam strasznie daleko. Dzięki:-)

reklama
Leganza podpasek nie powinno sie używać i w szpitalu na pewno Ci tego zabronią. Moja koleżanka tak była zła że w szpitalu kazali jej nosić ligninę że kazała męzowi zrobić zapas dużych podpasek i jak tylko wróciła do domu to od razu zaczeła je nosić. Efekt był taki że na drugi dzień miała 40 stopni gorączki, pojechała na dużur a tam tak ją lekarz opierd.... że cała izba przyjęć słyszała. Przez always`y skóra ie odycha i doszło do "zagotowania", infekcji i szwy po porodzie jej sie rozeszły. Niestety lekarze powiedzieli że drugi raz zszyć nie mogą i musi sie samo zagoić. Meczyła sie z raną b długo, o wiele gorzej sie goiło i strasznie bolało i podobno ślad duży i ciekawy nawet po roku czasu. Tak więc zdecydowanie odradzam takie pomysły

Do góry