reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Teraz Was "rozbroję" - moja koleżanka jako niezbędną rzecz wzięła do porodu zestaw do menicure :confused:...(przy pierwszym po prostu łapała na szybko co jej wpadło w ręce, a przy drugim wzięła to jako rzecz podstawową). Jak pytałam ją po co wogóle jej zestaw do zrobienia paznokci, to oznajmiła mi: "...a co myślałaś, wiesz jak się człowiekowi zaczyna już nudzić jak ma parę godzin rodzić...". Cóż, jedne biorą książkę do poczytania w przerwach między bólami, inne robią sobie wtedy menicure...

Leganza nie martw się :-) na pewno do narodzin dziecka zdążysz wszystko kupić ;-)
kasiuLLka a ten spirytus ma jakąś nazwę? Też bym poszukała w Realu :-)

Agusia1987 o ile pamiętam nie ma on nazwy specjalnej, pamiętam tylko, że ma on naklejkę prawdopodobnie z niebieskimi napisami, producent POLMOS.

Dziewczyny, a nie polecano Wam do pielęgnacji pępka takich fajnych jednorazowych jałowych gazików nasączanych roztworem alkoholu? Nazywają się Leko, można kupić na sztuki w każdej aptece. W sumie bardzo wygodna rzecz, nie trzeba bawić się w jałowe gaziki, nasączać alkoholem itp. Siostra męża używała właśnie ich, moja bratowa również, ja używam ich do zdezynfekowania każdej rany, nie tylko w pracy ale i w domu.
Jeśli chodzi o ten wkład do wanienki to macie rację, po ok.2tyg wygląda trochę nieestetycznie, zaczyna żółknąć, nadrywa się gąbka. Siostra męża obiecała mi wanienkę po swojej córuni, taką fajną, wyprofilowaną, wystarczy podłożyć pieluszkę i dziecko praktycznie rzecz biorąc prawie siedzi sobie w niej. Z tego co pamiętam to chyba Fischer ma takie wanienki (ona dostała ją od kumpeli z USA). Jedyna wada - może się tu kąpać dziecko do ok. 6 miesiąca potem jest już mała. Ale od czego mamy wanny w łazienkach.

Edytka co do tych jednorazowych gazików jałowych, mnie za prędko wysychały, ale to rzecz gustu.
Co do gąbek jako podkładów nie preferuje wolę zwykłą pieluchę tetrową, od początku przy Mikołajku stosowałam, pozatym jak już któraś z Was mówiła po 2 tyg.robi się nieestetychna dotego dodam, ze mało higieniczna, przecież woda wsiąka w tą gąbkę, a w procesie suszenia mogą gromadzić się w niej jakieś zbędne bakterie.

Co do moich zakupów: ja praktycznie mam wszystko dla Niuni...po Mikołaju, zostało jedynie: łóżeczko, nowa pościel (2 komplety), karuzelka nad łóżeczko (bo ta co miałam wysiadła),fotelik sam.i wózeczek z nim mam największy problem.
No oczywiście dokupiłam też całkiem nowe rzeczy szczególnie te potrzebne na wyprawkę (do szpitala): kilka bodziaków, pajacyka, skarpetki, i kombinezonik, kupiłam też nauczona tym co było wcześniej rękawiczki bawełniane, założe Nini w szpitalu, by się nie drapała po buźce i oczkach.

ten wkład taki gąbkowy - ok 11 zł kosztuje - ma wyprofilowany środek i na niego kładzie się w wanience dzieciątko - lepsze niż wkładanie pieluszki w wanienkę

Kaczuszka, zgadzam się z Tobą. Moja siostra używała takiej gąbki, fakt, trzeba o nią dbać, tzn, po każdej kąpieli trzeba ją wypłukać i porządnie wysuszyć, ale przy kąpieli sprawdza się rewelacyjnie.

Ja robiłam zakupy na allegro u jednego sprzedawcy i stwierdziłam że mi się opłaca, na dniach ma przyjść paczuszka. Pościel też kupiłam u jednego sprzedawcy i też wyszło mnie to dosyć tanio. A wczoraj wygrałam licytację z ciuszkami:
FIRMOWA WYPRAWKA DLA SYNKA 0-3-6!!!DUŻO NOWYCH! (517368660) - Aukcje internetowe Allegro
Fakt, są używane, ale bardzo mi się podobaja:-) Teraz jeszcze trochę dokupie i będzie ok.

W tym tygodniu chcę tez pojechać do sklepu meblowego zeby wybrać mebelki do dziecnnego pokoju:-)

reklama
Miroslava fajne te ciuszki
Modroklejka no no zakupy widze udane
A ja powoli powoli powoli cos tam zakupuje ale ciezko mi to idzie nie mamy nawet tak czasu by pojezdzic i popatrzec porownac moze cos w lutym sie uda zakupic bo to bedzie ostateczny juz miesiac na zakupy:sorry2:

Do góry