reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Carolin, bardzo fajny wózek bardzo w moim guście. Czyli to jest gondola, którą można przerobić na spacerówkę, zgadza się? Czy jest do tego fotelik samochodowy w zestawie? Ile kosztował?

reklama
ładna kolorystyke ma tez roan marita-chyba taka nazwa-widziałam dwa razy ten wozek na spacerze-jeden sztruksowy bezowy a drugi grnatowy z biała kratka-sliczne były...i takie duze gondolki miały

co do materacyków to ja kiedys słyszałam ze dobre sa lateksowe-po pierwsze dlatego ze sa sprezyste-wraz z rosnąca masa dziecka uginaja sie odpowiednio, poza tym maja roznego rodzaju otwory i głebienia które sprawiaja ze materac oddycha...ale jakos nigdzie nie widziałam lateksowych...najczesciej kokos-gryka, lub pianaka- kokos

wiem laila, ze na allegro są:-D-chodzilo mi o to ze na zywo ich nie widziałam....z reszta na allegro dla dzieci jest tylko jeden rozmiar i jeden producent...pewnie dlatego ze sa one sporo drozsze od np gryczanych czy kokosowych

Sliczniusi :-):-):-)

Wozeczek rewelacyjny:-)

Dziewczyny, dziękuję :)

Carolin, bardzo fajny wózek bardzo w moim guście. Czyli to jest gondola, którą można przerobić na spacerówkę, zgadza się? Czy jest do tego fotelik samochodowy w zestawie? Ile kosztował?

mój wózek ma oddzielnie gondolę i oddzielnie spacerówkę. Aczkolwiek jak wczoraj sprawdzałam to spacerówkę można tu połozyć całkowicie na płask.

Fotelik w zestawie jest, ale my się na niego nie zdecydowaliśmy, nie budził naszego zaufania, jeśli chodzi o bezpieczeństwo podczas odpukać wypadku samochodowego. Kupiliśmy Maxi Cosi Cabrio.

W Internecie można go kupić za ok 1200 zl + fotelik 200 zł, ale moim zdaniem w tym przypoadku to drogie rozwiązanie. W jednym ze sklepów w Warszawie z fotelikiem można go kupić za 1200 zł , można też zrezygnować z fotelika i wtedy odliczą to od ceny.
Ja kupowałam go od producenta, razem z 3 moimi koleżankami, czyli brałyśmy łącznie 4 szt (wszystkie bez fotelików), w związku z tym zapłaciłam znacznie mniej, poniżej 1000 zł.

Z poduszki narazie zrezygnuję.
na początku Młody bedzie spał w rożku, potem pod kołderką...zależy jeszcze kto co rozumie przez poduszkę-bo taki płaski "placek" to nie prawdziwa poduszka :-D
lepiej zeby maluchy spały na płasko (lepiej dla kręgosłupków) i bezpieczniej!!!

ja juz mam podusie ale taka zwykla,ale mysle tak jak ATsonia ze na poczatku maly bedzie spal w rozku i ewentualnie pod kocykiem a pod koldra jak juz z rozka wyrosnie.
ATsonia a jaki masz rozek?z tym wkladem kokosowym,czy bez?
bo ja mam z wkladem kokosowym ale jego sie wyjmuje i jest bez 2 w1:-)Fajne sa te rozki bo dziecko jest w nim takie sztywniejsze i dla tatusia dobrze zeby nie bal sie wziasc malca na rece hehe.

reklama
ewelcia!!! ja mam rożek bez wkładu, taki zwykły milusi, ale jednoczesnie jest dość ciasny i przylegający. Myszlę,że spodoba się dzidziusiowi zwłaszcza w tych pierwszych dniach, kiedy bedzie jeszcze tęsknic za ciasnotą z brzuszka :-D

podobno dzieci lepiej sie czuja takie opatulone niz jak mają "luzy"

Do góry