reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Witam kochane,
ja posiadam wózek Bebetto Murano jest poprostu świetny.
Ma spacerówkę, gondolę, fotelik ze spacerówki robicie krzesło, bujak i kołyskę.
Bardzo praktyczny i bardzo ładnie się prezentuje.
Jest w bardzo pięknych kolorach, możecie sobie pooglądać na Produkcja Wózków Dziecięcych ..:: BEBETTO ::.. wózki dziecięce głębokie spacerowe oferujemy szeroką game wózków dla dzieci wózki produkujemy w bogatej kolorystyce nasze wózki posiadają atesty bezpieczeństwa

reklama
kapiele w krochmalu sa super dla skorki maluszka ... ale wystarczy tez do wody dodac linomag i tez super....

laila - ja widziałam ten wózek jakiś czas temu, bardzo kosmicznie wyglądał. Przyglądałam mu się uważnie bo dopiero pierwszy raz go widziałam na oczy - dziewczyna była na spacerku z dzieckiem. Na pewno ludzie będą się oglądać bo taki wózek rzadko spotkać :)

Jesli chodzi o zakupy to mam już:
- pieluchy tetrowe
- pieluchy tetrowe z drukiem
- pieluszki flanelowe
- 2 kocyki
- podgrzewacz
-2 butelki
-najmniejsze smoczki uspokajające
-szczoteczkę i grzebyk
- cążki do paznokci
- nożyczki
-majteczki ceratkowe
- wkłądy do majteczek
- body, pajace,kaftaniki i spioszki w rozmiarze 56 i 62
- 2 ubranka wyjściowe
- termoopakowanie
-wkłady poporodowe
- majtki poporodowe jednorazowe
- skarpetki, czapeczki, buciki
-paklanki na zużyte pieluszki.

:)

Ostatnia edycja:
laila - ja widziałam ten wózek jakiś czas temu, bardzo kosmicznie wyglądał. Przyglądałam mu się uważnie bo dopiero pierwszy raz go widziałam na oczy - dziewczyna była na spacerku z dzieckiem. Na pewno ludzie będą się oglądać bo taki wózek rzadko spotkać :)

mnie się on od początku podobał... mężowi jak go pokazałam to powiedział ze innego nie chce i tu nastał problem bo ja potrzebowałam wózka terenowego na codzień:confused:
i dlatego decyzja padła ze będą dwa

mnie się on od początku podobał... mężowi jak go pokazałam to powiedział ze innego nie chce i tu nastał problem bo ja potrzebowałam wózka terenowego na codzień:confused:
i dlatego decyzja padła ze będą dwa

nie mówię, że mi się nie podoba. Fajny, super design :tak: ale na pewno rzadko spotykany.
Ja myślę o Quinny Speedi SX albo Casualplay S4, S6

własnie a propos proszków do prania, planujękupić Jelp, tylko który? Jest chyba niebieski, różowy i pomarańczowy. Jak myślicie, który z nich jest najlepszy?

Jeśli chodzi o kosmetyka dla malucha-ja chyba zacznę od Bambino bo sa długo na rynku, cena dobra...no nie wiem sama. a to nie za wczesnie kupować kosmetyki?

co myslicie o Bambino???

Bambino jak dla mnie jest ok,ja jeszcze się nie zdecydowałam być może na początek kupię z serii bubchen tak też miałam z synem później jak leciało j&j nivea chusteczki na pewno nivea,proszek mam bobas chyba wysypałam do pojemniczka i nie pamiętam alke jakis z tych tańszych

Kazde dziecko toleruje inaczej kazdy kosmetyk ,jedno bedzie super skorke mialo po bambino ,drugie po nivea:-).Ja nakupowalam jak chora przy pierwszym dziecku..okazalo sie ze nie uzywalm pozniej polowy-przeterminowaly sie rzeczy i do kosza powyrzucalam.Od zawsze stosowalam oliwke z oliwek z pierwszego tloczenia ( u nas sa w aptekach wiem ze Polsce aptekarze oczy wybauszaja gdy slysza badz komentuja i odsylaja do spozywczego;-):-Doj jak malo jeszcze wiedza co dobre dla niemowlaka).Oliwka z oliwek jest o niebo lepsza od balsamow,kremow i zwyklych oliwek kosmetycznych,poniewaz jest w 100% naturalna,nie brudzi ubranek i skorka ma super zdorwy wyglad.Niektore mamy moga stwierdzic ze jest bezzapachowa ale cos za cos.Ja osobiscie stosowalam jeszcze kremik Nivea przywieziony z Polski "Na kazda pogode"-b.fajny .Bepanthen ,sudocrem na pupcie.Do kapieli od urodzenia uzywalismy plynu Oilatum Junior moze cena nie jest przystepna ale skorka niemowlaczka wtedy jest bardzo fajnie natluszczona(dobry plyn dla dzieci alergicznych badz z problemami skornymi).
Pozniej z czasem kupilam szampon Dentinox na cieminiuche bo Vanessa ja miala ( dziadostwo nie do opisania:baffled::crazy:..) ten szampon sie b.sprawdzil i b.nam pomogl.Oto wszytskie kosmetyki kktorych uzywalismy przy Vanessie..aha nie wspomnialam o takich rzeczach jak patyczki do uszu itp...ale to juz nie kosmetyk haha.Mam nadzieje ze ktorejs z Was ten post pomoze:-)

No a ja nivea u Kuby sie sprawdzil a co do kremu du buzki to ziajka niebieska pisze tak bo kubusiowi byly odpowiednie ale zobaczymy jak z martynka bedzie:-) ja kosmetyki jak i inne rzeczy pozostawiam od stycznie nowego roku zabrac sie do takich zakupow

reklama
Świetna sprawa modroklejka, że na to wpadłaś. Ja przez jakiś czas się motałam zanim doszłam co jest co ale mój mężuś jeszcze się nie orientuje :) chyba mu podeślę kopię Twojej wypowiedzi :)

Na wyjście ze szpitala zaplanowałam, że ubiorę dzidzię w body kopertowe - najłatwiej założyć, na to pajacyk welurkowy, na to ogrodniczki z polaru, na ogrodniczki kurteczka z kapturem z polaru i w śpiworek od wózka, a jak będzie zimno to jeszcze kocyk założę, na główkę czapeczka bawełniana i jakaś ciepła.

Kupować już kombinezonu nie będę bo już nie warto a niedługo maleństwo wyrośnie. Kurteczkę i ogrodniczki kupiłam w rozmiarze 62 więc jak będą za luźne to nawet lepiej, chyba nie będę zawijać mankietów żeby dzidzi było ciepło :)

Tak a propo rozmiarów... Widziałyście jakie są rozbieżności w rozmiarówkach??? Szok. Kupiłam kilka rzeczy w Smyku ale w porównaniu z Amaro, Ewa Klucze są o jeden rozmiar mniejsze - albo większe... I bądź tu mądry... jak mówią,że dziecko się urodzi w rozmiarze 56, to którą rozmiarówkę brać pod wzgląd? Hę?

Do góry