reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

no włąsnie-poniewaz nie wiem co bedzie ok z kosmetyków dla malucha wybrałam te w najmniejszych opakowaniach...jakby co bede szukac innych...duzo dobrego słyszałam o kosmetykkach linomag i skarb matki, wiec pewnie jesli nivea sie nie sprawdzi sprobujemy tych własnie

reklama
do prania rzeczy dla maluszka kupiłam lovelle mleczko-akuart była w dzikiej promocji i za 2 butelki kazda po 2,5 litra zapaciłam po 11.99, wiec wydaje mi sie ze niedrogo...

a wiesz ze nie wiem-ja mam cos takiego co sie nazywa mleczko do prania lovella, ale widziałam tez płyn do płukania lovella, ale myslałam ze to do proszku w proszku:-D

jesli sa mamy na etapie poszukiwania wozka i myslały o x landerach to informuję ze wczoraj w sklepie dowiedziałam sie ze od lutego x landery mają miec nowe kolory- i cene niestety tez nową...podobno teraz sa jakies zestawy promocyjne w starych kolorach po nizszej cenie niz beda od lutego

noi napisalam sie i zniklo.....

co do porszkow to ja plukalam ubranka dopiero po pol roku.....a tak tylko pralam w proszku dla maluszkow albo mydelkiem bambino , noi prasowanko obowiazkowe super zastepuje zmiekczajacy plyn...

co do kosmetykow z doswiadczenia wiem ze linomag i produkty firmy Balneum sa bardzo dobre Oilatum stosuje moja szwagierka w Londynie ale jje maly ma atopowe zapalenie skory...u nas podejrzewam ze tez jest on ....
dla mnie najlepsze okazaly sie pordukty bambino pozniej stosowalam dopiero nivea, a dlatego ze polozna ostrzegla mnie ze ta firma oraz J&J czesto maja produkty kotre uczulaja niemowlaka...ale to tylko statystyki a ttzreba przetestowac a noz bedzie ok.... poza tym odradzam sudokrem u nas to byla porazka kulil sie i ranil pachwilki mojego Hubcia....poza tym on super jest na wysuszanie krostek...jak to sie ma do niemowlecej skorki wrazliwej....na odpazenia najlepsza maka ziemniaczana i linomag, alantan....a alantan jest tez jak balsam na popekane brodawki...

reklama
no własnie ja tez słyszałam ze sudokrem waro stosowac dopiero jak cos sie dzieje z pupą a nie profilaktycznie...

wiecie-moja kolezanka miała tak uczuloną córcie ze kąpała ją w krochmalu a nacierała oliwą z oliwek i tylko to do roczku jej nie uczulało....nie wiadomo z czym nam sie przyjdzie spotkac na skórze malca...

Do góry