reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
Ja mam ten wozeczek przy starszej corce(2 lata i 4 miesiace)-jest to moj wymarzony wozeczek spacerowy,duzo latamy wiec na lotnisku skladam w torbe podreczna ..waga 4kg leciutki,latwo skreca sie koleczkami,lawiruje miedzy polkami w sklepie:-).Zdecydowanie nie jest to wozeczek dla niemowlakow-w zyciu bym tam malucha nie wsadzila:baffled:,nie wiem kto wpadl na pomysl nosidelka montowanego na ten stelaz:baffled:..jesli producent to popelnil kardynalny blad ,poniewaz wozeczke jest lekki wiec i wywrotny.Dla dziecka powyzej poltora roku idealny:-).Moja Vanessa ma 98cm wzrostu i wcale jej nozki nie wystaja poza wozek..smialo moge go polecic jak wozek nastepny czyli jako lekka spacerowke.

M*R no to ja juz nie wiem moze ona ma jakas mniejsza ta spacerowke bo naprawde temu malemu nogi zwisaja,moze jest ich kilka rodzajow nie wiem.

Z tego co sie orientuje to jest jeden typ tych wozkow Quinny Zapp,Petit star i jeszcze jakiejs firmy tylko nazywy nie pamietam ,wszystkie sa na jedno kopyto ,ale zaznaczam nie jest to wozeczk dla dziecka ktore jeszcze nie chodzi.Ja woze w tym corke od czau gdy skonczyla 1,5 roku i naprawde dziwie sie ze 11 miesieczne dziecko moze byc wyzsze niz moja 2 latka:confused:

Petite Star Zia Stroller - Cranberry : mothercare
http://www.mothercare.com/Quinny-Za...ing=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44333031&mcb=core

Kolorek mam blekitny i jest to superancki wozeczek i kazdemu go polece:-)

M*R* juz wie jaka jest roznica pomiedzy tymi wozkami:ty masz bardziej glebszy tzn.to siedzisko dla dziecka jest bardziej wyprofilowane a ona ma bardziej plaski.
Sorki chyba mij blad ale ja juz pisala ze na wozkach sie za bardzo nie znam i jak zobaczyla m taka spacerowke to zarz mi sie kojarzylo z tym ze temu malemu nogi zwisaly:baffled::baffled::baffled:

Przyszły moje leginsy ciązowe extra są naprawde i do tego grube więc napewno sie przydadza ciesze sie okropnie jak je włoże to zrobie fotke no i wygodne bruch spokojnie się zmiesci do konca ciązy:-):tak:

a mnie już dzisiaj nosi!!! nie potrafie sobie miejsca znaleść jutro ma przyjść paczka z wózkiem już się nie mogę doczekać.... ja chyba dzisiaj nie zasnę:-D

widze,ze troche chyba tu o zappie pisalyscie...ja tez go mialam przy starszym synku...i na lotnisu wlasnie sprawuje sie rewelacyjnie w samochodzie tez...jedyny minus to brak torby na zakupy( przynajmniej kiedys nie bylo w akcesoriach) i te kolka ktore jednak na beznadziejne polskie chodniki sie nie nadaja........ale wizualnie robi wrazenie...pamietam,ze chyba jako jedyna taki mialam w minsku i wszyscy sie zachwycali..teraz zauwazylam,ze powstal polski odpowiednik...bardzo podobny i zapewne wiele tanszy.....a a propos wozkow.... ciekawe jak dlugo bedzi*ecie wozic swoje pociechy....ja podeszlam do tego dosc rygorystycznie.....mlody jak mial wlasciwie 2 lata przestal jezdzic...i zaczal na piechotke zasowac....jakos nie podoba mi sie jak takie duze np 2,5 albo 3 letnie dzieci jezdza w wozkach....

Mój chłopak też szybko chodził na nóżkach chociaż czasami dobrze było wpakować w parasolkę i lecieć gdzies szybciutko ale jak już poczuł co to bieganie za chiny do wózka go wpakować nie można było:-)

reklama
Ewelcia faktycznie no moze jakas jest roznica:-)z tymi wozkami.
Ja lubie wlasnie wsadzic mala w wozek i leciec na zakupy ,bo z moja cora to dojscie do sklpeu trwaloby ze dwie godziny:tak:,kazdy kaiwtek chce powachac ,kazdy listek dotknac..a pozniej na raczki bo nozki bola .Tak wiec taka lekka parasoleczka to cudowny srodek transportu.
Tanu ja za wzgledu na podroze samolotem kupilam ten wozek a jak pojawilam sie z nim w Polsce to wlasnie wszyscy zachwyceni byli.Torbe mialam juz zamontowana w komplecie wiec jakis napoj zawsze mi sie tam zmiescil;-)ale ogolnie to mikroskopijna ta torba jest.

Do góry