reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

słodki ten rozowy-ale to tak typowo dla dziewczynki a nie z mysla o kolejnym dziecku...kształt tez fajny, i duzy kosz....szkoda ze kolka nie sa piankowe-wydaja sie byc plastikowe...

wszystko zalezy na jaki teren wozeczek ma byc...jak wyczynowy to podwójne kolka chyba srednio dadza rade, ale po miescie sporo takich wozeczków na podwójnych kolach pomyka....

reklama
Kasia ja gdzieś czytałam opinie o tym wózku. Wypowiadała się mama która go miała, i z tego co pamiętam co skarżyła się na regulacje oparcia - spacerówka ma na jakichś pasach i średnio to sobie chwaliła, że to podobno nie wygodne dla niej było, dodatkowo narzekała na budkę, że to ta sama co z gondoli i w spacerówce dla większego dziecka jest problem bo dziecko głową zahacza.

Ja tez uzywalam laktatora,tylko ze elektrycznego ,szybciej szlo bo ta pampka reczna Aventa to schodzilo straaaaasznie dlugo.
Kupilismy dzis lozeczko:-) jednak drewniane

Lindam

to w kolorze drewna i materacyk :-)

Ja tez uzywalam laktatora,tylko ze elektrycznego ,szybciej szlo bo ta pampka reczna Aventa to schodzilo straaaaasznie dlugo.
Kupilismy dzis lozeczko:-) jednak drewniane

Lindam

to w kolorze drewna i materacyk :-)
ale śmieszne to łózeczko :))) też oglądałam coś podobnego kojarzy się to z z domkiem z kart-przynajmniej mnie:))) bardzo fajne gratuluje zakupu:))

Fajne to łóżeczko, takie "Inne" a pierwszy raz jak na nie spojrzałam myślałam, że jest z plastiku, dopiero później doczytałam, że drewniane :-):-) takie jakby w stylu pop-art (przynajmniej takie moje 1 skojarzenie)

dla osób które jeszcze się zastanawiają nad wózkiem i biorą pod uwagę emmalijunge edge:
w gondoli dośc sporej jest możliwość podniesienia główki dziecka jest taka specjalna podpórka którą się unosi do 3 pozycji bardzo wygodne dla dzieci które jeszcze same nie siedzą ale podnoszą główke a mama nie chce ich przekładać jeszcze do spacerówki... rewelacyjna sprawa
niestety zdjecia nie wkleje bo wózeczek pojechał do domu moich rodziców u nas w mieszkaniu za dużo miejsca zajmuje a do wózkarni bez sensu bo by się kisiła do marca

wiecie co dzis przeczytałam-ze jak sie uzywa laktatora regularnie i nie dopaja dziecka to mozna tak sobie rozkrecic laktacje ze dokarmianie butelka bdzie niekonieczne-wazne jest tylko zeby tez nie przegiac w druga strone bo za czeste przystawianie i odciaganie moze wywołac nawał pokarmu i zapalen ie piersi....i ze na raz nie powinno sie odciagac z jednej piersi wiecej niz 100 ml...ale ile razy dziennie tego juz nie napisali

i badz tu człowieku madry-to ile to jest w sam raz?

No ja ściągałam pokarm laktatorem z wypożyczalni i robiłam to co 3 może 4 godziny aż cycek był pusty czyli już pod koniec mało co leciało przy sciaganiu masowałam sobie je pod pacha i cały by wszystko z tych kanalików i cycuszka wyleciało ponieważ mogło dojść do zapalenia piersi lub powstały by twarde grudy któe są przyczyna wysokiej temperatury itp i tak robiłąm aż do końca swych dni czyli do zaniknęcia pokarmu
Melka było dużo lecz brak dziecka przy sobie doprowadziło do tego iż pokarm zanikł
Pierwsze słysze że nie powinno się ściągać więcej pokarmu niż 100 ml:baffled:
Tak naprawde karmiąc piersią nie ma sie kontrolni nad tym ile dziecko wypiło i tak samo robi się ze ściąganiem piersi ściaga się do końca no chyba że jest dziecko któe się dokarmi piersia wtedy ściaga się tyle żeby poczuć ulge w piersiach dobrze by było żeby robić to w wyjątkowych okolicznościach a cześciej dzidzie dostawiać i pamiętać by wspomagać sobie laktacje herbatkami lub bawarkami itp to moja opini i moje doświadczenie :-)

reklama
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: ZAPP spacerowy najmniejszy na świecie!

Modroklejka moja znajoma ma taka spacerowke i jej 11miesiecznemu synkowi
nogi juz poza nia zwisaja takze zakup nie trafiony,a chciala mi go sprzedac bo to jest 3w1 fotelik,gondola i ta spacerowka,ale mi sie to zupelnie nie podoba

Ja mam ten wozeczek przy starszej corce(2 lata i 4 miesiace)-jest to moj wymarzony wozeczek spacerowy,duzo latamy wiec na lotnisku skladam w torbe podreczna ..waga 4kg leciutki,latwo skreca sie koleczkami,lawiruje miedzy polkami w sklepie:-).Zdecydowanie nie jest to wozeczek dla niemowlakow-w zyciu bym tam malucha nie wsadzila:baffled:,nie wiem kto wpadl na pomysl nosidelka montowanego na ten stelaz:baffled:..jesli producent to popelnil kardynalny blad ,poniewaz wozeczke jest lekki wiec i wywrotny.Dla dziecka powyzej poltora roku idealny:-).Moja Vanessa ma 98cm wzrostu i wcale jej nozki nie wystaja poza wozek..smialo moge go polecic jak wozek nastepny czyli jako lekka spacerowke.

Do góry