reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Iwona i najlepiej wygląda jak leży w poziomie, koszyki wiklinowe białe do niego tez mozna dokupić w sklepie na I.
Eve samo łózeczko jest OK, ale Iwona ma rację jak byś wszystko to co pokazałaś do niego dokupiła to zrobiłby się odpust, za kolorowo, zupełny miszmasz i oczopląs, mała by nie wypoczywała w takim chaosie, a pokoik ma jej służyc nie tylko do zabawy ale i wypoczynku, tam by było za duzo bodzców. Ja bym w ogóle pozostała przy samym łóżeczku z księżniczkami, a inne mebelki dokupiłabym jakies spokojne, raczej klasyczne, a dodatkami podkreśliłabym te księżniczki, jakims pudełkiem, może naklejką na scianie ale też bez przesady, księżniczka ma byc tu akcentem dekorującym a nie dominować w całym wnętrzu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
eve - fajne te księżniczki, kochana nie denerwuj się, powiem tylko krotko,ze o gustach się nie dyskutuje i kupisz takie, jakie Ci sie spodobają tylko dziewczyny po prostu stwierdziły,ze one wolalaby inne. Nie dziwię Ci się, ze chcesz wszystko w księżniczki skoro to teraz ulubiona bajka Twojej coreczki ale faktycznie lepiej sie trochę wstrzymac bo moze sie niebawem okazac,ze juz jej się nie podobają.
ja z kolei z zakupów ciuchowych mam/miałam faze ma granat, paski marynarskie i czerwien i dopiero teraz jak zerknelam na te wszystkie ciuszki na lato, ktore kupilam to sie spostrzeglam,ze chyba mi sie w głowie pokrecilo bo prawie tylko taka kolorystyka panuje w szafie młodej na lato.Po prostu jak sie coś spodoba to nie ma siły a potem sie człowiek po jakimś czasie ocknie i stwiedza,ze to chyba nie to co sie chciało.

ivaz- super ten regał, szukalam podobnego :) tylkotroche za gleboki, wole płytszy na jakis 32-34cm. mammut jest taki ale wzor mi sie nie podoba.

mi sie bardzo podobaja meble z ikei z serii Stuva. Zielen + róż+ biel. Ściany w pokoju mam zielone ale chce zrobić polowe zielonych polowe rozowych - pastelowo rozowych.

Ostatnia edycja:
Eve własnie pomyśl nad serią stuva z Ikea chyba powinny się ładnie zgrać z tym łózeczkiem, no i jest w czym wybrać

midnight na stronie ikea masz program do planowania mebelków stuva, z tego co widziłam to mozna na bank wybierac kolory szuflad i frontów w zależności od upodobania

Ja równiez zdecydowałam się na białe meble, dodatki i inne pierdety kolorowe za to wcale nie uważam że przy zestawie z księżniczkami byłoby za kolorowo itp.wystarczy ze cała reszta w koło bedzie spokojna np.białe sciany,Widziałm inspiracje takiego pokoju i wygladało to super,ten róż wcale nie daje jakos specjalnie po oczach,po za tym nasze dzieciaki maja dopiero 2 latka,koszyki wiklinowe sa sliczne do pokoju stylowego moim zdaniem za dorosłe a to ma się podobac dziecku,ma być fajnie dziecięco i kolorowo z łatwym dostępem do zabawek,oglądam sporo inspiracji ostatnio i przegieciem jest jak rodzice kitraja wszystkie kolorowe zabawki bo im do wystroju nie pasują :-D:-D:-Dnp.do półki z wiklinowymi koszyczkami.Mysle ze przyjdzie czas na romantykę:tak:

Maniuka czywiście ze pokoik dziecka może byc kolorowy, ale to nie znaczy za ma byc urządzony bez samku i wyczucia, tak jak pisałysmy owszem księżniczki tak, a juz w ogóle jesli dziecko lubi to ja nie widze w tym nic złego, ale nie w nadmiarze, one maja byc dodatkiem, deokracją, a nie przytłaczać swoim wszędobylstwem. To samo się tyczy innych gadzetów, lepiej mniej jak więcej bo od tych kolorów, duzych wzorów w nieduzym pomieszczeniu tylko rozgardziasz się robi cięzko nad tym zapanować, a jak juz dziecko rozrzuci troche zabawek to juz w ogóle burdel na kółkach, wiec z takim dodatkami raczej ostrożnie. Koszyczek wiklinowy tez w nadmiarze nie bedzie dobrym pomysłem, trzeba zachowac umiar i tyle bo estetyka, w jakiej maluch dorasta jest ta, ktora pozniej przeniesie na grunt wlasnego domu . Ja wolę zeby dziecko miało wszystko po segregowane w pudełkach niżby sterty zabawek lezało na podłodze, oczywiście te pudełka musza byc w zasięgu rączki.
Mozna zrobic pokój dziecięcy estetycznie, kolorowo i dziewczęco, i taka mała inspiracja pokoiku 2,5 letniej Zuzi w którym nie zabrakło laleczek ani księżnczek, wygladaja slicznie i nie dominują we wnętrzu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny mam pytanie w imieniu kolezanki. Miała z Was któras podobne krzesełko?
NOWE KRZESEŁKO CARETERO PRIMUS 2010+GRATIS (1489754516) - Aukcje internetowe Allegro
nie dokladnie takie samo tylko chodzi o to zeby z niego mozna bylo zrobic poźniej stolik. Jesli tak to powiedzcie jak to sie sprawdzalo. Ona chce kupic cos takiego ale sie zastanawia czy ten stolik jest stabilny i czy rzeczywiscie z tego sie korzysta. Jesli nie to kupi takie tradycyjne babyono.
Z góry dzieki za opinie:-)

reklama
Kitki my mamy tego typu krzesełko tylko zwykłe drewniane bez pasów, od dawna już używane oddzielnie w pokoiku Filipa i on uwielbia ten stolik i krzesełko:tak:

Do góry