reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

A ja bym chyba nie umiała kupić paczki, bo bym się wkurzyła, że muszę płacić za coś co mi się nie podoba.

Ja mam to szczęście że u nas międzynarodowych pełno. Na allegro praktycznie nie kupuje bo mi się nie opłaca.

Ostatnio Tomka bratowa kupiła Gosi bluzkę z peppa za 3,50 -stan praktycznie idealny a identyczne na allegro po 18zł widziałam a dodać do tego 8zł przesyłki jeszcze :szok::szok::szok: W lumpeksie za 26zł to można poszaleć:-D:-D:-D:-D

W lumpku za bluzeczki płacę od 3,50 do 5,50 MAX, spódniczki około 3,50-4,50. Ogółem jest bardzo tanio, czasem jak się trafi coś naprawdę fajnego to max to 8-9zł. Mając 50zł jestem w stanie wyjść z siatką ciuchów dla małej:tak::tak:

reklama
magdalenka po pierwsze macie tanie lumpeksy, po drugie macie na pewno większy wybór niż u nas, ja tylko raz kupiłam młodemu dwie bluzeczki i to jeszcze koleżanka mi je znalazła, u nas bluzeczki są po 8-12zł a spodnie nie mam pojęcia, poza tym nic mi się tam nie podobało, dla dziewczynek wybór był oczywiście większy i dla takich maluszków 0-6 a dla Kuby nic tam nie było, dlatego kupuję na allegro, bo jak mam dać 12zł za używany ciuch który mi się nie podoba, wolę dać 20 za coś fajnego, lubię też kupować nowe, ale to muszę się zebrać w sobie żeby wejść do galerii, bo nie lubię tłoku ;p

Magdalenka, fakt u was lumpeksów zatrzęsienie, ty weż skupuj co lepsze, markowe i wystawiaj na allegro, sama widzisz jak nexty, gapy się sprzedają zawsze sobie dorobisz parę groszy.
Ja tez wole pojedyńcze rzeczy kupować, ale zdarzaja się paczki, gdzie są naprawde fajne i dobrane ubranka. Z reszta ja kupuje zależnie od potzreb jak młoda ma za mało bluzeczek to szukam bluzek, teraz np szukam spodni.
No i muszę kupić trochę koszulek na ramiączka pod bluzki bo body już mijają się z celem jak dziecko prawie odpieluchowane,

Ivaz-o tym samym pomyslalam odnosnie bodziakow,Teraz naszym odpieluchowanym dzieciakom juz ta czesc garderoby sie nie przyda.uli teraz ma drzemke-oczywiscie bez pieluchy:)

Magdalenka-Ivaz dobrze Ci radzi.Jak masz dobre lumpki to wystawiaj aukcje z markowymi ciuszkami-zejda Ci.Ze tez ten moj lumpek tak sie zrabal jesli chodzi o towar.Ale fakt faktem ze chodzac do pracy nie ma sie juz czasu na takie "biznesy",bo o 9 w dzien dostawy sie nie zjawie gdyz siedze w pracy.

Wiem, wiem, kiedyś zaczęłam, tak robić, ale ja jestem niesystematyczna jeśli chodzi o wystawianie aukcji i wysyłanie przesyłek no i średnio mi przez to szło;-)

hulajnoga ok, ale ja wole rowerek biegowy, bo pracują obie strony ciała, choć hulajnogę też kiedyś pewnie kupimy, taką na dwóch kółkach jak już będzie starszy

Eve to zależy czemu ma służyc czy jako zabawka czy jako hulajnoga, jeżeli chcesz zeby słuzyła hulajnoga do jazdy to lepiej poszukaj czegoś z piankowymi kólkami, i lepiej jak podwójne kólka sa przodu wtedy hulajnoga jest stabilna. Najlepsza jest ta Hulajnoga MINI MICRO niebieska różowa Warszawa HIT (1436026432) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy, ale cena zaporowa, w decathlonie kosztuje 209zł, jak chcesz hulajnoge w pełnym tego znaczeniu to szukaj szukaj czegoś w tym stylu, przynajmniej dzieciak pojeżdzi, jak na hulajnodze jak szukasz zabawki to ta smoby bedzie OK

reklama
Zgadzam się z Ivaz że Mini micro to mercedes wśród hulajnóg, ale ja bym się jeszcze wstrzymała z pół roku. My mamy mini mikro dla starszaka (dostał na trzecie urodziny) i śmiga wszędzie tą hulajnogą, nic nie piszczy nie trzeszczy. Ale młodemu jeszcze się ciężko jeżdzi tzn skręca, bo na tej hulajnodze jeździ się troszkę inaczej. Jak się chce skręcić to należy balansować ciałem jak na nartach. My płaciliśmy trochę więcej ale uważam to za najlepszy zakup

Do góry