reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

ja mam opowiadania świąteczno zimowe, ale to taka stara książka, od kuzynki dostałam, a kuzynka ma 13 lat więc ta książka pewnie tylko trochę mniej, ale Kubie obrazki się podobają, najbardziej te ze śniegiem, reniferami i mikołajem :)

Kuba ostatnio uwielbia układanki drewniane, właśnie takie dwuczęściowe puzzle, już sam ze wszystkim sobie radzi więc szukam teraz jakichś trudniejszych na mikołaja, skompletuję kilka takich drobiazgów :)

reklama
Agniesia-Julita tak samo,szaleje za drewnianymi ukladankami.My nie mamy tych 2-czesciowych tylko takie rozne z uchwytami do dopasowywania na planszy ukladanki ale chce wlasnie kupic jakies puzzle.
Zainteresowalo mnie tez domino OBRAZKOWE,juz jest od 2 lat,mysle ze to fajna gra i dziecko by sobie poradzilo z tym,cos w tym stylu:

GOKI - DREWNIANE DOMINO ZWIERZĘTA (1310458401) - Aukcje internetowe Allegro

Podobne o ile nie te same sa w Ikei.

jeszcze tutaj:

http://allegro.pl/domino-na-farmie-betterware-i1302072240.html

sa tez domina na kartonie,ale nie jestem pewna czy to sie szybko nie zniszczy:

GRA EDUKACYJNA Domino Kolory obrazkowe PROMOCJA (1315126253) - Aukcje internetowe Allegro

ALEXANDER gra 'Domino MIX' wwwjowispl (1315469704) - Aukcje internetowe Allegro

Domino Safari, 28 elementów, Duże płytki! (1318286968) - Aukcje internetowe Allegro

Mysle ze to Goki najlepiej wykonane.

Ja bardzo podpatruje watek zakupowy bo Julita juz w lutym ma 2 urodziny wiec spisuje sobie co ewentualnie zapodac na prezent na urodzinki:)

No i klockami sie konkretnie zainteresowala,stad trzeba dokupic jej zestaw klockow,niezle rzeczy juz buduje a dlugo nic.

Wogole to polecam rozne GRY dla dzieci-sa juz niektore od 2-3 lat.
To fajna zabawa DLA CALEJ RODZINY,mozna ciekawie i edukacyjnie spedzic czas.Fajne sa gry ALEXANDER i GRANNA.Moze cos jeszcze polecacie?Moga byc prosto wykonane chodzi o dobra zabawe i edukacje jednoczesnie.My narazie mamy gre Kot w worku,gramy narazie na wlasnych zasadach;)

Jesli chodzi o drewniane zabawki,ktore ostatnio b.lubie i Juli ma ich sporo to
zajmujace sa tez takie przeplatanki w tym stylu:

http://allegro.pl/drewniana-przeplatanka-do-nauki-szycia-i-wiazania-i1311548564.html

http://allegro.pl/przeplatanka-drzewo-do-sznurowania-rozwoj-motoryk-i1326053043.html

Jest wiele rodzajow,wieksze,mniejsze,trudniejsze,prostsze itp.W zlobku dzieci maja takie i mysle zczy by do domu jej tez tego nie kupic.Na pewno cwiczy koncentracje i zdolnosci manualne.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Saro świetne sa te linki które pokazujesz.
Po prostu cię kocham :-D:-D:-D:-D:-D tyle pomysłów na fajne zabawki - niedrogie, a jakie rozwijające.
Najbardziej spodobało mi się domino i przeplatanka. :tak::tak::tak:

Chyba zrobię tak, że zacznę inkasować od dziadków i ciotek pieniążki na konkretny prezent - kupię to co bym chciała dla Gosi, oni nie będą mieli problemu z kupnem a Gosia będzie miała fajna edukacyjna zabawkę.

:tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Magdalenka:)

Ivaz-fajne to lozko,za jakies pol roku i Julicie by sie przydalo zmienic lozko na "doroslejsze".Jeszcze te 30-40 cm luzu w sypialni sie znajdzie...

ale chyba wezmę bez szuflad bo te szuflady sa na kółkach i zniszczą mi podłogę, zamiast nich wrzucę pod spód jakis ładny biały wiklinowy kosz wtedy łóżko będzie dużo lżej wyglądało bo z tymi szufladami jest takie masywane i ciężkie.

ivaz, ja taką układankę ubieramy misie jakiś czas temu kupiłam jako używaną za 9 zł, ale na 2 misie. Była w bardzo dobrym stanie, ale moja Ada bardzo się nią bawi i teraz widać że jest używana :tak:
Na to łózko też patrzyłam, ale znalazłam takie co tą barierkę ma dłuższą i mi lepiej pasuje. Będę zamawiać po Świętach, bo teraz to trzeba jakoś wydatki rozdzielić.

Eve to wrzuć to łóżko, powiem szczerze ze też woałabym z dłuższa barierką, bo Zocha spi bardzo aktywnie, wię im dłuższa barierka tym lepiej

Zosia tez lubi drewniane zabawki, fajnie działają na wyobrażnie, dzisiaj kupiliśmy jej puzzle Misie do ubierania, układanka/puzzle "Ubieramy misie" (1313946310) - Aukcje internetowe Allegro dłuuugo się nie mi bawiała.
Uwielbia tez klocki, ale lalki to ja w ogóle jak na razie nie inetersują
Saro bardzo fajne zabawki a najważniejsze ze napędzane wyobrażnią a nie bateriami.

Co myslicie o tym łóżku ŁÓŻKO DLA DZIECKA BARIERKI SZUFLADY 160/70 (1319098908) - Aukcje internetowe Allegro

calkiem fajne, ja się przymierzam do kupna "starszego" łózka, jeszcze łóżko Dominiki bardzo mi się podoba, tyle, ze ono jest dłuższe, ale gość ma także i mniejsze.
poczekam jeszcze na link Eve :)

reklama
Do góry