reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

reklama
a ja zaczynam kompletować garderobę do przedszkola dla Zoski, ostatnio kupiłam taki komplecik nexta Next- komplecik z kotkiem 92 cm. Polecam (1317590004) - Aukcje internetowe Allegro no i bardzo miło się zaskoczyłam bo w paczce oprócz wylicytowanych przedmiotów było 7 par rajstopek nexta każda inna w tym 3 pary nówki reszta w swietnym stanie, i dwie bluzeczki nexta w super stanie, pierwszy raz sie spotkałam z takim gestem sprzedającego.

Ivaz-komplecik sliczny:)

Szykuj dodatkowa szafke/polke dla Zoski jako przedszkolaka:-DBedzie cie kusilo kupowac jej przedszkolne ciuszki by mloda stroic,ja odkad Juli poszla do zlobka dostala dodatkowa polke.No i pralka chodzi czesciej niz zwykle-czasem juz po 1 dniu musze ubranka prac bo glupio oddac dziecko do zlobka w ciuszkach nawet z mala plamka,w domu to by jeszcze uszlo;)

Saro mnie bardzo ciekawi jak ubierać ją do tego przedszkola bo w pomieszczeniu ciepło na dworzu zimno, przecież w przedszkolu nie bedzie chodziła w spodniach i rajtach bo sie zapoci, a znów jak bedą wychodzic na dwór to też w rajstopkach i spódniczce bedzie jej za zmino???? kurde już zapomniałam jak to było z Oskarem, ale u chłopaków jest gorzej bo dziewczynce wystraczy zdąć spodnie i założyć spódnieczkę a chłopaki latają w samych rajstopach i brzydko to wygląda

Saro mnie bardzo ciekawi jak ubierać ją do tego przedszkola bo w pomieszczeniu ciepło na dworzu zimno, przecież w przedszkolu nie bedzie chodziła w spodniach i rajtach bo sie zapoci, a znów jak bedą wychodzic na dwór to też w rajstopkach i spódniczce bedzie jej za zmino???? kurde już zapomniałam jak to było z Oskarem, ale u chłopaków jest gorzej bo dziewczynce wystraczy zdąć spodnie i założyć spódnieczkę a chłopaki latają w samych rajstopach i brzydko to wygląda

podejrzewam, że panie w przedszkolu będę dbały o to aby dziecku było ciepło. a kiedy Ty wysyłasz małą do przedszkola, ze już kompletujesz ciuszki? :)

Ivaz-Julita podczas drogi do zlobka (autem gdy wozi ja maz lub autobusem+spacer kiedy woze ja ja),ma na sobie rajstopy + spodnie (teraz zimowe od poniedzialku),od gory body w dlugim rekawie (tak tam dzieci spia) + cienka bluzeczka bawelniana z dl.rekawem + sweterek i kurtka.Przychodze do zlobka,zdejmuje jej spodnie,z szafki wyciagam spodniczke lub sukieneczke i zakladam na rajstopy a od gory sciagam sweterek.Czyli zazwyczaj ma na sobie w zlobku rajstopy+sukienezke/spodniczke+body+cienka bluzeczke+kapcie.

carolin przedszkole bedzie u nas w firmie, z resztą sama jestem sprawczynia tego przedsięwzięcia, napisałyśmy z koleżankami wniosek o dofinansowanie z UE z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Poddziałania 1.3.2 Projekty na rzecz promocji równych szans kobiet i mężczyzn oraz godzenia życia zawodowego i rodzinnego
Wniosek przeszedł dostaliśmy 1,5 mln zł i teraz własnie zajmujemy sie całą organizacją, plac zabaw juz jest, Dyrekcja przeznaczyła na ten cel 145m2 powierzchni, a 1 grudnia wchodzi ekpia remontowa aby zaadoptować pomieszczenia przeznaczone na przedszkole. Bedzie to malutkie, kameralne przedszkole na 25 dzieci w dwóch grupach wiekowych 1-3 i 3-5 lat, oczywiście dzieci 3-5 lat bedą realizwoały program przedszkolny zatwierdzny przez MEN, przez 2 lata rodzice zupełnie nic nie bedą płacić, za wszystko płaci Unia. Zatrudnionych bedzie 6 osob w tym 1 pielęgniarka i osoba do sprzątania poza tym będą 4 panie przedszkolanki. Mam nadzieje ze do lutego uda się wszystko zrobić. Niestety pieniądze unijne są fajne tylko rozliczanie ich to kompletna masakra.

Saro tak też myslałam, a chłopcy w rajtach latają

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja zakładam zawsze rajstopki i spodnie. W żłobku mała ma ściągane spodnie i zakładaną spódniczkę, lub co tam zostawię. Jak ma dłuższą tuniczkę, to nie musi mieć nic zakładane - wystarczą rajtuzki. Może i to nie wygląda za fajnie ale napewno jest wygodne dla dziecka.

reklama
Ja znalazłam u nas na osiedlu fajne i tanie przedszkole, w sumie z wyżywieniem 500zl wychodzi dla dzieci od 2,5roku więc we wrześniu przyszłego roku Majka bedzie przedszkolakiem... chciałabym żeby już teraz szła ale dla tak małych dzieci tylko żlobki i tutaj ceny sie zaczynają od 1000zł:baffled:
A co do tematu wątku to wklejam moje ostatnie lumpowe zakupy. Chyba pobiłam was wszytskie bo kupiłam.... krótkie spodenki na lato:-D Ale były nowiusieńskie z metką i w dodatku z upsy daisy którą Majka ubóstwia ( ciągle chodzi i gada "apsi-si" i tańczy jak ta w bajce;-)) więc musiałam je wziąć

Do góry