reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

my od niedawna przeszliśmy z pampersow na niemieckie pieluchy z Rossmana i na te z Carrefour Helen Harper są rewelacyjne jak dla mnie.....kosztują koło 26 zł (44 szt)podobnie jak te z rossmana, polecam tez pielucho majty niemieckie ......

Ja niestety nie mogę pozwolić sobie na kupno najdroższych wiec szukam tańszych, ale nadal dobrych jakościowo.....

reklama
Myfa też używamy Helen Harper ale kurde ostatnio zauważyłam że jednak lepsze Lidlowe bo więcej chłoną jak młody dużo wypije i nasika..
Polecam Spróbuj jeszcze z Lidla Pieluch- nazywają się Toujours .. koszt jest podobny co tych Helen Harper..:-)
Ja na noc zakładam tą z Lidla,a na dzien bo częściej zmieniam te Helen Harper.

Przetestowałam już wszystkie pieluchy cenowo, jakościowo.. (oprócz rossmanowych) i na razie prowadzi Lidl i helen Harper - dobre cenowo i jakościowo:-)

http://www.bangla.pl/opinia-lidl-pieluchy-toujours-rozne-rozmiary-r7743.htm

My krótko używaliśmy pampersów, potem były Happy ale ostatnio podrożały... wiec od kilku miesiecy Lidl i najnowsze to Helen Harper..

chusteczki używamy DADA z biedronki albo Bobini z firmy Global Cosmed - mają takie samo zamknięte opakowanie jak pampers więc nie wysychają... Ale te BoBini w sklepie dosyć drogie bo chyba z 7-8 zł za paczkę, ja mam siostrę co pracuje w tej firmie więc kupuję je w tej samej cenie co CHUSTECZKI dada z biedronki

Ostatnia edycja:
My pieluchy DADA juz od daaaawna. Tych z Lidla i Rossmana nie uzywalam. Chusteczek nawilzanych nie uzywamy, tylko płatków bawełnianych Dzidzius (koszt. jakies 4,60 za 60 płatków). Na początku sie zrazilam do chusteczek, bo odparzały pupę i do teraz jestem wierna płatkom bawełnianym.
Pieluchomajtki mam 1 paczke (zeby po basenie bylo mlodego latwiej ubrac na stojąco), pampersy, do kupienia w hipermarketach. Niestety są trochę wąskie, a Tadek ma szeroką pupę, na codzien wolę zwykle pieluchy, bo te pieluchomajtki się mu trochę wrzynają. Ale jesli dziecko nie jest szerokie w biodrach i przewijane na stojąco, to wygodne; do przewijania na leżąco lepsze zwykle pieluchy.

Dziewczyny, ja mam do oddania paczkę chusteczek nawilzających Nivea baby soft&care (dostalam kiedys i leżą zamknięte). Jak któras uzywa, to mogę wysłac pocztą, bo co u mnie ma leżec i sięmarnowac. Ktoś chętny?

spróbuje te z Lidla,

a pieluchomajtki są super niemieckie te z Rossmana sa dla chłopców i dziewczynek uzywalam ich juz przy Hubciu .....teraz Wojtek :-)

Ufff,wreszcie mam chwilke by do was wpasc-mala spi akurat:tak:

Jesli chodzi o ciuszki zimowe dla Julitki-to czuje sie w 100% spelniona:-D (tak,JA,bo jej to chyba nie robi wiekszej roznicy :-p)
Juli ma ogolnie 3 kurtki i 3 pary spodni zimowych-mozna z nich tworzyc dowolne zestawy i rozne kombinacje i kazdy fajnie wyglada,chociaz mam swoje 2 ulubione.Do tego cala fura czapek,szalikow,rekawiczek.Buty 2 pary-sniegowce i kozaki-mysle ze starczy.Ktos normalny zapyta a po co Julicie tyle tego?To cala ja-moje niezdecydowanie oczywiscie.Po zaspokojeniu wyobrazen na temat brazu,uznalam ze juz mi sie przejadl i aktualnie mam faze na ecru,wiec kupilam nie tylko jej kurtke ecru ale i sobie:sorry:jak swieci slonce to nie da sie Julity nie zauwazyc w tej jasnej kurtce,az takie "swiatlo bije":sorry:Bardzo jestem zadowolona ze nie kupilam kombinezonu jednolitego w komplecie tylko kurtki i spodnie osobno.(tamte 2 kombinezony sprzedalam-jeden byl za duzy a drugi za maly).Teraz jakos mi sie wydaje ze kombinezon to taki "uniform" a tak to mam dokladnie takie kurtki i takie spodnie dla niej o jakich myslalam.Do tego wszystkie pasuja dobrze rozmiarowo-zadnych kurtek do kolan z rekawami do ziemi czy spodni za dlugich/za krotkich.Chce rozowo,mam rozowo,nie chce rozowo,nie mam rozowo.Zaskoczeniem jest dla mnie polaczenie brazowej kurtki z brazowymi spodniami-wcale tak fajnie jak myslalam to na zywo nie wyglada,nawet jak sie zaserwuje rozowe dodatki.A juz jak Julite pomylili z chlopcem...grrrrr....
Wklejam fotki garderoby zimowej Julity-tzn rozne kombinacje;)

Załączniki

• s.jpg
    s.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 48
  • k.jpg
    k.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 40
  • r.jpg
    r.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 45
  • b.jpg
    b.jpg
    27,7 KB · Wyświetleń: 43
  • 1z.jpg
    1z.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 38
  • 2z.jpg
    2z.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 40
  • 3z.jpg
    3z.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 31
  • 4z.jpg
    4z.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 35
  • 5z.jpg
    5z.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 31
  • 6z.jpg
    6z.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Jeszcze mamy plaszczyk,ale go juz dawno pokazywalam bo to dawny zakup i kilka ostatnich drobnych zakupow:tak:

Załączniki

• bluzki.jpg
    bluzki.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 34
  • plaszczyk.jpg
    plaszczyk.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 35
Do góry