reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Chyba tez nie kupie podgrzewacza,tak jak pisze maniulka lepiej na bierzaco robic swierze,a jakies picie w butelce jak od czasu do czasu podgrzejemy nawet w mikrofalowce to tez sie nic nie stanie.

reklama
Ja jeszcze zawsze starałam się mieć przegotowaną wodę w czajniku nawet jak wystygła to tylko na chwilkę włączałam czajnik żeby ją podgrzać herbatki robiłam te z hippa więc nie musiał być wrzątek naprawdę jak sobie teraz przypomnę to nie potrzebny mi był.Postanowione tym razem nie kupuje :tak:

Dziewczynki kupilam mezusiowi humorystyczna ksiazke pod choinke:))) Widzialam ja w Mpiku i bardzo mi sie spodobala w porownaniu do innych powaznych opracowan tego typu.No i cena tez nie z kosmosu.Z tej samej serii dostalam na wieczor panienski od kolezanek smieszna ksiazeczke o malzenstwie;) Nie moge tez zalaczac obrazkow,wiec to nie tylko kwestia emotikonkow:/W najgorszym razie zaloze nowy profil np.Sara28 czy cokolwiek ehh.Pomocy, jestem tatą! > Pomocy, jestem tatą! > Pomocy, jestem tatą! > kulturaonline.pl
PS. co do zakupow dla dzidzi - juz wiem ze dostaniemy podgrzewacz,fotelik samochodowy oraz wanienke -niektore rzeczy po kuzynkach a niektore nowe:)Takze warto czasem wstrzymac sie z zakupami.Ciuszki pewnie tez dostaniemy a juz jest ich 8 kg (3 paczki 2kg, 2kg, 4 kg)wiec tez moglam sie wstrzymac chociaz bardzo sie ciesze z tych ktore kupilam.Ale czasami wystarczy przetrzymac i poczekac na gest innych osob;PA jakie pieluchy bedziecie uzywac?Tetrowe czy pampersy?A jak pampersy to jakie-myslalyscie juz?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja bym chciała spróbować z tetrowymi (liczę na oszczędność kasy), ale każdy mi odradza, że to męczące, że dużo trzeba prać. Więc jeszcze nie wiem jak to będzie na 100%. W pampersach mam jeszcze gorszą orientację. Ogółem to chyba kupię na początek trochę większą liczbę pieluch tetrowych (około 30), jak się nie sprawdzą jako pieluchy to będą jako ściereczki i inne. No i kupię pampersy, na początek będę używała zamiennie i zobaczę, z którymi mi lepiej.
A przy okazji muszę się dziś pochwalić, że kupiłam piękny zielony dywan do pokoju. :-)
A ta książka fajna jest, w prawdzie obiecaliśmy sobie z Tomkiem, że nie kupujemy sobie prezentów pod choinkę bo i tak mamy sporo wydatków teraz, ale myślę, że kupię mu ją na urodziny (10 marca), będzie jak znalazł !!

Kurdę, jakiś czas temu Sara gdy napisała, że chce spacerówkę rozkładaną na płasko z wkładem to została prawie zlinczowana, a tu się okazuje, że to jednak polecane rozwiązanie :-) No, ale nie chcę rozdrapywać .... :-)

co do pieluszek to ja cały czas mysle nad tymi smart nappies...chyba sie na nie zdecydujemy, ale nie od samego poczatku, ale od 3-4 mc raczej tak

jesli chodzi o książke to ten sam autor napisał przezabawną książkę "Dziecko dla początkujących" "Dziecko dla średniozaawansowanych" i "Dziecko dla zaawansowanych" rewelacja-mozna boki zrywac-przezucałąm u kolezanki i mało sie ze sniechu nie posikałąm!

No wlasnie.Ja juz tez nie rozdrapuje,podczytuje watek ale juz nie chce sie wtracac,zwlaszcza ze i tak zrobie po swojemu jak kazda z nas;)

reklama
wiecie co?

mnie jakos te wozeczki z miekka gondolka sie po prostu nie podobaja...i nie oceniam czy to dobry wybór czy nie-jesli sa w sprzedazy to znaczy ze sa mamy które je kupują...

w niedziele widziałam w kołobrzegu taki wozeczek-akurat mama wyciągała tą miekka gondolke-nosidło z samochodu i powiem wam ze nie wyglądało to jakby pod plackeckami dzidzius miał sztywną i twardą powierznie-po prostu dno sie zapadło i boki proaktycznie nakryły malucha....moze to kwestia jakosci...nie wiem , ale nie wyglądało to za ciekawie-a juz kompletnie nie wyobrazam sobie wozenia w tym dziecka w samochodzie? wogole nie wiem czy jest to dozwolone???

włąsnie-jak to jest-ja do gondoli dostałam komplet do mocowania jej w samochodzie, wiem tez ze gondole ze szywnym dnem, np chicco maja tez taka mozliwosc-mozna dziecko wozic w gondoli czy tylko w foteliku niezaleznie od rodzaju gondoli??

Do góry