reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Modroklejka, chyba tylko część gondoli jest przystosowana do wożenia w samochodzie. I oficjalnie i prawnie można w aucie używać tylko tych przystosowanych gondoli. Trzeba pytać sprzedawcy czy w danym modelu gondola ma taką funkcję. Bo w razie kontroli jak gondola nie ma tej funkcji to jest mandacik ....
A co do tych wkładów to właśnie to chyba zależy od jakości to dno, czy się załamuje czy nie.
Ja też wolę te "sztywne" gondole, ale wiadomo, że są różne modele i każdemu co innego pasuje, dlatego jest wybór. :-):-)

reklama
Truda23 - legginsy są odjazdowe!!!! ja już kupiłam wcześniej spodnie tweedowe w H&M i mam jeszcze z lumpku fajnie jeansowe i rybaczki ciążowe, więcej już kupować nie będę,mam nadzieję,że mi starczą do rozwiązaniabo jak nie przyjdzie chodzić w samych rajtuzach i tunice :))))

ja kupiałam sobie tylko dwie pary spodni brązowe bojówki i jeansy reszta to bluzeczki i sweterki na zmianę:))) a po domku i tak w dresiku latam

magda19lenka moja odważna koleżanka bardzo chciała dziecko chować w tetrze bo to zdrowo jak mawiały babcie niestety nie wytrzymała bo tak jak ty kupiła 30 pieluch które nawet nie starczyły jej na noc zużyła je w ciągu 1 dnia na wieczór wyprała do rana były suche ale w domu parówa trzeba było ogrzewanie podkręcić żeby wyschły,rano prasowanie i składanie a na wieczór znowu pranie tym razem z gotowaniem tak że dała se spokój i przeszłą na pampersy :tak:
co do pieluszek jednorazowych na pewno będą to pampersy przetestowałam rózne inne z synem to albo się odparzał(najgorsze te ceratowe)albo były mało chłonne i częscie trzeba było zmieniać co wcale nie było oszczędne.

Wiem ze niektóre z was kupiły bądz mają zamiar kupić łóżeczko turystyczne ... chciałam zapytać czy macie jakies typy sama musze takie kupić i zastanawiam się jakie

własnie tak szukam tego łóżeczka i zwróćcie uwagę na jedno niektóre łóżeczka są przeznaczone od 0-3 lat a niektóre od 0 do 9miesięcy!!

Ostatnia edycja:
modroklejka, ja czytałam te 3 książki i rzeczywiście są bardzo zabawne :tak:

co do pieluch tetrowych - tak jak pisze maniulka, może być konieczność prania codziennie po 30-40 sztuk... nie wiem, czy to rzeczywiście takie oszczędne będzie :confused:
z jednorazowych próbowałam happy, huggies oraz pampersów - i używałam pampersów, najlepiej pasowały, nie odparzały pupy, dobrze na brzuszku się trzymały :tak:

Laila06 ja najprawdopodobniej bedę kupować te turystyczne jak namówię męża bo on cos nosem kręci więc to jest tak że on niektóre są małe patrz na wymiary jedne nie mają nawet metra a inne cos koło 120cm może to o to chodzi,ja jeszcze się nie zdecydowałam konkretnie na jakies jest jedno które mi się szczególnie podoba ale jest najdroższe a niewiem czy warte chciałbym koniecznie zobaczyć je na żywo :tak:

reklama
Laila06 ja najprawdopodobniej bedę kupować te turystyczne jak namówię męża bo on cos nosem kręci więc to jest tak że on niektóre są małe patrz na wymiary jedne nie mają nawet metra a inne cos koło 120cm może to o to chodzi,ja jeszcze się nie zdecydowałam konkretnie na jakies jest jedno które mi się szczególnie podoba ale jest najdroższe a niewiem czy warte chciałbym koniecznie zobaczyć je na żywo :tak:
nas ten zakup i tak czeka dopiero w okolicy marca kwietnia... w domu będziemy mieć drewniane, ale już wiemy ze na wakacje jedziemy nad morze wiec napewno kupimy turystyczne na wyjazd

Do góry