reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowo-wyprawkowy, czyli co kupuje mamusia dla siebie i dzidziusia :)

A ja uważam, że jak mama rozsądna to jej poradniki na pewno nie zaszkodzą. Ja lubiłam sobie poczytać. Byłam bardzo ciekawa wszystkiego co z ciążą i dzieckiem związane. Dużo się dowiedziałam i nie żałuje. Pani Hogg... no nie czuje się jakoś szczególnie źle, że przeczytałam książkę. Coś dla siebie z niej wyciągnęłam. Tusiaczek ta rozprawa to wiesz.. dziewczyna "prawie" przeczytała książkę i wygłasza swoje mądrości...słabo ;-)Albo coś od dechy do dechy czytam i mam swoje zdanie, albo się nie wypowiadam. Takie moje zdanie.

aaa ja też po pedagogice ;)

reklama
Sierpniowa to moja rozprawa, może i słabo, ale wiesz... nie potrzebuję czytać od deski do deski czegoś co dla mnie jest chłamem. Napisałam jasno, że to subiektywne spojrzenie, a nie recenzja. A słowo Rozprawa jest tam ironiczne, ale widzę, że przekaz nie dotarł.

Polecam niedoswiadczonym:)

Załączniki

• 1437934773775.jpg
    1437934773775.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 210
Witajcie Drogie Mamy,
Wszystkim Wam życzę szczęśliwego rozwiązania!
Ja co prawda przywędrowałam do Was z zupełnie innej grupy, ale mam dla Was coś co może Was zainteresować.
Mam do sprzedania bardzo ładny, nietuzinkowy wózek po córce, w idealnym stanie, 2w1 z adapterami do fotelików. Jeżeli któraś z Was nie ma jeszcze wózka dla swojego maluszka to zapraszam zainteresowane Panie na stronę allegro: Wózek 2w1 gondola i spacerówka + dodatki MUTSY IGO (5683151529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pozdrawiam
Mama_magda

Ja jako że już drugi raz zostanę mamą , podchodzę na razie na luzie do całej wyprawki :p aż mi dziwnie i nie wierzyłam w słowa koleżanek - z drugim dzieckiem inaczej . Z dzieckiem jeszce nie wiem ale ciąża już druga nie jest taka '' podniecająca '' :-)
wózek mam (po pierwszej córce )
kupiłam kołyskę
ot i cała wyprawka
muszę przejrzeć ciuszki po mojej Wiktorii ale wiem że dużo śpiochów będzie trzeba kupić - bo ona urodzona była w lipcu to inne ciuszki wtedy były potrzebne , nie takie ciepłe ;) i to kupuje wszystko używane - moja koleżanka ma komis dziecięcy więc na pewno tam zostawię część swojej wypłaty :D hehe

reklama
Do góry