reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Elifit - myslalam bardziej o spacerze ;) przy karmieniu cieknie mi tylko wtedy, gdy dlugo nie karmilam jedna piersia i sie napelnila.
Undomiel - dokladnie nie wiem. Cos kolo miesiaca. Tak mnie to draznilo, ze zamiast wkladek laktacyjnych (zbyt drogich na ciagle wymiany i niepotrzebnych, bo nie cieklo ze mnie) wkladalam sobie kawalek chusteczki. Mylam cycki po karmieniu, smarowalam lanolina, nakladalam chusteczke i stanik. Laktatorka mowila, ze lepiej posmarowac i uzyc muszli, ale ja ich nigdy nie kupilam.

Wiesz Jagodka ale w sumie dziwne ze wy narzekacie na mleko wylewające się a u mnie tak nie ma. Po wyjściu ze szpitala chwile miałam ze jak nie ubrałam stanika to jak z jednej jadł to z drugiej kapało ale to strasznie szybko przeszło.

Mało się udzielam bo mały niespokojny a jak na chwile zaśnie to mam więcej rzeczy do zrobienia niz czasu;/ ale czytam was zawsze.

Angelika, Jagódka ma rację, nie wymyślaj. Mi też poleciało chyba raz w czasie karmienia drugim cycem.
Nie ubolewam nad tym, wkładek nie używam.
Dziecko przybrało już ponad 2 kg więc raczej na brak pokarmu nie powinnam narzekać

Chusta elastyczna jest dla mnie jak na razie łatwiejsza w obsłudze i moj Glutek lepiej się w niej czuje. Tkana chyba za mocno naciągam i nie wiem kiedy moge spokojnie przestać krepowac głowę Glutka. Na razie przytulam chusta do siebie bo nie chce żeby latala. Potrzebuję doradcy chustowego z Gdyni. Ktos kogos zna?

reklama
Cześć! Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły fotelik safety first mimas. Czy on jest rzeczywiście identyczny co maxi cosi citi? Pytam w bobowózkach czy mają adaptery do mojego wózka i safety 1st, piszą że nie ma opcji zamówienia. Za to do maxi cosi citi można zamówić. Myślicie, że będą pasować?

Do góry