reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie w ciąży

Cześć , ja już od tygodnia plamie taka brązowa krwią plus codziennie , tez jestem w 7 tygodniu . Wiem jaki to stres i nie wiadoma. U mnie na wizycie w czwartek tez wszystko było Ok , serduszko biło a kropek miał 0,23 mm. Ale każdy dzień to stres ;( najchętniej robiłabym betę co dwa dni 😂daj znać jak tam u Ciebie dalej się wszystko potoczy , jesteśmy na tym samym etapie 🙂
Haha nawet na dwóch forach jesteśmy😂 u mnie narazie plamienie ustało od 2 dni więc staram się myśleć że wszystko będzie dobrze 😊 trzeba myśleć pozytywnie 💪 w piątek idę do moje ginekologa, a usg dopiero za 5 tygodni już nie mogę się doczekać zobaczyć mojego szkraba po raz kolejny 😊😊

reklama
Haha nawet na dwóch forach jesteśmy😂 u mnie narazie plamienie ustało od 2 dni więc staram się myśleć że wszystko będzie dobrze 😊 trzeba myśleć pozytywnie 💪 w piątek idę do moje ginekologa, a usg dopiero za 5 tygodni już nie mogę się doczekać zobaczyć mojego szkraba po raz kolejny 😊😊
Haha No teraz tak patrzę po niku 😂dobre

Ja jestem w 5 tyg.( 3 od zapłodnienia) i też mnie męczyło brązowe plamienie z niteczkami. Po duphastonie ustało,dwa dni teraz nie było zupełnie nic. Dopiero dzisiaj delikatnie. Spędza to sen z powiek i żyje w ciągłym stresie bo już jedna strata za mna. A badalyscie sobie progesteron ?

Ja jak tylko zaczęłam plamić to mój lekarz kazał mi zbadać poziom progesteronu i betę hcg żeby skontrolować ale to był sam początek więc nie wiadomo było czy ciąża się utrzyma, potem dostałam duphostan i wszystko się powoli uspokoiło

U mnie wsytapilo plamienie lekko brazowe bardziej szare powiedzialabym ( pod wieczor / wczoraj). Nie duzo tylko jeden brudny pantyliner. Dzis juz nic nie ma od rana. Spodziewam sie blizniat. USG mialam w piatek tydzien temu i jest to 9 tydzien 4 dni. Dzieci wtedy ruszaly tyci konczynami.
Mialam lekkie klucie w pachwinach i zastanawiam sie czy bylo to samooczyszcznie macicy a moze hormony lub tez ten wysilek. Pracuje wiec moze cos za szybko chwycilam.

Czy lekarze cos wiecej mowili o przyczynach plamien?

Mieszkam na codzien w UK i skan mam 24listopada. Mysle o obserwacji 24 godzinnej i najwyzej zadzwonie do osrodka o porade.
Od poczatku czulam sie mega niefajnie. Jedzenie maskara. Wymioty i nudnosci.
Dzis ciut lepiej ale posmak metaliczny nadal jest .

U mnie lekarz nie powiedział skąd mogło być plamienie ale wystąpiło ono na samym początku praktycznie 4-5tydzien ciąży więc prawdopodobnie było to plamienie implantacyjne, na początku byl śluz z krwią a potem brązowy śluz, nie pamiętam dokładnie do kiedy to trwało ale chyba coś koło 3 tygodni, głównie przy wysiłku pojawiał się ten śluz.. Brałam duphostan do 12 tygodnia i wszystko ustało.. Wydaje mi się że jeśli by działo się coś złego to byś krwawiła intensywnie, jak piszesz ze to było jednorazowo może pękło Ci jakieś naczynko.. Co do ciągnięcia w pachwinach to też miałam i to normalne bo wszystko tam rośnie.. Jesteś w ciąży bliźniaczej więc to większe obciążenie dla macicy, musisz obserwować, jak coś będzie się działo to jedz do szpitala albo kontakt z lekarzem, trzymam kciuki żeby wszystko się uspokoiło 😉

reklama
Ja też mam sporadyczne plamienia, w poniedziałek byłam na wizycie i już bije serducho i wszystko pięknie..jak to mówi lekarz. Więc nie wiem dlaczego czasem plamię i lekko pobolewa podbrzusze. Bardziej z prawej strony.Jestem w 7 tygodniu.

Do góry