reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Watek Kulinarny - nasze przepisy :-)

reklama
sałatka koperkowa

• Opakowanie makaronu muszelki
  • 25 dag szynki
  • 15dag koperku
  • 1 średni świeży ogórek
  • 2 łyżki majonezy
  • 1 łyżka śmietany
  • szczypta soli
makaron ugotować, szynkę i ogórek pokroić w kosteczkę. wszystko wymieszać z pokrojonym koperkiem majonezem śmietaną i przyprawić

sos z kurczaka z koperkiem (pomysł mojej mamy)

mięso gotowane z kurczaka- ja używam zawsze 2 udka które mi zostają z rosołu
marchewka
seler
pietruszka
śmietana/ jogurt naturalny.

ugotować warzywka- wywar ( ja gotuje na rosołku jak mi zostanie a jak nie to normalny wywar warzywny robie)
mięski oddzielam od kosci i wrzucam do ugotowanych warzyw. Zabielić smietanką lub jogurtem. Zmiksowac blenderem, a na koniec wrzucić pęczek lub dwa pokrojonego kopru- dla mnie pycha, zwłaszcaa do np klusek śląskich lub pyz :)

pasta koperkowo jajeczna

3 jajka
kostka twarożku półtłustego
2 łyżki smietany

jajka ugotować, ostudzić obrać i pokroić w kosteczkę ( ja kroję kratką taką do krojenia warzyw na sałatkę)
wymieszać z twarożkiem i śmietaną i dodać koperek.- do kanapek pycha- np z pomidorem :)

Ostatnia edycja:
ja te muszle kiedys zrobilam - smaczne sa ale jak na moj smak dalabym nastepnym razem wiecej parmezanu bo te inne sery disyc delikatne sa :) ale pozatym smaczne :-)

reklama
Do góry