reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Watek Kulinarny - nasze przepisy :-)

reklama
sałatka koperkowa

• Opakowanie makaronu muszelki
  • 25 dag szynki
  • 15dag koperku
  • 1 średni świeży ogórek
  • 2 łyżki majonezy
  • 1 łyżka śmietany
  • szczypta soli
makaron ugotować, szynkę i ogórek pokroić w kosteczkę. wszystko wymieszać z pokrojonym koperkiem majonezem śmietaną i przyprawić

sos z kurczaka z koperkiem (pomysł mojej mamy)

mięso gotowane z kurczaka- ja używam zawsze 2 udka które mi zostają z rosołu
marchewka
seler
pietruszka
śmietana/ jogurt naturalny.

ugotować warzywka- wywar ( ja gotuje na rosołku jak mi zostanie a jak nie to normalny wywar warzywny robie)
mięski oddzielam od kosci i wrzucam do ugotowanych warzyw. Zabielić smietanką lub jogurtem. Zmiksowac blenderem, a na koniec wrzucić pęczek lub dwa pokrojonego kopru- dla mnie pycha, zwłaszcaa do np klusek śląskich lub pyz :)

pasta koperkowo jajeczna

3 jajka
kostka twarożku półtłustego
2 łyżki smietany

jajka ugotować, ostudzić obrać i pokroić w kosteczkę ( ja kroję kratką taką do krojenia warzyw na sałatkę)
wymieszać z twarożkiem i śmietaną i dodać koperek.- do kanapek pycha- np z pomidorem :)

Ostatnia edycja:
ja te muszle kiedys zrobilam - smaczne sa ale jak na moj smak dalabym nastepnym razem wiecej parmezanu bo te inne sery disyc delikatne sa :) ale pozatym smaczne :-)

reklama
Do góry