reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Watek Kulinarny - nasze przepisy :-)

reklama
Hej ja dzisiaj pierwszy raz ciasto zrobiłam i wyszło! a jakie pyszne ojj polecaaam! :-)
robiłam dokładnie wg. tego przepisu Ciasto zebra - sprawdzony przepis myslalam zeby moze jutro zrobic znowu bo bardzo szybko znika z talerzy :) ale boje sie ,ze z kanapy to sie niedługo nie podniose ;-)

no to ciasto jest bardzo dobre :)

co do wody to ja pije i taka i taka :) chociaz ostatnio wkrecilam sie w gazowana perrier ...

w ciąży nie jest nie wskazana, z tym że gazowanej wypija się mniej niż nie gazowanej a w ciąży powinno się duużo pić.
ponoć gazowanej nie powinno się pić podczas karmienia piersią bo powoduje kolki i wzdęcia

tiaaa...u mnie na szkole rodzenia tez tak kobitka mówiła. Ale jakoś do mnie to nie przemawia - przecież ten gaz to zwykle CO2 i się nie wchłania z jelit. My nawet oddychając wytwarzamy przecież dwutlenek węgla...więc jakoś mnie ta teoria nie przekonuje ( słodzone gazowane świństwa rozumiem - bo tam chemia jest jako dodatek)

no perrier jest super, ale jak dla mnie za droga bo dziennie u nasz idzie ok 2 l wody, więc bym zbankrutowała:)

tutaj na szczescie jest tania :)

W UK na szczescie woda z kranu jest pitna, na poczatku jakos nie moglam sie przekonac, ale juz od kilku lat taka pije :)

u nas tez z kranu pija :) wiec pije i ja w Swiss tez tylko z kranu pilam , na poczatku dziwnie , bo z wawy z tego syfu w kranach sie przestawic bylo ciezko

monysia ja przepis znalazlam na stronce ktora kiedys kasiadz wkleila - brzmi smakowicie:

Kulinarne Spotkania: Murzynek Nigelli

Murzynek wyszedl bardzo smaczny wiec polecam :) w ogole z przepisow z tego blogu dobrze wypieki wychodza. dzis na sniadanko zrobilam placuszki z owsianki i sprobuje jeszcze upiec chlebek.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja mam ochote na murzynka ale zawsze robiłam na innym przepisie- na mleku zsiadłym. A też już chodzi za mną coś słodkiego :p

kasiaaaaaa daj znać jak wyszło ciacho bo z przepisu zapowiada sieprzepysznie, :)

Do góry