reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Watek Kulinarny - nasze przepisy :-)

reklama
Hej ja dzisiaj pierwszy raz ciasto zrobiłam i wyszło! a jakie pyszne ojj polecaaam! :-)
robiłam dokładnie wg. tego przepisu Ciasto zebra - sprawdzony przepis myslalam zeby moze jutro zrobic znowu bo bardzo szybko znika z talerzy :) ale boje sie ,ze z kanapy to sie niedługo nie podniose ;-)

no to ciasto jest bardzo dobre :)

co do wody to ja pije i taka i taka :) chociaz ostatnio wkrecilam sie w gazowana perrier ...

w ciąży nie jest nie wskazana, z tym że gazowanej wypija się mniej niż nie gazowanej a w ciąży powinno się duużo pić.
ponoć gazowanej nie powinno się pić podczas karmienia piersią bo powoduje kolki i wzdęcia

tiaaa...u mnie na szkole rodzenia tez tak kobitka mówiła. Ale jakoś do mnie to nie przemawia - przecież ten gaz to zwykle CO2 i się nie wchłania z jelit. My nawet oddychając wytwarzamy przecież dwutlenek węgla...więc jakoś mnie ta teoria nie przekonuje ( słodzone gazowane świństwa rozumiem - bo tam chemia jest jako dodatek)

no perrier jest super, ale jak dla mnie za droga bo dziennie u nasz idzie ok 2 l wody, więc bym zbankrutowała:)

tutaj na szczescie jest tania :)

W UK na szczescie woda z kranu jest pitna, na poczatku jakos nie moglam sie przekonac, ale juz od kilku lat taka pije :)

u nas tez z kranu pija :) wiec pije i ja w Swiss tez tylko z kranu pilam , na poczatku dziwnie , bo z wawy z tego syfu w kranach sie przestawic bylo ciezko

monysia ja przepis znalazlam na stronce ktora kiedys kasiadz wkleila - brzmi smakowicie:

Kulinarne Spotkania: Murzynek Nigelli

Murzynek wyszedl bardzo smaczny wiec polecam :) w ogole z przepisow z tego blogu dobrze wypieki wychodza. dzis na sniadanko zrobilam placuszki z owsianki i sprobuje jeszcze upiec chlebek.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja mam ochote na murzynka ale zawsze robiłam na innym przepisie- na mleku zsiadłym. A też już chodzi za mną coś słodkiego :p

kasiaaaaaa daj znać jak wyszło ciacho bo z przepisu zapowiada sieprzepysznie, :)

Do góry