Do tych nugetsów z kurczaka daje się tylko mleko, tzn. moczy sie kurczaka w mleku i potem obtaczasz w tej panierce. Ona tam już zawiera jajo w proszku itp. "prawie" naturalne składniki. Dlatego ja chyba pozostanę przy swojej panierce. Zawsze można płatków kukurydzianych dodać to będzie chrupiąca :-)
reklama
Ja ostatnio powyjmowałam kości z ud z kurczaka, rozklepałam, panierowałam kolejno w bułce tartej, jajku i mące, usmażyłam i były super! Przepis znalazłam gdzieś w necie. A że nie bardzo udało mi się całkiem kości oczyścić to na nich zrobiłam rosołek, także nic się nie zmarnowało :-)
beata26
szczęśliwa mamusia :)
Kama nie wiem czy masz u siebie NETTO, ale ja tam właśnie kupuję filety z udek i uwielbiam je albo smażone w panierce, albo pieczone jak kurczak, albo bitki z nich w sosie. Jula też je lubi i są tanie coś 4 zł za tacke i mam obiad na 2 dni.
Dziewczyny, mam pytanie. Jadłam u koleżanki pyszne ciasto-adwokatowe. Ale nie mogę znaleść takiego podobnego przepisu w necie (ona kupiła w piekarni więc też przepisu nie ma) Może wy znacie jakiś taki podobny? Wiem że był biszkopt (spód) krem adwokatowy, warstwa bezowa i już nie wiem czy coś jeszcze. A że mam samorobny adwokat to akurat pasuje.
agnieszka...24
Szczesliwa mama Jonathana
KAMILKO slodko sie to czyta wiec jak ktoras cos wie niech pisze - sama bym zjadla
justysia85
Fanka BB :)
JA NIE MAM ,ALE ZNALAZLAM TAKI SPECJALNIE DLA CIEBIE
Wielkie Żarcie - Przepis - Ciasto adwokat
Ciasto z adwokatem - Przepis - Gotowanie w Onet.pl
Wielkie Żarcie - Przepis - placek z adwokatem
Wielkie Żarcie - Przepis - Ciasto adwokat
Ciasto z adwokatem - Przepis - Gotowanie w Onet.pl
Wielkie Żarcie - Przepis - placek z adwokatem
reklama
justysia85
Fanka BB :)
wierze ,wierze ja tez uwielbiam adwokata.
ale staram sie nie jesc slodkiego,tez nie jadlam pieczywa ziemniakow przez dwa tyg.i ani grama nie schudlam
mam nadzieje ,ze cos wybierzesz ,ulepszysz i bedziesz wcinac!
ale staram sie nie jesc slodkiego,tez nie jadlam pieczywa ziemniakow przez dwa tyg.i ani grama nie schudlam
mam nadzieje ,ze cos wybierzesz ,ulepszysz i bedziesz wcinac!