reklama
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Kamila- domek jest super!!
Mój, po tym jak nim pierdykłam, wyglądał jak po wojnie Po prostu za duży zrobiłam jak na pierwszy raz, klejenie mnie przerosło;-)
Może za rok spróbuje drugi raz, choć juz widze mine mojego męża Do tej pory sie ze mnie śmieje. Mówi, ze zna mnie juz 7 lat, a jeszcze czegos takiego w moim wykonaniu nie widział No bo rzadko mnie cos doprowadza do takiego szału
Mój, po tym jak nim pierdykłam, wyglądał jak po wojnie Po prostu za duży zrobiłam jak na pierwszy raz, klejenie mnie przerosło;-)
Może za rok spróbuje drugi raz, choć juz widze mine mojego męża Do tej pory sie ze mnie śmieje. Mówi, ze zna mnie juz 7 lat, a jeszcze czegos takiego w moim wykonaniu nie widział No bo rzadko mnie cos doprowadza do takiego szału
adudz82
Lipcowa mamusia :)
- Dołączył(a)
- 11 Maj 2009
- Postów
- 1 394
RYBA ZAPIEKANA POD KRUSZONKĄ
1/3 chleba tostowego
10 dag startego żółtego sera
1/2 pęczka natki pietruszki
40 dag fileta z ryby (kto jaką lubi - dorsz, okoń itp, filet powinien być w całości)
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki, sól
100 ml oliwy
cytryna
Rybę lekko osolić, i opruszyć mąką i obsmażyć na oliwie z czosnkiem z obu stron.
Usmażoną rybkę kładziemy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i zapiekamy w piekarniku ok 8-10 min w temp 180st. W międzyczasie chleb tostowy kroimy w drobną kostkę, który należy wymieszać ze startym serem i posiekaną natką. Wszystko wykładamy na rybkę i z powrotem do piekarnika, zapiekamy na złoty kolorek w górnej części piekarnika. Po wyciągnięciu należy wszystko skropić jeszcze odrobiną oliwy i sporą ilością soku z cytryny.
Łatwe w przygotowaniu, no i jak dla nas smaczne, spróbujcie i sami oceńcie.
1/3 chleba tostowego
10 dag startego żółtego sera
1/2 pęczka natki pietruszki
40 dag fileta z ryby (kto jaką lubi - dorsz, okoń itp, filet powinien być w całości)
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki, sól
100 ml oliwy
cytryna
Rybę lekko osolić, i opruszyć mąką i obsmażyć na oliwie z czosnkiem z obu stron.
Usmażoną rybkę kładziemy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i zapiekamy w piekarniku ok 8-10 min w temp 180st. W międzyczasie chleb tostowy kroimy w drobną kostkę, który należy wymieszać ze startym serem i posiekaną natką. Wszystko wykładamy na rybkę i z powrotem do piekarnika, zapiekamy na złoty kolorek w górnej części piekarnika. Po wyciągnięciu należy wszystko skropić jeszcze odrobiną oliwy i sporą ilością soku z cytryny.
Łatwe w przygotowaniu, no i jak dla nas smaczne, spróbujcie i sami oceńcie.
Beacia82
Lipiec'09,Sierpień'12
Aniu dzieki za przepis na rybkę
Już mam na nią chęci,napewno wypróbuje
Już mam na nią chęci,napewno wypróbuje
Adudz ardzo ciekawy przepis, warty wypróbowania
Dmuchawcu ja już też miałam ochotę tym walnąć, ale pomyślałąm że skoro już tak dużo zrobiłam to go dokończę, tym bardziej że miałą to być niespodzianka Dla Małej i M. Ale roztopiony cukier niezle parzy
Nie wiem jak twoje wi5trażyki ale u mnie z czasem okienka z landrynek się potopiły
Dmuchawcu ja już też miałam ochotę tym walnąć, ale pomyślałąm że skoro już tak dużo zrobiłam to go dokończę, tym bardziej że miałą to być niespodzianka Dla Małej i M. Ale roztopiony cukier niezle parzy
Nie wiem jak twoje wi5trażyki ale u mnie z czasem okienka z landrynek się potopiły
agnieszka...24
Szczesliwa mama Jonathana
ANIU ale mi smaka zrobilas...mmmm.... normalnie za ryba nie przepadam ale jak jest to tez zjem. napewno bede to przyzadzac
Hej laseczki. Zrobiłam dzisiaj te nagetsy z reklamy Knorr'a. Jak dla mnie panierka jest zbyt twarda i chrupiąca. Jak już mi się kończyła, to dosypałam pułkę tartą i dodałam paprykę słodką (dla koloru). Na początku maczałam tylko w mleku tak jak w przepisie, gdzy panierka była już moja (tj. bułka tarta, papryka, sól) to maczałam w roztrzepanym jajku. Mi bardziej smakowały w zwykłej bułce. Sosik natomiast smaczny był. Pikantny, choć daliśmy łagodny ketchup (ze względu na Toma). Tomi się zajadał. On mięso to najchętniej jada w postaci szyneczki do chlebka, a tu niespodzianka, chwytał w rękę lub nadziewał na widelec, maczał w sosiku i wcinał.
Sam pomysł na zrobienie nugetsów w domu - bardzo fajny. Czy konieczna panierka z Knorra to nie wiem :-) Do tego fryty i suróweczka np. z marchewki. Pycha!
Sam pomysł na zrobienie nugetsów w domu - bardzo fajny. Czy konieczna panierka z Knorra to nie wiem :-) Do tego fryty i suróweczka np. z marchewki. Pycha!
beata26
szczęśliwa mamusia :)
Ewcia, ja tych na kurczaka jeszcze nie próbowałam, ale robiłam jakieś nuggetsy z ryby. To niestety nie był dobry pomysł, ryba się rozwalała, panierka nam nie smakowała, sos taki sobie. Też uważam że można samemu zrobić taką panierkę,
bułka tarta, sól, papryka, mąka i też będzie pycha
bułka tarta, sól, papryka, mąka i też będzie pycha
reklama
justysia85
Fanka BB :)
Ewo ja tez robilam te nugessy z ryby.
Dalam o 1 jajo za duzo i w ostatecznosci byla to ryba w nugesowym ciescie i nam smakowala.
Nie wygladala jak na zdjeciu
Dalam o 1 jajo za duzo i w ostatecznosci byla to ryba w nugesowym ciescie i nam smakowala.
Nie wygladala jak na zdjeciu
Podobne tematy
Podziel się: