reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

Matylda w końcu całkiem o nich zapomniałam :no::no::no:

Ale tak jak piszesz ja bym wsadzała te noski i rogi przed pieczeniem. Planowałam robić je z piernika. Ale ja jestem już gupia od tego czytania!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
 
reklama
Kamila- domek jest super!!
Mój, po tym jak nim pierdykłam, wyglądał jak po wojnie:-D Po prostu za duży zrobiłam jak na pierwszy raz, klejenie mnie przerosło:confused2:;-)

Może za rok spróbuje drugi raz, choć juz widze mine mojego męża:sorry: Do tej pory sie ze mnie śmieje. Mówi, ze zna mnie juz 7 lat, a jeszcze czegos takiego w moim wykonaniu nie widział:sorry: No bo rzadko mnie cos doprowadza do takiego szału:angry::-D
 
RYBA ZAPIEKANA POD KRUSZONKĄ

1/3 chleba tostowego
10 dag startego żółtego sera
1/2 pęczka natki pietruszki
40 dag fileta z ryby (kto jaką lubi - dorsz, okoń itp, filet powinien być w całości)
3 ząbki czosnku
2 łyżki mąki, sól
100 ml oliwy
cytryna

Rybę lekko osolić, i opruszyć mąką i obsmażyć na oliwie z czosnkiem z obu stron.
Usmażoną rybkę kładziemy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i zapiekamy w piekarniku ok 8-10 min w temp 180st. W międzyczasie chleb tostowy kroimy w drobną kostkę, który należy wymieszać ze startym serem i posiekaną natką. Wszystko wykładamy na rybkę i z powrotem do piekarnika, zapiekamy na złoty kolorek w górnej części piekarnika. Po wyciągnięciu należy wszystko skropić jeszcze odrobiną oliwy i sporą ilością soku z cytryny.
Łatwe w przygotowaniu, no i jak dla nas smaczne, spróbujcie i sami oceńcie.
 
Adudz ardzo ciekawy przepis, warty wypróbowania :tak:

Dmuchawcu ja już też miałam ochotę tym walnąć, ale pomyślałąm że skoro już tak dużo zrobiłam to go dokończę, tym bardziej że miałą to być niespodzianka Dla Małej i M. Ale roztopiony cukier niezle parzy :szok:

Nie wiem jak twoje wi5trażyki ale u mnie z czasem okienka z landrynek się potopiły
 
Hej laseczki. Zrobiłam dzisiaj te nagetsy z reklamy Knorr'a. Jak dla mnie panierka jest zbyt twarda i chrupiąca. Jak już mi się kończyła, to dosypałam pułkę tartą i dodałam paprykę słodką (dla koloru). Na początku maczałam tylko w mleku tak jak w przepisie, gdzy panierka była już moja (tj. bułka tarta, papryka, sól) to maczałam w roztrzepanym jajku. Mi bardziej smakowały w zwykłej bułce. Sosik natomiast smaczny był. Pikantny, choć daliśmy łagodny ketchup (ze względu na Toma). Tomi się zajadał. On mięso to najchętniej jada w postaci szyneczki do chlebka, a tu niespodzianka, chwytał w rękę lub nadziewał na widelec, maczał w sosiku i wcinał.

Sam pomysł na zrobienie nugetsów w domu - bardzo fajny. Czy konieczna panierka z Knorra to nie wiem :-) Do tego fryty i suróweczka np. z marchewki. Pycha!
 
Ewcia, ja tych na kurczaka jeszcze nie próbowałam, ale robiłam jakieś nuggetsy z ryby. To niestety nie był dobry pomysł, ryba się rozwalała, panierka nam nie smakowała, sos taki sobie. Też uważam że można samemu zrobić taką panierkę,
bułka tarta, sól, papryka, mąka i też będzie pycha :)
 
reklama
Ewo ja tez robilam te nugessy z ryby.
Dalam o 1 jajo za duzo i w ostatecznosci byla to ryba w nugesowym ciescie:-D i nam smakowala.:tak::tak::tak:
Nie wygladala jak na zdjeciu :-D:-D:-D
 
Do góry