reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

o z tym biszkoptem to jeszcze nie probowalam.:-)
Beata a moze poszukaj w sklepach u siebie,moze akurat sie trafi forma do ciasta w ksztalcie pszczoly i wtedy ja tylko kremem udekorujesz. kiedys widzialam formy Pana Gąbki. barwniki dodasz i bedzie ok
ja tez w tygodniu dostalam barwniki ale zamawialm w Wypiekarnia ozdoby cukiernicze .bede sama lepila jakas figurke.
 
reklama
o z tym biszkoptem to jeszcze nie probowalam.:-)

a ja powiem szczerze, ze nie myślałam, ze ten biszkopt taki urośnie ale faktycznie tak się stało, piekłam w sobotę i wyszedł super, więc dzięki za przepis

ja co prawda robiłam w blaszce kwadratowej ok 24 na 28cm, i też ślicznie wyrósł, a że robiłam ten biszkopt ok 5.30 rano to jak "rzucałam" nim na podłogę to podłożyłam koc aby nie obudzić całej klatki :-) :-D
 
Dzięki Beatko, powiem szczeże że wcale tak trudno nie było go zrobić, kupiłam dwa małe biszkopty, pociełam na 3 części a dwie mi jeszcze zostały, no i wycinałam coraz to większe krążki, w sumie te biszkopty mogły mieć większą średnicę, ale i tak było ok.
 
Ewa ja tego kurczaka nacieralam tylko przyprawa zlota z kamisa kilka godz wczesniej ale ty mozesz zrobic inna marynate, jak komu pasuje, potem nadzialam go na butelke z piwem otwarta, wczesniej wrzucilam do niej kilka zabkow czosnku i pare ziarenek pieprzu i powiem ci ze bylam mile zaskoczona bo bez tluszczu i byl bardzo soczysty, jak butelka sie nagrzewa ze rownoczesnie piecze kurczaka od srodka i piwo paruje co nadaje soczysty smak kurczakowi, poprostu super!
kilka razy go ponakuwalam w trakcie pieczenia bo starsznie napecznial, mial tyle sokow w srodku i niemialy jak wyplynac.
ja czytalam o tym z tej strony
Kurczak na butelce. Wyjątkowa delikatność i aromat - Wiadomości24
a tak jakiegos dokladnego przepisu nie mialam
 
to bedzie moje danie głowne jutro na urodzinki :D dzieki za przepis, wlasnie dlatego ze jest taki latwy to go zrobię :)
 
nie ma za co. fakt latwy i nic nie trzeba robic tylko piec. radzilabym tylko uzyc pollitrowej butelki z piwem bo ja mialam mala 0,3 i kurczak kiepsko mi sie trzymal.
 
przepis faktycznie prosty :tak::tak::tak:
ja spróbuję w niedziele na obiad zrobić, jutro ide do pracy wiec wysle M rano z małą na zakupy i niech kupi co potrzeba, to będziemy mieli w niedzielę dobry obiadek:tak::tak::tak::tak:
 
reklama
ja jutro bede miala osob 7osob ;-) w niedziele 9, aa potem jak mama wróci to ejszcze raz to wtedy bedzie z 15os.
i jutro robię wlasnie kurczaka, salatki dwie (królewską, gyros) rybę po grecku,
sledziki, jajka takie w majonezie z czyms, frankufuterki i zimna [\plyta do tego tort i lody i tyle. idę się brac bo duzo roboty :)
 
Do góry