No właśnie widzę, że dużo roboty Cię czeka. Ja ostatnio idę na łatwiznę. Najpierw słodkie (u nas to będzie tort + muffinki z jagodami, kawa, herbata, paluszki, ew. talerz owoców) i ciepła kolacja - zazwyczaj jakaś zapiekanka typu lasagne, canneloni (tym razem chcę podać tego kurczaka, 2 sałatki -jedna z majonezem/jogurtem, druga z jakimś winegretem i do tego pieczywko) i będzie git.
reklama
beata26
szczęśliwa mamusia :)
a propos canneloni, jak Wy to robicie?? kupiłam wczoraj paczke z lubelli i tam na op jest napisane żeby tego makaronu nie gotować tylko włożyć farsz, ułożyć canneloni na blaszce posmarowanej smietaną posypać serem i piec ok 40min. Ja się obawiam że ten makaron zamiast sie upiec to mi sie zeschnie a smietana przypali i obiad wywale. Myslalam o podgotowaniu makarony albo chociaż podlaniu woda tej smietany ?
Ja robiłam jedne z farszem z mięsa mielonego a drugie ze szpinakiem obydwa zalałam sosem pomidorowym (dość obficie). Podgotowane ciężko będzie nafaszerować. Posklejają się i później porozrywają przy próbie nadziania czymkolwiek. Takie moje zdanie.
beata26
Ewa dzięki Ci kobitko ! a to się z czymś podaje wogóle? jakaś surówka czy coś?
ja bym podała jakąś sałatę np. sałata, pomidor, cebulka + oliwa z oliwek, sok z limonki, trochę czosnku, sól, pieprz, świeża bazylia (suszona też może być). Albo same pomidory z cebulą sól i pieprz (w sezonie pomidorowym mogłabym jeść je na śniadanie, obiad i kolację!!!)
agnieszka...24
Szczesliwa mama Jonathana
Bede musiala sprobowac....tak chwalicie i robicie smaka
beata26
co do tego kurczaka na butelce, powiedzcie mi kobitki, jakie Wy macie piekarniki że Wam się zmieścił?????? bo ja mam niby normalny a w pionie kurczak nie wszedł wiec sie wkurzyłam i położyłam go na blaszce i zalałam tym piwskiem i wyszedł też pyszny
reklama
Beatka ja tez mam bardzo maly piekanik, wiec na kratce nie wszedl, tylko na same dlo piekarnika go postawilam. wszedl na styk ciut sie u gory przypalil ale to mi nie przeszkadzalo bo lubie spalone a dodam ze mam piekarnik elektryczny i grzalki tylko z gory.