reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

reklama
ja specjalnie kupiłam w miarę małego kurczaka tak aby się zmieścił, kratkę miałam postawioną na ostatnim poziomie i wszedł mi też ledwo na styk, ale jakos się udąło :-)

Muszę też wymyślić ostatecznie co podać w sobotę babciom, dziadkom i prababciom na kolacje - jakieś pomysły? Myślałam o tym kurczaku, ale ani krojenie ani jedzenie kurczaka nie należy do najprzyjemniejszych i najbardziej estetycznych - a paluchami nikt nie będzie chciał go chwycić...

Ogłaszam konkurs! Na super potrawę na kolację dla 9 osób.
Nad nagrodą jeszcze się zastanowię ;-)

Dzięki Dmuchawcu, przepisik wypróbuję :tak:, ale chyba nie na urodzinkach... Tego typu danie bardziej pasuje mi na spotkanie ze znajomymi, a poza tym ani mój tato ani teść nie przepadają za piersią z kurczaka :no:

Dzięki Aniu!
A może jednak skuszę się na tego kurczaka na butelce piwa... chcę coś nowego, bo wszelkie lasagne i caneloni już pewnie się moim gościom przejadły...
Tato i teść będą musieli się zadowolić udkiem z kury - to jeszcze dla nich zjadliwe :-D

A może takie sakiewki schabowe -> http://grabtika.blogspot.com/2009/11/schabowe-sakiewki-z-nadzieniem.html
Ale zamiast pieczarek dałabym kurki, i do tego sos śmietanowo-ziołowy lub z jakimś camembertem, do tego młode ziemniaczki...

Tylko że to takie bardziej obiadowe niż kolacyjne nie? chyba że ziemniaczki wymieniłabym na jakieś sałatki... Co myślicie?

Ostatnia edycja:
reklama
a ja polecam cukinie z grilla naprawde smakowa.
pozniej wstawie linka bo nie jestem u siebie ,a nie chce mi sie pisac.
Robilam na roczek:tak:.

Ewo a zapiekane ziemniaczki pokrojone w talarki ,albo ćwiartki do tego jakies warzywka ?

Do góry