Jak zwykle położyłaś mnie na kolana! Gdzieś ty się dziewczyno z takim talentem uchowałaś!Oj, dawno mnie tu nie było...
Pisała,m już, ze robiłam tort na urodziny księdza. Słyszałam o masie do dekoracji tortów, która można zrobić z pianek np. JoJo, albo Haribo, więc postanowiłam spróbować. I powiem tak: z masa jest mnóstwo roboty i nie od razu wychodzi taka konsystencja, jak trzeba, ale ogólnie jest super! Masę można wałkować, ugniatać jak plastelinę, wyninać z niej kształty, a nawet ciąć nożyczkami!!!!
Moja dekoracja to nic szczególnego. Ale jak przeglądam blogi doświadczonych dekoratorek tortowych, to oczy wychodzą z orbit!!!
Mój tort jest tortem "po przejściach" - masa cytrynowa mi się nie udała Ale był dość smaczny na szczęście
Wklejam zdjęcie- narazie tylko takiego nieudolnego tortu, ale w przyszłości zamierzam się poprawić
Zobacz załącznik 251994Zobacz załącznik 251995Zobacz załącznik 251996
reklama
Aniu torcik cudo!
Właśnie oglądałam ostatnio stronki z tortami dla dzieci... dla dziewczynek jest tyle cudownych pomysłów biedroneczki, motylki, kwiatuszki - te z lalkami/księżniczkami są bajeranckie... a dla chłopców?? Auto, pociąg i tyle... choć widziałam taki torcik dinozaur i ku temu będę się skłaniać Tort "Dinozaur" | mamypomysl.pl nie wygląda na bardzo skomplikowany... mozna wysmarować zwykłą masą nie koniecznie obkładać marcepanem (bo u mnie w rodzinie jest mało chętnych na niego)... chyba że tą masą z jojo o której wspominała Ania...
No i postanowiłam zrobić mojemu bratu i bratowej Aniołki Ślubne - takie jak robi Ania na deseczce z podpisem... tylko musze się do nich odpowiednio przygotować. Może zamówię conieco przez internet. Chciałabym tez jakiś ładny kwituszkowy dziurkacz. Mam zadanie zrobić winietki na stół z imionami i nazwiskami gości weselnych. Chciałam zrobić tak że jedna karteczka byłaby zgieta w pół - stojaczek... a na to przyklejony z dystansem prostokącik z nadrukowanym imieniem i nazwiskiem z jakąś ładną "dziurką" (jakiś kwiatek lub narożny ornament)...
Aniu może ty sie orientujesz w jakim sklepie internetowym sa najładniejsze dziurkacze?
Wracam do dzieci. Odgrzeję Tomkowi pierogi i pójdziemy przed dom wysypać kore pod żywopłot.
Właśnie oglądałam ostatnio stronki z tortami dla dzieci... dla dziewczynek jest tyle cudownych pomysłów biedroneczki, motylki, kwiatuszki - te z lalkami/księżniczkami są bajeranckie... a dla chłopców?? Auto, pociąg i tyle... choć widziałam taki torcik dinozaur i ku temu będę się skłaniać Tort "Dinozaur" | mamypomysl.pl nie wygląda na bardzo skomplikowany... mozna wysmarować zwykłą masą nie koniecznie obkładać marcepanem (bo u mnie w rodzinie jest mało chętnych na niego)... chyba że tą masą z jojo o której wspominała Ania...
No i postanowiłam zrobić mojemu bratu i bratowej Aniołki Ślubne - takie jak robi Ania na deseczce z podpisem... tylko musze się do nich odpowiednio przygotować. Może zamówię conieco przez internet. Chciałabym tez jakiś ładny kwituszkowy dziurkacz. Mam zadanie zrobić winietki na stół z imionami i nazwiskami gości weselnych. Chciałam zrobić tak że jedna karteczka byłaby zgieta w pół - stojaczek... a na to przyklejony z dystansem prostokącik z nadrukowanym imieniem i nazwiskiem z jakąś ładną "dziurką" (jakiś kwiatek lub narożny ornament)...
Aniu może ty sie orientujesz w jakim sklepie internetowym sa najładniejsze dziurkacze?
Wracam do dzieci. Odgrzeję Tomkowi pierogi i pójdziemy przed dom wysypać kore pod żywopłot.
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Aniu nad takim tortem boiskiem też się zastanawiałam... i na nim wynik :
3 : 1
Tomek Adam
Będzie wspólny tort, bo zrobimy raczej wspólnie urodzinki, Adam jak Adam, ale Tomkowi mogłoby być przykro jak Adama goście obsypali by prezentami, a jego nie... co prawda on też by się bawił Adama zabawkami, ale skoro jest miesiąc różnicy to po co robić 2 imprezy jak i tak musimy się wpasować w czas kiedy większość gości nie wyjedzie na urlop.
3 : 1
Tomek Adam
Będzie wspólny tort, bo zrobimy raczej wspólnie urodzinki, Adam jak Adam, ale Tomkowi mogłoby być przykro jak Adama goście obsypali by prezentami, a jego nie... co prawda on też by się bawił Adama zabawkami, ale skoro jest miesiąc różnicy to po co robić 2 imprezy jak i tak musimy się wpasować w czas kiedy większość gości nie wyjedzie na urlop.
Ostatnia edycja:
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Taki tort, jak i bramki i piłkarzy mozna zrobic z masy, o której pisałam. Sa tez gotowe masy do zamówienia ze strony: tortownia.pl :: słodkie dekoracje cukiernicze na Twój tort, ciasto i nie tylko...
maylah
Fanka BB :)
brak mi słow na ten torcik
no bajka :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
no bajka :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Dmuchawiec - torcik cudo!!!! Gratuluje talentu
Przepisy na torty - ja jestem beztalencie ale moze ktorejs sie uda
Wielkie Żarcie - Przepis - torcik ciufcia na 3 urodziny synka
Wielkie Żarcie - Przepis - smerfny tort urodzinowy
Wielkie Żarcie - Przepis - Dziecięcy tort urodzinowy
Wielkie Żarcie - Przepis - Tort urodzinowy "Ocean"
Wielkie Żarcie - Przepis - Biała Masa Cukrowa
a to cos dla mnie http://kreatywnycukier.pl/torty/urod...-z-hefalumpem/
Torty | Kreatywny Cukier
Przepisy na torty - ja jestem beztalencie ale moze ktorejs sie uda
Wielkie Żarcie - Przepis - torcik ciufcia na 3 urodziny synka
Wielkie Żarcie - Przepis - smerfny tort urodzinowy
Wielkie Żarcie - Przepis - Dziecięcy tort urodzinowy
Wielkie Żarcie - Przepis - Tort urodzinowy "Ocean"
Wielkie Żarcie - Przepis - Biała Masa Cukrowa
a to cos dla mnie http://kreatywnycukier.pl/torty/urod...-z-hefalumpem/
Torty | Kreatywny Cukier
Basienka26_2009
dziewczyny mam pytanko moze pomozecie.chcialam zrobic na roczem Oskarowi torta ale nie wiem czy lepszy bedzie wylozony masa cukrowa czy marcepanowa?
reklama
justysia85
Basiu ja nie jestem przekonana do tych mas.
Wiec Ci nie pomoge ,dla mnie za słodkie i tyle.
Wole standardowo śmietanka i owoce !!!
Wiec Ci nie pomoge ,dla mnie za słodkie i tyle.
Wole standardowo śmietanka i owoce !!!