reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek kulinarny - nasze przepisy

Te paluchy całkiem niezachęcające :-D Ale patrząc na przepis to chyba skład jak na kruche ciasteczka, a że w kształcie paluszków :-D Pasują na przyjęcie Hallowenowe (czy jak tam to sie pisze:dry:)

Dziewczyny mam pytanie, jak robicie jajka sadzone (wsadzone-jak mówi mój M) to jaki robicie sosik do ziemniaków???? Mam tylko jogurt nat, ketchup, majonez, musztardę, serek topiony. Gdybym miała słodką śmietankę to coś bym zrobiła ale nie mam i do sklepu nie chce mi iśc :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny coraz bliżej święta. Może podzielimy się naszymi przepisami na świąteczne potrawy, które pojawiają się na naszych na Wielkanocnych stołach?

ewa prosilas mnie o ten przepis
ZUPA KLOPSOWA
podstawowy przepis:
1. Mieso mielone wymieszać z bułką i jakiem doprawić solą i pieprzem.Zrobic kuliki z miesa i obtoczyć je w mące.
2. Zagotować wodę z warzywami, listkiem laurowym i zielem angielskim.Gdy zacznie się gotować wrzucać klopsiki do wywaru i zamieszać po chwili.Jak wypłyną gotować na małym ogniu 20 min.Na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.W zależności jak kto lubi zupę można zagęścić maką wymieszana ze śmietana lub samą smietaną.
3. Osobno ugotować obrane i pokrojone ziemiaki.
4. Na tależ połozyć ziemiaczki i zalać je zupą z klopsami.
JA DODAJE PO UGOTOWANIU KLOPSOW BARSZCZ BIALY Z PACZKI I POTEM ZABIELAM SMIETANA I GOTOWE, ZALEWAM ZIEMNIACZKI I PYCHOTKA. aha i dodaje tez troszke octu ale to jak kto lubi

Oj, dawno mnie tu nie było...

Pisała,m już, ze robiłam tort na urodziny księdza. Słyszałam o masie do dekoracji tortów, która można zrobić z pianek np. JoJo, albo Haribo, więc postanowiłam spróbować. I powiem tak: z masa jest mnóstwo roboty i nie od razu wychodzi taka konsystencja, jak trzeba, ale ogólnie jest super! Masę można wałkować, ugniatać jak plastelinę, wyninać z niej kształty, a nawet ciąć nożyczkami!!!!

Moja dekoracja to nic szczególnego. Ale jak przeglądam blogi doświadczonych dekoratorek tortowych, to oczy wychodzą z orbit!!!:tak:
Mój tort jest tortem "po przejściach" - masa cytrynowa mi się nie udała:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale był dość smaczny na szczęście:tak:

Wklejam zdjęcie- narazie tylko takiego nieudolnego tortu, ale w przyszłości zamierzam się poprawić:tak:

P1100517.jpgP1100516.jpgP1100515.jpg

reklama
Do góry