reklama
Orsi005
Fanka BB :)
heh ja to jak zamawiam pizze XXL to z mezem zjemy cała na pół :-) a on i tak po 15 minutach głodny
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
A dzis za mna chodziły pomidorki z cebulka w smietanie maz wrocil poszlam do sklepu i sobie kupilam pomidorki przynioslam i zrobilam a nazarlam sie jak prosiaczek:-):-):-):-):-):-)
hehhehe, ja wczoraj jadłam na śniadanie dokładnie to samo
Wielką michę pomidorów z cebulką i śmietaną
Jeśli mam już na coś ochotę to są to grzybki w occie a trochę się boję, bo mam anemie a ocet zabija czerwone krwinki. Ale jabłuszek i bananków sobie nie odmawiam. Okres na mandarynki mi przeszedł ale jadłam je kilogramami.
grzybki w occie miałam do obiadu;-);-);-)
Asia za mną przez ostatni tydzień chodziła kapusta czerwona ale nie taka domowa tylko taka ze słoika, czyli z octem. No i nie mogłam sobie podarować, wtranżoliłam chyba ze 3 słoiki w tydzień....:-)
A w sumie tez nie powinnam..... Ale cóż zrobić jak zachciewajki męczą
ha! ja mam za sobą 2 słoiki sklepowych buraczków na ostro
Ale wraca mi też ochota na słodkie- niestety
Jak dziś nie zjem ciasta drożdżowego to umrę Właśnie mąż objeżdża okoliczne sklepy i podobno nigdzie nie ma
Poczytalam Wasze upodobania kulinarne i niezle sie usmialam:-) To zawsze jest temat do zartow w rodzinie.
Ja ostatnio szalalam, bo na Sylwestra na stole z przystawkami byl "bunc" (taki goralski ser bialy) z pomidorami i tak mnie podkusili, ze szukalam w kazdym sklepie tego serka. Udalo mi sie go w tym tygodniu zakupic i nic innego od tego czasu praktycznie nie jem:-), oczywiscie posypany spora iloscia soli.
Buraczki tez moglabym jesc codziennie Z obiadow podchodza mi zupy.
e mama poslij meza do mnie. Upieklam drozdzowke z jagodami i kruszonka Po czekoladzie mam zgage, wiec rekompensuje sobie to domowymi ciastami, najlepiej drozdzowymi lub kruchymi.
Ja ostatnio szalalam, bo na Sylwestra na stole z przystawkami byl "bunc" (taki goralski ser bialy) z pomidorami i tak mnie podkusili, ze szukalam w kazdym sklepie tego serka. Udalo mi sie go w tym tygodniu zakupic i nic innego od tego czasu praktycznie nie jem:-), oczywiscie posypany spora iloscia soli.
Buraczki tez moglabym jesc codziennie Z obiadow podchodza mi zupy.
e mama poslij meza do mnie. Upieklam drozdzowke z jagodami i kruszonka Po czekoladzie mam zgage, wiec rekompensuje sobie to domowymi ciastami, najlepiej drozdzowymi lub kruchymi.
Orsi005
Fanka BB :)
mmm .... serki góralskie pychotka - juz mam smaka
kurcze kiedys natknelam sie na taka budke gdzie byly wyroby goralskie jakies tam wyroby ze skor itp. itd. i zauwazylam tam serki rozne i oscypki ciekawe czy to prawdziwe gorskie musze kiedy podjechac.
A moj mąż na jutro na obiad zazyczyl sobie kiszke albo babke ziemniaczana - takie ziemniaczane szalenstwo :-)
bo te kupne kiszki to nic w porownaniu z taka domowa
kurcze kiedys natknelam sie na taka budke gdzie byly wyroby goralskie jakies tam wyroby ze skor itp. itd. i zauwazylam tam serki rozne i oscypki ciekawe czy to prawdziwe gorskie musze kiedy podjechac.
A moj mąż na jutro na obiad zazyczyl sobie kiszke albo babke ziemniaczana - takie ziemniaczane szalenstwo :-)
bo te kupne kiszki to nic w porownaniu z taka domowa
O rany ostatni raz bundz jadłam gdzieś w sierpniu. Ja jestem z tzw. góralskiej rodziny tak więc znam dobrze te przysmaki:-). Najlepsze są oscypki i właśnie kozi ser ale tak prosto od bacy...prawie że jeszcze ciepłe. I ta cudowna żętyca, mniamuśki.;-)
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Przepis na lenia
SPAGHETTI Z PESTO BROKUŁAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI
Składniki:
1 op. makaronu Spaghetti
2 x brokuły
1 słoiczek Pesto
1 sloiczek suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
1 cebula
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Chociaz teraz w ciazy nie jest to moja ulubiona potrawa ale moze komus posmakuje i sie przyda
SPAGHETTI Z PESTO BROKUŁAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI
Składniki:
1 op. makaronu Spaghetti
2 x brokuły
1 słoiczek Pesto
1 sloiczek suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
1 cebula
oliwa z oliwek
Wykonanie:
- Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na sporą ilość oliwy - mieszać, uważając by się nie przypiekła.
- Czosnek również pokroić w drobiuntką kosteczkę i dodać do cebuli.
- zagotować wodę na brokuły i makaron
- ok. pół słoiczka pomidorów pokroić w paseczki i wrzucić do cebuli z czosnkiem gdy się zrumienią.
- Następnie dodajemy mniej więcej 1/2-2/3 słoiczka Pesto (najlepiej dawkować wg własnego uznania, w zależności od upodobań smakowych).
- Wszystko wymieszać i dusić na małym ogniu
- Brokuły podzielić na małe kwiaty i obgotować na pół twardo w osolonej wodzie. Dodać do sosu i wymieszać.
Ugotowany makaron odcedzić i wrzucić do garnka. Dodać sos i całość wymieszać, tak by cały makaron został pokryty delikatnym sosem.
SMACZNEGO
Chociaz teraz w ciazy nie jest to moja ulubiona potrawa ale moze komus posmakuje i sie przyda
Ostatnia edycja:
reklama
matylda1405
Lipcowe mamy'09
A ja znowu dzisiaj jadlam lody i nawet na krotki spacer nie wyszlam Oj chyba sie musze poprawic