reklama
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Magduska nie zaluj nam tych placuszkow szybciutko przepis poprosimy Az mi slinka na klawiature kapnela
Magduska nie zaluj nam tych placuszkow szybciutko przepis poprosimy Az mi slinka na klawiature kapnela
Tobie kapnęła a ja mam tu już powódź :-) siedzę w pracy i nie mam nic pod ręką co by apetyt oszukać
Magduska
Mama 2 super chłopaków
normalne placki jak z jabłkami tylko ja zawsze daję coś więcej, dokładnego przepisu nie podam bo na oko wszystkiego dodaję i to też zależy jaka ilość ma wyjść
mąka, jajko, mleko, jogurt mały, wszystko jedno jaki smak, jaki kto lubi, twaróg półtłusty albo chudy ale nie dużo, tak z 2, 3 łyżki, jabłko + banan np. (latem truskawki itd)
Mąkę, jajko i mleko mieszamy do gładkiego ciasta musi być bardziej gęste niż na naleśniki dodajemy ciutkę soli i potem reszta,dodajemy obrane, pokrojone na małe kawałeczki jabłko, banana, twaróg rozdrabniamy widelcem, dorzucamy do ciasta i na koniec jogurt, wszystko mieszamy, jeśli będzie za rzadkie dodajemy mąkę i wsio, smażymy na maśle albo na oleju jak kto woli, z obu stron, później można posypać cukrem pudrem :-)
SMACZNEGO :-)
mąka, jajko, mleko, jogurt mały, wszystko jedno jaki smak, jaki kto lubi, twaróg półtłusty albo chudy ale nie dużo, tak z 2, 3 łyżki, jabłko + banan np. (latem truskawki itd)
Mąkę, jajko i mleko mieszamy do gładkiego ciasta musi być bardziej gęste niż na naleśniki dodajemy ciutkę soli i potem reszta,dodajemy obrane, pokrojone na małe kawałeczki jabłko, banana, twaróg rozdrabniamy widelcem, dorzucamy do ciasta i na koniec jogurt, wszystko mieszamy, jeśli będzie za rzadkie dodajemy mąkę i wsio, smażymy na maśle albo na oleju jak kto woli, z obu stron, później można posypać cukrem pudrem :-)
SMACZNEGO :-)
e_mama
Lipcowe mamy '05 '09
matylda ja mam dzis rybke, ziemniaczki i surowke z kapusty kiszonej. a co dziewczynki jeszcze pichca dzisiaj??? ja na sniadanie nie mialam pomyslu i zostalo na kanapkach z wedlina i pomidorem.
u mnie na obiad dziś to samo
Ale jak na razie to ryba się rozmraża a ja rozgrzewam się po spacerze z córcią;-):-)
Orsi005
Fanka BB :)
;-)mniam te wasze sałatki narobiły mi apetytu i ta gyros to pewnie jutro wyprubuje :-) no ja to mialam o 1 w nocy zachcianke na barszcz ukrainski wiec dzis rano moj kochany poleciał po buraczki i na obiadek mam barszczyk no i dzis taka nowa zachcianka mnie naszla - fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tarta nie wytrzymam pobiegne po mrozonki zaraz
reklama