reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

a powiem Ci że usłyszałam te słowna na naukach przedmałżeńskich :)

a naprawdę nie chciałabym słuchać - poświęciłam dla Ciebie coś i coś... każdego kogo spotkam prosze by nie poświęcał sie dla mnie, tych słów nie chcę słyszeć...

wolę usłyszeć zrobiłam to bo Cię kocham, ale nie z poswięcenia... wstałąmw nocy do dziecka bo je ckocham, a nie bo się poświęcam dla niego - dla mnie to baaardzo duża róznica...

to taka głębsza analiza tych słów...

reklama
:baffled: bardzo ciekawe i interesujące podejscie do tematu....
Pomijąjąc już temat moich zatok, to jednak uważam, że nie ma miłości bez poświęcenia.... Zakładając związek małżeński już poświęcamy cząstkę siebie. Że nie wspomnę o porodzie... czy karmieniu nocą gdy wszystko mówi "Spać, spać...":tak:

A co do masła- ja daję Martynie, a Daruni tez dawałam...

Mokkate- dobrze to ujęłaś ........świetne!!!!!!!!!!!!!!1:-D :-D :-D

Ja tez podaje Karolowi maslo w obiadku np. do ziemniaczkow czy marchewki lub na chlebek - bardzo lubi - chyba ma to po mamie :-)

A z innej beczki, dzis przez zmiane czasu Lolowi sie cos tez poprzestawialo, bo jak wczoraj poszedl spac o 20tej (zimowego czasu) to wstal dzis o 10.40:szok::-D:szok: (letniego czasu) z dwoma pobudkami na jedzonko o 3 i o 7, juz myslalam ze o tej 7 to juz byl wyspany a jak pil mleczko to przymykal oczka, skonczyl pic i spal dalej :-) Spioch chyba tez po mamusi :tak::tak::tak:

Azik- dla mnie natomiast poświęcić coś dla kogoś, nie ma negatywmego znaczenia. Potafię np. poświęcić czas (czytaj ofiarować) dla dzieci bo je kocham, a nigdy nie przyszło by mi do głowy by im to wypomnieć...
Myślę, ze to zależy głównie od intonacji i skojarzeń....
....Ale żeby tak nauczał ksiądz ;-) - przecież poświęcenie to uczynienie jakiegoś przedmiotu świętym :-D ;-) :tak: :-D

Dziewczyny kochane- spor maslo czy margaryna juz dawno zostal roztrzygniety. Otoz margaryna jest niezdrowa dla wszystkich wlasnie z powodu duzej ilosci tluszczow utwardzonych, a szczegolnie nie wolno jej podawac dzieciom do lat 3.

Natomiast maslo- oczywiscie w rozsadnych ilosciach jak wszystko - jest bardzo korzystne- zawiera witaminy rozpuszczalne w tluszczach oraz korzystne i potrzebne tluszcze. Obok oliwy maslo jest najzdrowszym zrodlem tluszczu. Dzieci potrzebuja tluszczu wiecej niz dorosli i powinno sie im podawac m.in maslo.
Natomiast moja Ola masla nie dostaje z tego powodu ze jest silnym alergikiem- nie wolno jej dac nic od krowy, czyli masla tez. Tak samo jak jajek ( a szkoda bo sa bardzo zdrowe, to nieprawda ze zwiekszaja cholesterol we krwii, cholesterol z jajek prawie sie nie wchlania do krwii).

Tluszcze i ch wplyw na zdrowie czlowieka stanowily przedmiot badan grupy naukowej z Harvardu przez ostatnie 5 lat, wynika z tych badan, ze przeciwnie do tego co kiedys uwazano tluszcze sa potrzebne do prawidlowego rozwoju organizmu.

A dzieciom potrzeba rowniez dostarczac wiekszej ilosci cholesterolu niz doroslym z powodu rozwijajacego sie mozgu.

Natomiast moja Ola nie moze ani nic od krowy(czyli mleka, masla, wolowiny, cieleciny...), ani jajek, glutenu, kukurydzy, ani pietruszki, selera, bananow, moreli, brzoskwin, cytrusow, kakao, pieprzu (!), prawdopodobnie soi.....:no:

Kubas wcina masełko na chlebie albo najlepiej bułce aż miło! Do ziemniaków też daję a do zupy oliwę z oliwek. Dzieciom potrzebne sa tłuszcze.

A jesli chodzi o poświęcanie się lub czegoś - to owszem, z miłości, dla miłości, ale broń boże nie mozna tego potem wypominać! To już jest nie fair, to jest wtedy szantaż emocjonalny... "Zrobiłam /em dla ciebe to i tamto a ty tak mnie traktujesz?" Czasem ludzie próbują wzbudzać w ten sposób poczucie winy u innych, robią z siebie męczenników, mam taki przypadek w rodzinie, to wiem co mówię...

Iza zazdroszczę wam tego spania okropnie! Kubas wstał dzisiaj ok. 7 czyli normalnie jak zwykle o 6 :(
ciekawe jak długo pośpi jutro, bo dzisiaj wieczorem zasnął dopiero o 20.45. Licze po cichu na dłuższe spanko...

Aniu - czyli mam zmienić nawyki...

tata i babcia zawsze robia kanapeczki z masełkiem tylko mama nie (nie z jakiś tam powodów tylko z przyzyczajenia)

no to się odzwyczaję - tylko mu wtedy podjadać nie mogę :(
bo mi nie smakują :)

Mokkate - dla mnie do zawsze poświęcać sie ma zły wydźwięk - ale to pewnie wina domku :(

Dziewczyny kochane- spor maslo czy margaryna juz dawno zostal roztrzygniety. Otoz margaryna jest niezdrowa dla wszystkich wlasnie z powodu duzej ilosci tluszczow utwardzonych, a szczegolnie nie wolno jej podawac dzieciom do lat 3.

Natomiast maslo- oczywiscie w rozsadnych ilosciach jak wszystko - jest bardzo korzystne- zawiera witaminy rozpuszczalne w tluszczach oraz korzystne i potrzebne tluszcze. Obok oliwy maslo jest najzdrowszym zrodlem tluszczu. Dzieci potrzebuja tluszczu wiecej niz dorosli i powinno sie im podawac m.in maslo.
Natomiast moja Ola masla nie dostaje z tego powodu ze jest silnym alergikiem- nie wolno jej dac nic od krowy, czyli masla tez. Tak samo jak jajek ( a szkoda bo sa bardzo zdrowe, to nieprawda ze zwiekszaja cholesterol we krwii, cholesterol z jajek prawie sie nie wchlania do krwii).

Tluszcze i ch wplyw na zdrowie czlowieka stanowily przedmiot badan grupy naukowej z Harvardu przez ostatnie 5 lat, wynika z tych badan, ze przeciwnie do tego co kiedys uwazano tluszcze sa potrzebne do prawidlowego rozwoju organizmu.

A dzieciom potrzeba rowniez dostarczac wiekszej ilosci cholesterolu niz doroslym z powodu rozwijajacego sie mozgu.

Natomiast moja Ola nie moze ani nic od krowy(czyli mleka, masla, wolowiny, cieleciny...), ani jajek, glutenu, kukurydzy, ani pietruszki, selera, bananow, moreli, brzoskwin, cytrusow, kakao, pieprzu (!), prawdopodobnie soi.....:no:

Ania jest margaryna nazywa sie flora (jesli nic nie pokrecilam bo juz uzywam masla a nie ta margaryne) jest w zolto - bialym popakowaniu i jest przeznaczona dla min ludzi ze skaza bialkowa bo nie ma w niej bialka mleka :tak:

reklama
tak Flora pro Active to jest bardzo dobre...i obniża cholesterol....jest jeszcze benecol.....tylko paczka kosztuje 10 zł a Flora chyba ze 12 zł:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Do góry