reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Magdalena- zgadzam się z Toba w całej rozciągłości. Ja też stosuje emotikony, bo trudno rozpoznać intencje kogoś, jak sie go nie widzi.:tak:A tak jest ciut łatwiej.

Nie trzymam w lodówce ani Vigantolu, ani Cebionu, bo na ulotkach jest napisane do 25 stopni. W domu nie mam takiej wysokiej temperatury...:-)
Co zawiera (oprócz wit. C) Cebion multi? :confused:

reklama
Hmm, to kiepsko. Ja planuje kupic drugie lozeczko bo nie wyobrazam sobie Patryka na zwyklym lozku. Przynajmniej mi nie ucieknie:)

A zastanawialas sie nad taka kolyska, tylko nie wiem czy w Pl nie beda 3x drozsze:
Babies "R" Us - 4 In 1 Convertible Bassinet - Porter
Babies "R" Us - Bassinet- Precious Moments
Na jakies 4-5 misiecy powinno starczyc. A Max sie moze przeniesie do duzego lozka.

ja wykorzystałam kołyskę - łóżeczko wiklinowe - w sumie do 7 miesiąca - dopóki mały nie siadał samodzielnie...

sprawdziło się - akurat Piotrek wtedy nauczył się spać już na materacu i nie miałam problemów.

kołyska zajmowała mi troszkę mniej miejsca i byłą mobilna (bo na kółkach) no i sliczna - koszt wyniósł mnie około 350 zł zpościelami - sprzedałam za 220...

co do kolyski to moj brat wlasnie chce upic taka z firmy waldin - to jest taki wozek wilkinowy (tak to nazywaja) szeroki(65cm) i dlugi (100 albo 110) wiec dosc pojemny ;-) a potem mozna przejsc na to lozeczko turystyczne czy cos innego ;-)

karolka i inka: a macie jeszcze w tej lodowce miejsce tez na jedzenie ;-) :-p :-)

A co do lekow to na wakacjach jak bylam u mamy zrobilam jej porzadek w lekach ............ z trzech pudelek zostalo pol :-D :-D a wiekszosc lekow bylo przeterminowanych :szok: :szok: rekord 8 lat :zawstydzona/y: :szok: :szok:
tak to jest jak sie chowa leki ktorych sie nie zuzyje do konca :-p

KatiNJ Myslałam nad taką kołyska też ale troche drogo:-( a poza tym wydaje mi sie że ze wzgledu na Ole i Maksa Kama bedzie jednak bezpieczniejsza w łóżeczku;-) Myslę, ze chyba kupimy takie łóżeczko turystyczne ( na allegro najtańsze po 120 zł ) i będziemy Maksowi rozkładać na noc, chociaz Michał wczoraj stwierdził, żebym sobie wybiła z głowy łóżeczko.. ale nie wiem na co on liczy:confused:

Inkaa witaj z powrotem:-)

Mamooli jak chcecie kupic lozeczko turystyczne to nie polecam najtanszego
my przy zakupie robilismy rozeznanie wsrod znajomych i te najtansze nie sprawdzaja sie pod wzgledem wytrzymalosciowym :no: a jak piszesz chcecie je rozkladac i skladac codziennie

my dokupilismy do turystycznego materacyk i jest ok, ale nie pamietam jakiej firmy bo stoi u rodzicow:eek:

mamusie czy wam lekarze polecili stosowac cebion multi:confused:
ja podaje tylko cebion wit c

Sklad Cebion multi(czytam z ulotki):wit.A,wit.D3,wit.E,wit.C,wit.B1,wit.B2, B6,Nikotynamida oraz jakies tam substancje pomocnicze jak wszedzie(w tym zapach brzoskwiniowy oraz olejek pomaranczowy)

Dziękuje, Benita
Czyli już nie trzeba podawać dodatkowo wit, D.

Asia- mnie lekarz zalecił Cebion i Vigantol. Ale tak się zastanawiam nad tym Multi....:confused:

MamaOli- bardzo podoba mi sie imię Kamilka :happy:

reklama
Do góry