reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

KingaP masz racje.

Wlasnie mi ninia zadzwonila ze przyszla duza koperta z biura paszportowego. Kamien mi spadl z serce bo wyjezdzamy za rowne
3 tyg a Patryk byl bez paszportu. Zamowilismy paszport w opcji exprespwej, mial przyjsc w 2 tyg, przyszedl w tydzien.

Patryk sie ucieszy bo tata go straszy ze jak paszport nie dojdzie na czas to zostanie ma wybor: albo leci w ukryty w walizce albo zostaje i bedzie domku pilnowal:-)

reklama
KATI no super ze przyszedł podroz w walizce niezbyt komfortowa klasa;-):-)

a z tymi paszportami to kupa śmiechu waznosc na 10lat ale bedzie ubaw za kilka lat z tego zdjecia jak na odprawie moga poznac ze to to dziecko ze zdjecia na ktorym ma 6miesiecy:confused::-D

Ja mam do was pytanko na szybko
- podawałyście swoim dzieciakom TRILAC - to jest lek na wyregulowanie flory bakteryjnej w kiszeczkach

- a chodzi mi o kolor leku - cały czas wydawło mi sie, że jest to biały proszek - chciałam podać go Kubie na tą kupe otwieram i patrze a ten proszek jest brązowy ???? data ważności ok do 2008 i nie wiem czy pamięć mi szfankuje czy lek się zepsół ???

pytałam w aptece ale babka powiedziała, że jak data ważności jest dobra to lek też - jak myslicie???

a z tymi paszportami to kupa śmiechu waznosc na 10lat ale bedzie ubaw za kilka lat z tego zdjecia jak na odprawie moga poznac ze to to dziecko ze zdjecia na ktorym ma 6miesiecy:confused::-D

kasiula z tego co sie orientuje to tutaj paszporty takim małym bobasom wydaja na bardzo krotki okres .....tzn chyba na kilka miesiecy ....czy tez max chyba na 2 lata......(nie pamietam dokładnie).....dopiero jak dziecko skonczy 5 lat to wydaja ten na 10 lat .........ale jezeli chodzi o te 10-letnie w PL....to ja miałam własnie podobna sytuacje .......byłam na 1 roku studiów a zdjecie chyba z zerówki miałam:-D :-D :-D :-D ......zawsze przy przekraczaniu granicy celnicy mieli problem z zidentyfikowaniem mnie ......:-D :-D :-D ;-) ;-) ;-)

katiNJ super:-) :-) :-) ze juz patrynio ma paszport .....jedena spraewa mniej na głowie .....bo pewnie masz ich sporo przed wyjazdem...

Ja mam do was pytanko na szybko
- podawałyście swoim dzieciakom TRILAC - to jest lek na wyregulowanie flory bakteryjnej w kiszeczkach

- a chodzi mi o kolor leku - cały czas wydawło mi sie, że jest to biały proszek - chciałam podać go Kubie na tą kupe otwieram i patrze a ten proszek jest brązowy ???? data ważności ok do 2008 i nie wiem czy pamięć mi szfankuje czy lek się zepsół ???

pytałam w aptece ale babka powiedziała, że jak data ważności jest dobra to lek też - jak myslicie???

AQUA 1-23 ja sie nie znam na tym leku ....ale to ze termin waznosci jest oki to nie zawsze lek jest dobry:no: :no: ....................duzo zalezy od jego przechowywania .....i czy otwierałas go juz kiedys?????........bo moze po otwarciu jest jakis okres przydatnosci :confused: :confused:

jezeli jest orginalnie zapakowany ....i ma termin waznosci do 2008 r. i przechowywałas go zgodnie z zaleceniami na ulotce to mysle ze jest oki

wiekszość z probiotyków wymaga trzymania w lodówce, po 4 tygodniach poza nią sa juz "popsute"

trilac chyba też wymaga trzymania w lodówce (nie pamiętam)

ja daję w tej chwili lactoral (w saszetkach)

moja pediatra zaleca zmiane probiotyku - za każdym razem coś innego - pomijając lakcid - który jest tani i prawie nie ma bakterii...

przy tych wszystkich choróbskach jakie moje dzieci łapią używałam już chyba wszystkicch probiotyków dozwolonych dla dzieci :)

a co do dorosłych i smarowania
ja smaruję amolem (wcześniej asmaruję kremem) albo vickiem vapo rub (czy jakoś tak)

kamfory ood momenu uwagi pani doktor w ogóle w domu nie mam

reklama

Załączniki

• 3_3_product.jpg
    3_3_product.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 26
Do góry