reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

dziewczynki zmykam do pracy .................bede dopiero w poniedziałek popołudniu...............nie piszcie za duzo bo bedzioe mi trudno nadrobic:):)..................a tak wogóle to życze wam wszystkim miłego i udanego weekendu:):)

reklama
Dziewczyny, mam problem, piszę tu bo nie znalazłam wątku na ten temat.
Mój Stasiek ma wysypkę od 4 miesiąca życia.
Juz iluś lekarzy pediatrów i dermatologów próbowało ją zdiagnozować i nic.
Milion maści już stosowaliśmy i też nic.
Ostatnio byłam przekonana, że to od jabłka, ale od poniedziałku odstawione i też nic.
I wogóle sobie skojarzyłam, że to nie może być chyba od jedzenia, bo mały jeszcze wtedy nic nie dostawał a i ja nic nowego do diety nie wprowadziłam.
Wysypka pojawiła się przy wyjeździe z domu.
Mam w domu kota. Może to nie pozostaje bez z znaczenia?
Czy macie podobny problem?
Pomóżcie bo już mam dość tej wysypki.

Mama Stacha, moj Patryk jak byl malenki mial wysypke, bylismy kilka razy i lekarza, smarowalismy masciami ale po jakims czasie sami doszlismy ze to do pasow w foteliku samochodowym. Pilnowalismy zeby nie mial beposredniej stycznosci z pasem i wysypka zniklela. Moze ma uczulenie na jakies materialy, posciel, materacyk:confused:

mama Stacha,jakby to bylo uczulenie na siersc kota to maly mialby obiawy ze strony ukladu oddechowego a nie zmiany skorne.
A zauwazylas jakies inne obiawy,naprzyklad odparzenia na pupie.A mial pobierana kal na badanie w kierunku pasozytow?

mama Stacha,jakby to bylo uczulenie na siersc kota to maly mialby obiawy ze strony ukladu oddechowego a nie zmiany skorne.
A zauwazylas jakies inne obiawy,naprzyklad odparzenia na pupie.A mial pobierana kal na badanie w kierunku pasozytow?

Benita jesli moge wyprowadze Cie z bledu uczulenie na kota objawia sie nie tylko ze strony ukladu oddechowego ale rowniez i ze strony skory :tak: :-)

Benita jesli moge wyprowadze Cie z bledu uczulenie na kota objawia sie nie tylko ze strony ukladu oddechowego ale rowniez i ze strony skory :tak: :-)

Popieram (na własnym przykładzie zresztą). Wystarczy mi wejść do pomieszczenia, gdzie przebywał wcześniej kot i zaraz mnie wszystko swędzi, skóra robi się sucha, czerwona i piekąca.

Kasiula,dzieki,nie jestem tak bardzo "zabladzona".:-) Chcialam napisac "nie tylko zmiany skorne" ale zjadlam "tylko" :zawstydzona/y: Po prostu twierdze ze przy tego rodzaju uczulen czesciej przyczyniaja zmiany ze strony ukladu oddechowego a zmiany skorne sa raczej drugorzednymi obiawami.Nieliczne sa przypadki gdzie na uczulenie sierci reaguje tylko skora.

Dziewczyny, zapomniałam dodać, że ta wysypka jest tylko na buzi, na policzkach dokładnie. Nigdzie indziej. Jeśli chodzi o materiały to wymieniłam poduszkę z pierza na taką dla alergików. Wysypka trwa już 7 miesięcy, czasem wygląda gorzej czasem lepiej, ale nie zauważyłam, żeby to miało związek z czymkolwiek. No i nie swędzi Staśka.
Ja od zmysłów odchodzę, że nie mogę tego rozgryźć.:wściekła/y:

reklama
Ciężko mi ocenić. Wydaje mi się, że jakoś bardzo to nie.
Ciągle stosujemy jakieś maści. Jedne wysuszają, inne nie.
Teraz smaruję buzię kremem Balneum.

Do góry