reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
koga - mam podobne dylematy, tyle że co do letnich wakacji: czy zabrać Jaśka i jechac nad polskie morze, czy zostawić go z dziadkami i tydzień sie wybyczyć na jakiejś ciepłej plaży. I masz ci los - tez nie wiem, co wybrać.
Ale jak pomyślę o nartach w Alpach (nasze wciąż niezrealizowane marzenie) to chyba bym się zdecydowała na ten tydzień maluszka powierzyć w dobre ręce.

sylwia532 to ubezpieczenie to z miasta -opieka za darmo , tylko ze jak sie ma papiery to trzeba im przedstawic roczne rozliczenie i sie zalapac (tzn miec nie wysokie ) ale nam to nie grozi:-D . A teraz chca rozliczenia za 2006 a ja dzis dostalam dopiero papiery z pracy do tego rozliczenia i tak jestem uziemiona .:-(

czy slyszalyscie cos na temat tego ze szczepinka ktora maja byc zaszczepine nasze dzieci juz wkrotce (3 w 1 przeciw odrze, swince i rozyczce) moze byc grozna dla maluchow?
wlasnie trafilam na takowe wypowiedzi na forum. zapytam pediatry bo takie rzeczy lepiej sprawdzic u zrodla ale i wam podtykam do przeczytania.

tvnstyle.pl

Odnosnie powiazan MMR i autyzmu, niedawno ogladalam program i niezalezni specjalisci wypowiadali sie, ze absolutnie nie jes to mozliwe aby szczepionka wywolywala chorobe umyslowa! Wyjasnili, ze autyzm ujawnia sie ok pierwszego roku zycia a wtedy to dzieci otrzymuja szczepionke i rodzice po prostu zaczeli wiazac te dwa fakty ze soba! Po obejrzeniu tego raczej nie martwie sie juz o skutki uboczne.

reklama
z 2 miesiące temu oglądałam film amerykański o tej szczepionce, potem rozmawiałam z pediatrą - ona powiedziałą że w |PL to juz jest inna szczepionka, nie ta ok której był film..

ale nie oszukujmy się każda szczepionka, bez względu na co niesie za sobą ryzyko powikłań, tylko trzeba wybrać (w PL to nie ma wyboru na niektóre) co jest bardziej groźne i cześciej występujące... powikłania po szczepionce czy po chorobach...

Do góry