reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Mama Oli gartulacje:-) :-) :-)
Bylam wczoraj na oladaniu zlobka. Nie zdazylam jeszcze wyjsc z sali dla dzieci a lzy juz mi same plynely. Wrazenie straszne, taki opuszczone powkladane w lezaczki i stojaczki dzieci, 2 panie na 9 dzieci. Wiadomo ze sie wszytskimi nie zajma i nie poswieca kazdemu zbyt wiele czasu, nakarmia i przewina ale u lulaniu, przytulaniu nie bedzie mowy, nie mowiac o zabawach, pokazywaniu co jest za okienkiem, jakis zabawach itp.
Patryk jest jeszcze za malutki na zlobek, w domu caly czas sie nim zajmujemy a tam bylby zostawiony sam sobie ( w lezaczku przed lusterkiem) Mysle nad niania a po tej wizycie w zlobku to najchetniej rzucilabym prace i zostala w domu. No ale moj maz sie raczej na to nie zgodzi, w ogle zly ze nie chce Patryka do zlobka oddac. Ale mi by chyba serce peklo jakbym miala go tam zostawiac na 8 h dziennie. jeszcze nie teraz, ok 2 latek to tak.

Kasia no to mnie zdołowałas ......bo ja myslalam wyslac patryka od wiosny do takiego złobka............ale pewnie tez sie rozgladne za jakas opiekunka;-) ;-)

mamooli i maksa i... suwaczek przepiękny :-):-):-) i kilka milimetrów SZCZĘŚCIA... :-)

Bardzo ciesze się, że Twój komputer sprawny i bedziemy mogły towarzyszyć Ci w oczekiwaniu. Mam nadzieję, ze nie zdradzisz nas i nie będziesz częściej bywac u mam, które oczekują dzieciątek w maju... :)

kati, niewesołe to co napisałaś i mam nadzieję, że Patryk nie będzie musiał siedzieć przed lustrem, a Ty jakoś przekonasz mężą

MamaOli- witaj i gratulacje!!!
Jutro przyjeżdża do mnie koleżanka, która jest w ciąży i termin ma na marzec, to tak jak my rok wcześniej. I jak sobie pomyslę, że rok temu byłam w ciąży i zastanawialiśmy się czy będzie dziewczynka, czy chłopczyk...ach, a tu już taka pannica po domu łazi- prawie 8 miesięcy skończone

będziesz częściej bywac u mam, które oczekują dzieciątek w maju... :)

kati, niewesołe to co napisałaś i mam nadzieję, że Patryk nie będzie musiał siedzieć przed lustrem, a Ty jakoś przekonasz mężą

Kinga P o zlobku nie ma mowy, jestem przeciwna i nikt mnie nie przekona zeby stam odac mojego ukochanego syneczka.Szukam niani, mam jeszcze ponad caly miesiac zanim tesciowa wyjedzie.

Dziewczyny a jak wasze nastroje ... na druga dzidzie. Bo mi widzac suwaczek Mamy Oli sie zachcialo:-)

no moje drogie! jak Wam się tak podoba mój suwaczek ciążowy to postarajcie się o własne:-D
a tak poważnie to ciesze się bardzo że jesteście ze mną
po przeczytaniu tych ostatnich postów jakoś mi się sama micha cieszy:-)
powoli rodzina sie dowiaduje i różni znajomi i reakcje są różne
czasem troche przykre jak ktoś powaznieje albo ma wyraz współczucia na twarzy
a ja chce się cieszyć i urodzić zdrowego bobasa skoro już Bóg tak chciał
no ale staram się już ludzmi nie przejmować, najważniejsze że moi najblizsi się cieszą , nie?

koga to zdjęcie to z Chorwacji, wkleiłam tez pare na wątku zdjeciowym

reklama
Ja chcialabym 3 lata roznicy miedzi dzieciaczkami i chcialabym aby "Nr 2 " urodzilo sie mniej wiecej w tym samym terminie, mamy wiec jeszcze poltora roku czasu, ale kto wie co los przyniesie :-)

Do góry